Gość Robert K. Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 Mi sie tez spalila jedna z zarowek wyswietlacza (po 30 tys km !!! ) i w serwisie zaspiewali 30 zl za zaroweczka i ok. 60 zl wymiana !!! Jaka trzeba kupic zaroweczke ma ktos z Was jej symbol ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość omnic Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Na wolumenie dokupisz same szklane banki podstawę plastikową zakładasz ze spalonej, tak już robiłem z żarówkami od podświetlenia konsoli środkowej i wyszło Ok Zgoda, do konsoli też tak robiłem, ale niestety te pod wyświetlaczem są inne. Żaróweczka jest integralna częścią oprawki :!: awl Dziś sprawdzałem żaróweczka nie jest integralną częścią oprawki wyjmuje się z plastikowej oprawki i wymienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awl Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Dziś sprawdzałem żaróweczka nie jest integralną częścią oprawki wyjmuje się z plastikowej oprawki i wymienia OK. A czy już może ktoś zna parametry tych żaróweczek (V, W) :?: Już mnie szlag trafia, bo mnie żona ciśnie, żeby wymienić i chyba wstawię białe diody i będzie po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awl Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 OK. A czy już może ktoś zna parametry tych żaróweczek (V, W) :?: No i sam znalazłem i sam sobie odpowiem :wink: Żarówki 12V: pod dużymi zegarami 3W (czarne oprawki), po wyświetlaczem cyfrowym 0,56W (niebieskie oprawki), reszta 1,4W (brązowe oprawki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość omnic Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Dzieki Dzięki jesteś wielki!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert K. Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Hej ! Poza moca zarowek mozecie powiedziec, jakis symbol, tak zebym mogl je w sklepie kupic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebanek Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Polecam allegro. Miałem ten sam problem i zakupiłem od bogdanzwanski na allegro komplet zielonych i niebieskich. Swieca super. Zielone swieca jasniej niz niebieskie (jak kto lubi - najpierw mialem zielone a teraz niebieskie) Poniżej macie dane do aukcji. Kolorowe Żarówki do Auta NAJTANIEJ Zobacz (numer aukcji 62827436) Żarówki z drucikami o średnicy 3mm -- 1,5 zł/szt. -- ( białe - 1,2 zł/szt.) Wykorzystywane m.in. do podświetlania pokręteł,przełączników itp. Żarówki są 12V i mają moc 0,6W. Dostępne kolory: czerwone , zielone , niebieskie , żółte , białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zdechło podświetlenie zegarka cyfrowego na desce. Czy można wymienić samą żarówkę/diodę? Czy jest to element niewymienialny? Jak rozabrać deskę już wiem, bo robiłem to kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 28Darek Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 W P10 do podswietlenia zegarka elektronicznego wykorzystano identyczna zarowke jaka podswietla zegary. Nie ma zadnego problemu z wymiana. W P11 powinno byc podobne rozwiazanie - zeby to sprawdzic wystarczy zdemontowac zegary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Tutaj masz instrukcję: http://www.nissanklub.pl/zrob_sam.php?pid=...cid=3&tid=7 Do podświetlenia licznika kilometrów i zegarka potrzebna jest żaróweczka W3W (3W całoszklana); oczywiście wskazany jest niebieski kapturek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 dzięki, wiem jak to wszystko wyjąć, robiłem to kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Waldek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Uwaga przynajmniej w p11.144 są żarówki podobne do tych standardowych (sama żaróweczka do wciśnięcia w oprawę) ale tylko podobne. Są to żaróweczki zaciśnięte w oprawie (razem z oprawą) a bańkę szklaną mają troszkę krótszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Wiem, wiem, wczoraj wyciągnąłem przepalone żaróweczki. Oznaczone są T50 albo TSO 12/1,2, to te ze słynnymi niebieskimi kapturkami. Gdzie mogę takie kupić w Wawie, oczywiście poza ASO za bandycją cenę? Czy LEDy sprzedawane na Allegro będą dobre? np. te: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=111709825 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Waldek Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Nie wiem czy ledy będą dobre ale jak spróbujesz to daj znać jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Nawet udało mi się znaleźć odpowiednie żaróweczki (T5) do zegarów i nawet kupiłem kapturki niebieskie. Okazało się jednak, że przepaliła się duża żarówka w niebieskim kapturku. Żarówki juz kupiłem, ale tych nieszczęscnych kapturków nie ma na Wolumenie w Wawie (wczoraj byłem), Wa-wska Giełga Elektroniczna też nie ma takich kapturków. Gdzie to mogę kupić? Te żarówki z liczników oznaczone są E7, natomiast kupiłem oznaczone U2. Obie to W5W, czy to są te same? Czy oznaczenie E7, U2 ma jakieś znaczenie? Zauważyłem ciekawą rzecz. Otóż żaróweczki mają fabrycznie niebieskie kapturki, światło na zegarach jest białe. Wsadziłem identyczne z niebieskimi kapturkami (może bardziej niebieskie i mniej przezroczyste) i światło zrobiło się bladoniebieskie. A bez tych kapturków oświetlenie jest pomarańczowe. Natomiast w schowku w konsoli światło jest zielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Do podświetlenia deski lepiej używać W3W. W5W są za mocne i mogą coś potopić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Do podświetlenia deski lepiej używać W3W. W5W są za mocne i mogą coś potopić. A czy one mają identyczne gabaryty? Bańki są identycznych rozmiarów. Zdaje się, że nawet bebechy mają takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Do podświetlenia deski lepiej używać W3W. W5W są za mocne i mogą coś potopić. A czy one mają identyczne gabaryty? Bańki są identycznych rozmiarów. Zdaje się, że nawet bebechy mają takie same. Tak są identyczne - różnią się jedynie mocą. Zamiennik diodowy do deski proponuje W5W, daje mocniejsze światło - sam u siebie zastosowałem. Przy zamiennikach W3W jest bledsze światło. Prwadopodobnie diody te różnią się ilością wysyłanego światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Czy te diody, które użyłeś, to wsadziłeś w te same miejsca co oryginalne żarówki, taką samą ilość? Czy może wsadziłeś większą ilość podświetlając każdą cyfrę osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Włozyłem w miejsce żarówek ( w desce 3 szt i 1 w konsoli środkowej ) zamienniki W5W. Mam zamiar coś pokombinować z podświetleniem wskazówek bo teraz się "zlały" z deską. A wygląda tak - nie mam innej fotki zielone jest ciemne ale mam dość niebieskiego - wszędzie niebieskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_okecie Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 najfajniejsze podświetlenie zegarów ma Osa!! miodzio!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 nie miodzio tylko - indyglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 nie miodzio tylko - indyglo Znaczy sie lekko niebieskie? Fajnie to wygląda. U mnie po wymianie żaróweczek T5 w podświetleniu zegara cyfrowego i częściowo dużych zegarów też tak świecą. W niedzielę jadę na Wolumen po duże żarówki (W3W) z niebieskimi kapturkami. też mi będzie świecić na lekki niebieski :-) [ Dodano: Pon 17 Lip, 2006 ] Wczoraj założyłem nowe żarówki W3W w zegarach. Teraz wszystko świeci się na bladoniebieski kolor :-) Podaję ceny na warszawskim Wolumenie: żarówka W3W - 0,80zł niebieski kapturek 2,50zł Nawet udało mi się zdjąć małe kapturki ze starych żarówek bez ich zniszczenia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memal Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 możecie napisać, czy przy wymianie trzeba rozbierać cały zegar tzn. czy trzeba ściągać wskazówki z zegarów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walut Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 nie trzeba niczego rozbierać, wyciąga się cały zestaw. I repeci go od d... strony. Jest wszystko na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi