Gość znaki Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Jeszcze jedno, skoro jesteśmy przy ryglowaniu drzwi od wewnątrz, jadąc prze miasto, stojąc w korkach, faktycznie jesteśmy bezpieczni a zwłaszcza panie i ich torebki. Za miastem natomiast, przy większej prędkości (według mnie) drzwi powinny się samoczynnie odblokowywać. W razie wypadku osoby udzielające pomocy , łatwiej będą mogły dostać się do środka. Zwróćcie Państwo uwagę, ze podczas testów zderzeniowych, ważnym czynnikiem jest możliwość otworzenia drzwi. Ale nawet najlepiej zaprojektowane auto nie otworzy się, jeśli zablokujemy je od środka. Bardzo ciekawy jestem Państwa opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Wtedy rozwala się szybę i otwiera od środka! Tu nie ma czasu na rozterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiek25 Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Wtedy rozwala się szybę i otwiera od środka! Tu nie ma czasu na rozterki. auta ktore sie same zamykaja same sie po wypadku nie otwieraja niestety .. wiec DOMADM ma racje niema czasu na rozterki .. zycie nie jest warte jednej szyby czy nawet kompletu a nawet auta .. tniemy wybijamy rozcinamy bez zastanowienia . ac pokryje straty w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość znaki Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Łatwiej wyjąc kogos z wraku (i szybciej) przez otwarte drzwi niz przez okno. A zazwyczaj nie ma czasu zeby czekac na specjalistyczną pomoc z nożycami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur5250 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Panowie , wie może ktoś gdzie zazwyczaj montują fabryczny alarm a jeżeli nie wiecie to bym prosił przynajmniej o jakąś fotkę tego pudełeczka to sobie znajdę. Chodzi mi o dobranie się do alarmu. Dziś zainstalowałem czujnik uderzeniowy pod jeden z czujników drzwiowych i działa Chcę jeszcze dołożyć parę gadżetów typu ultradźwięki czy mikrofale . Może tam są jakieś wejścia na takie duperele ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7,62 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 U mnie syrenę zamontowali od razu pod maską. Nawet nie wiedziałem, że normalnie montują inaczej. domadm - nie wiem czy wyciagałeś już kogoś z wraku, ale zablokowane drzwi nie zawsze po wypadku mogą dać się odblokować, a bezwładny człowiek "waży" dużo więcej. Wywlekając go przez okno można poszkodowanemu zrobić dodatkowe kuku, więc jeśli nie ma takiej koniecznosci, to nie wyciaga się delikwenta na siłę, tylko czeka na fachową pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 7,62 oczywiście masz rację. Natomiast mogą być sytuacje, kiedy trzeba działać szybko - mam w rodzinie zawodowych strażaków i coś na ten temat wiadomo. Oni to jednak mają do dyspozycji konkretny sprzęt na takie okazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur5250 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Panowie czy ktoś odpowie mi na pytanie dotyczące alarmu ( 2 posty wyżej) bo wróciliście do dyskusji z lipca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi