theant Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Ale ja np. mam elektryczne szyby i w środkowej konsoli mam ogniska zakłóceń, w dachu mam elektryczny szyber i on tez lubi przeszkadzać. O widzisz - ja o tym zapomniałem, bo nie mam taki udogodnień u siebie. Dzięki za przypomnienie, że niektórzy posiadają takie bajery. Gdybym takowe miał to bym to zrobił tak: - jakieś konkretne sygnałowe w prawym progu - mało kabli + dobra sygnałówka = 0 zakłóceń, - zasilanie kanałem środkowym - tu chyba nie będzie miał kogo zakłócać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 theant, w P10 np. kanał środkowy byłby OK, gdyby nie ten przepust pomiędzy popielnica a kanapa tylną ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 theant, w P10 np. kanał środkowy byłby OK, gdyby nie ten przepust pomiędzy popielnica a kanapa tylną ;/ Możesz jaśniej? Wiem, miałem trochę problemów z przepchnięciem pod tapicerką przewodu właśnie w tym miejscu o którym piszesz - z tym że ja mam N16. Ale parę lat w branży teleinformatycznej robi swoje - nie przez takie miejsca się przewody przeciągało i było ok. Trzeba sposobem - jak przejdzie przewód YDYp 3x1,5mm2 to wystarczy sygnałówkę przymocować do niego np. taśmą izolacyjną i dalej to już z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 ale w n16 jest w srodkowym tunelu jest sterownik poduszek powietrznych. Nie bedzie zaklucal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Problem?! Same korzyści Tak wedle zaleceń producentów sprzętu powinno sie instalować. czyli jak widac teoria o masie do karoserii lezy Powracajac do tematu to te sygnalowki Stingera niweluja pentle z tego co zapewnia producent. Albo sprobuj sposobem Szmera i owin RCA folia alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 ale w n16 jest w srodkowym tunelu jest sterownik poduszek powietrznych. Nie bedzie zaklucal? Przez kanał nie puszczasz centralnie środkiem bo i inne rzeczy przeszkadzają. Wcisnąć można, a nawet trzeba pod tapicerkę - najlepiej z prawej strony kanału. Nic mi nie zakłóca, więc i Tobie nie powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 czyli jak widac teoria o masie do karoserii lezy Oj bReko, a popatrz na swój Aku i napisz nam tu, gdzie (-) z Aku masz podłączony w swoim aucie? (do czego?) Zaznaczam, ze wielokrotny mistrz świata, europy i Polski w dziedzinie CA, ma masę pociągniętą z budy [ Dodano: Sro 07 Maj, 2008 12:33 ] frezeer, przecisnąć przewód to pryszcz nie jedna instalacje robiłem i nie przez takie miejsca przechodziłem z o wiele grubszymi przewodami. Problem leży głównie w tym ze to miejsce jest narażone na uszkodzenia mechaniczne, można to zabezpieczyć grubym peszlem PET bądź PE, ale będzie to mało estetyczne, nawet pod tapicerka/wykładziną. A taki peszel fi 12mm to już sporo do przeciśnięcia przez te plastiki mostku. Przewody nie koniecznie trzeba puszczać tym "korytkiem" co jest wiązka. Ja w P10 zdjąłem tą wykładzinę, i przewody puściłem pod "korytkiem". Tam jest sporo miejsca, są też otwory w belkach poprzecznych i belkach mocujących fotele. Zaleta jest jeszcze to że wychodzi nieco mniej przewodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Oj bReko, a popatrz na swój Aku i napisz nam tu, gdzie (-) z Aku masz podłączony w swoim aucie? (do czego?) do budy ale ludzie robia tak, ty takze i problemow z tym nie ma:P Ja poprostu uwazam ze to rozwiazanie jest lepsze A zreszta tak jak pisalem w innym temacie argumentacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 moim skromnym zdaniem to nie ma olbrzymiej różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi