Andon Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Mechanik-elektryk pocieszył mnie jeszcze mówiąc, że bardzo często zdaża się, że podczas wymiany 1 żaróweczki w wyświetlaczu cyfrowym przepala się jeszcze jedna albo wszystkie... Mam nadzieję, że ściemniał by zniechęcić mnie do samodzielnej wymiany. Pewnie że ściemniał, ale mam jedną sugestię. Nie kupujcie żaróweczek w ASO, tylko kupcie w sklepie elektrycznym. Kosztują 1,5zł. Tylko w takiej sytuacji wymieńcie sobie rzeczywiście wszystkie na raz, bo kupne nigdy nie będa miały identycznego koloru jak oryginalne. pzd no to ja koledze powiem, że niekoniecznie ściemniał doświadczone na własnej skórze KLIK dodam jeszcze, że: nie tarmosiłem licznikiem na wszystkie strony, żadnego zwarcia nie zrobiłem, po prostu wszystkie 3 umarły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesis Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Witam Czy może ktoś zdejmował wskazówki od zegarów w N16 i czy z tym jest jakiś problem. Mam uszkodzone poduszki i świeci mi się dioda na prędkościomierzu od poduszek. Chciałbym ja wylutować aby nie świeciła. Czy może ktoś robił taki zabieg. Zastanawiałem się też nad przecięciem ścieżek od diody, ale tam idą trzy ścieżki i nie wiem czy po przecięciu nie zakłuci się pracę komputera lub czegoś innego. Na razie zdemontowałem zegary popatrzyłem i założyłem z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 WitamCzy może ktoś zdejmował wskazówki od zegarów w N16 i czy z tym jest jakiś problem. Mam uszkodzone poduszki i świeci mi się dioda na prędkościomierzu od poduszek. Chciałbym ja wylutować aby nie świeciła. Czy może ktoś robił taki zabieg. Zastanawiałem się też nad przecięciem ścieżek od diody, ale tam idą trzy ścieżki i nie wiem czy po przecięciu nie zakłuci się pracę komputera lub czegoś innego. Na razie zdemontowałem zegary popatrzyłem i założyłem z powrotem. czy nie prosciej kupic poduszki, skasowac bład na komputerze, sterowniku...... :?: jezdzac czuc sie bezpiecznym :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 świeci mi się dioda na prędkościomierzu od poduszek. Chciałbym ja wylutować aby nie świeciła. :shock: Rozumiem że poduszki drogie - da się bez nich jeździć ale co ci ta lampka przeszkadza ? Jak będziesz chciał sprzedać auto to i tak się ktoś zorientuje że grzebane było i tym bardziej podejrzeń nabierze. Ja bym to zostawił jeśli tylko kontrolka się zapala. No chyba że ty właśnie przygotowujesz auto do sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Najprosciej wsadzic spalona zarowke i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesis Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Wszystko się zgadza tylko te koszty, które raczej nie wchodzą w grę. Jeżdżę już parę lat ze świecącymi poduszkami i pomyślałem sobie, czy nie można by ich zgasić (wylutować, to jest dioda, a nie żaróweczka). Almy nie sprzedaję i długo nie będę sprzedawał. Tak tylko pytam z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaskooo Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Wymieniłem żaróweczki. Kupiłem w ASO, ponieważ nie miałem czasu czekać na przesyłkę. Samochodem jeździ Żona i już mi wierciła dziurę w brzuchu, że nie widać zegarka i termometru (niestety właśnie ta żarówka się przepaliła). Kupiłem od razu trzy i wymieniłem wszystkie, aby sie nie babrać jak sie spali nastepna. Za komplet (czyli 3 szt.) zapłaciłem 36 PLN (przypominam ASO). Ale za to działaja. Żona bedzie szczęśliwa i mam dwie żaróweczki na wymianę ---- pozdrawiam jaskooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walut Opublikowano 14 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Przepłaciłeś teżaróweczki są w sklepach po góra 2 złote po tyle ja płaciłem. I 20 minut roboty wygodnie na siedząco przy fajnie grającym radyjku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość capiga Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 I juz wszystko jasne. Otoz zaroweczki podswietlajace obrotomierz czy tez predkosciomierz to W3W. Ciezko je dostac ale tu są KLIKNIJ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinde Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Jaskooo napisał Za komplet (czyli 3 szt.) zapłaciłem 36 PLN a to jest koszt samych żarówek czy razem z wymianą? jeśli nie, to ile krzyknęli za wymianę? i w jakim ASO robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaskooo Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Niestety 36 PLN to koszt samych zarowek w ASO. Za wymiane krzykneli 60 PLN. ASO T&T Wa-wa Puławska. Ja kupiłem same żarówki i w bardzo prosty sposób je wymieniłem w garażu. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bazyli Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam wszystkich. Czy ktoś próbował na desce z zegarami w nissanie primerze p11 podłączyć żarówkę w brakujące miejsce między kierunkowskazami, czy będzie ona sygnalizowała światła krótkie (miejsce obok długich) Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bazyli Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam wszystkich. Czy ktoś próbował na desce z zegarami w nissanie primerze p11 podłączyć żarówkę w brakujące miejsce między kierunkowskazami, czy będzie ona sygnalizowała światła krótkie (miejsce obok długich) Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pare64 Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 I małe pytanko odnośnie wymiany oświetlenia. Czy przed zdjęciem tablicy ze wskaźnikami w celu wymiany przepalonych żarówek wymagane jest odłączenie akumulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Ja nie odłączałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pare64 Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Jeszcze może banalne pytanie. Czy tablica ze wskażnikami jest podłączona z kablami za pomocą wtyczki czy tylko są styki dociskowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alien Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 polecam wymienić żarówki na diody, ja tak zrobiłem, wsadziłem 7 diod i pięknie mam podświetloną deske rozdzielczą na niebiesko. i oczywiście koszty o wiele mniejsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrcz Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Powroce do tematu żarówek, mialem identyczny problem i wystarczylo poswiecic kilka godzin na rozkrecenie calego kokpitu, wymienic zarowki i dziala. Te zarowki bynajmniej u mnie wystepowalo jako 3 i 5 W. Niestety nie dostalem 3W w sklepie a delera to koles chcial za zarowke 25zl wiec podziekowalem, pojechalen na stacje benzynowa i kupilem 2W za jakies 1 lub 2 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Panowie pod zegarami kryją się 3x W5W i 4x W3W, polecam wymienić wszystkie jednorazowo, aby nie było widać różnic, jak nie ma kapturków fabrycznych to zatroszczyć się o to by były. Ja u siebie mam niebieskie fabryczne i żarówki Philipsa. Polecam bo efekt super. A diody? Ja zwolennikiem nie jestem. Cennik w Norauto: W5W blue vision-17 zł/szt., W3W 9 zł/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 a mi podswietlenie zegara dziala..... ale nie dziala sam zegarek elektroniczny, tzn brak cyferek, ma ktos pomysl co z tym mozna zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zecikk Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 ooo poczytalem sobie i wiem przynajmniej jak atakowac deche:) u mnie zegarek sie nie swiecil wcale jak kupilem swoje nismo. Znaczy w nocy nie podswietlony bo cyferki itd to wszytsko smiga.w wolnej chwili ogarne temat :)swoja droga ostatnio wymienialem zarowki na biale diody w5w w corsie B znajomego i powiem wam ze zegary wyszly elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 wie ktos co zrobic jak zegarek nie ma cyferek a podswietlenie dziala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin55 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Jeśli nie masz cyferek na wyświetlaczu to sprawdź bezpieczniki. (mi sie przepalił i miałem taki objaw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macig7 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Cześć , ja mam podobny objaw ,z tym że mój wyświetlacz jest podświetlony tylko w prawej części (kilometry) ,natomiast nie podświetlona jest "lewa strona"(godzina) Jak myślicie , da się to samemu naprawić? pzdm Macig7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Cześć , ja mam podobny objaw ,z tym że mój wyświetlacz jest podświetlony tylko w prawej części (kilometry) ,natomiast nie podświetlona jest "lewa strona"(godzina) Jak myślicie , da się to samemu naprawić? pzdm Macig7 O ludzie... Wyjąć zegary i wymienić żaróweczki/diody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi