Gość DJSzmer Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 praktycznie łapie sie ledwo na 100 Przyjmijmy waszą racje, ale opieracie sie na wzmacniaczu idealnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 jezeli glosniki sa przypalone a graja to mozna z nich dalej korzystac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Jezeli chodzi Ci o samo urwane zawieszenie to jezeli jeszcze troche pograsz to wogole go rozwalisz. Spalisz cewke o ile teraz nie jest spalona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 DJSzmer no właśnie masz rację na wzmaku idealnym dlatego dopisujemy to "teoretycznie" lub "w teorii" inaczej nie pisałbym tych "głupot" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 bReko chodzi mi o to ze przednie glosniki sie chyba przypalily. Dymu nie bylo ale zasmierdzialo. Niby graja normalnie ale albo nie wyrabiaja po tym przypaleniu albo tak mi tlucze blacha w drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 no to ladnie widze zaszalales ze sluchaniem "muzyki", zajechales wszystko. A co sie stalo z glosnikami? ciszej graja? pierdza? cos jakby w membrane pukalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 graja jak dawniej ,przy wiekszej skali glosnosci zaczynaja pierdziec. Zastanawiam sie czy to od przypalenia czy sa za slabe pod wzmak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 za slabe, katujesz znieksztalceniami, wczesniej tego nie slyszales bo dudnienie zagluszalo i pewnie w podobny sposob umarl sub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Moim skromnym zdaniem, podajesz im za małą moc niż nominalna. Ze wzmaka próbujesz wycisnąć co sie da, a tranzystory przechodzą w "nasycenie" oddając cala moc z dużym THD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 THD? co to? sub jednak umarl przez torbe z ziemniakami :zly: czyli przypalone glosniki jak sie nie wylacza calkowice to graja normalnie tak? a propo dzis sobie jechalem do domu radyjko na 20 i temepratura powietrza 28C co mnie zaskoczylo wzmaki sie tak zgrzaly ze wyskoczylo ''protect'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 frezeer, zostajesz mianowany na kata Skrzynkę jak i spalony głośnik wystaw w dziale Giełda/CA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 do glosnika kupuje nowe zawieszenie i bede mial 2 skrzynki w bagazniku a przypalone glosniki zmieniam na bardziej wydajne do suba dokupilem filtr zeby mi tylko bas dawal i nie meczyl sie innymi czestotliwosciami. PS zaraz znowu kat czlowiek sie uczy na bledach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 do glosnika kupuje nowe zawieszenie No to powodzenie - pamiętaj o centrowaniu cewki, żebyś po wymianie zawieszenia nie obudził się z ręką w nocniku do suba dokupilem filtr zeby mi tylko bas dawal i nie meczyl sie innymi czestotliwosciami A we wzmacniaczu nie masz odpowiedniego filtra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 do suba dokupilem filtr Low Pass w wzmaku skutecznie zaradzi do glosnika kupuje nowe zawieszenie oplaca sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 ten filtr we wzmaku przepuszcza tony wysokie ,zawieszenie kosztuje 12zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 do glosnika kupuje nowe zawieszenie oplaca sie? Jak najbardziej, ale tylko wtedy gdy się wie jak się do tego zabrać. Mam trochę doświadczenia z regeneracją głośników i mogę tylko powiedzieć, że to nie jest prosta sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 ja tego robil ne bede ,moj kolega naprawia glosniki wiec niech sie z tym bawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 do glosnika kupuje nowe zawieszenie i bede mial 2 skrzynki w bagazniku a przypalone glosniki zmieniam na bardziej wydajne do suba dokupilem filtr zeby mi tylko bas dawal i nie meczyl sie innymi czestotliwosciami.PS zaraz znowu kat czlowiek sie uczy na bledach ja na Twoim miejscu odpuścił bym sobie 2szt. takich skrzyń będziesz miał łomot i dudnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 mowisz? to sprzedam jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 frezeer, regenerując stary, zmieniasz mu nieco parametry. Dwa głośniki muszą być identyczne, w tych samych objętościach i typie obudowy, połączone ze sobą i zasilone mocą nominalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 ak najbardziej, ale tylko wtedy gdy się wie jak się do tego zabrać. Mam trochę doświadczenia z regeneracją głośników i mogę tylko powiedzieć, że to nie jest prosta sprawa. Ile naprawa takiego zawieszenia wynosi? bo czesci kierujesz sie do Tonsila? Nowy glosnik ze skrzynka kosztuje niecale 200zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Do Tonsila? nie... Raczej na Wolumen i szukam czegoś co najbardziej przypomina oryginał. Oczywiście staram się najpierw szukać tej samej firmy co głośnik. Same części nie są jakoś mocno drogie (3~15PLN) tylko czas naprawy w zależności od uszkodzenia to od 1h do nawet dnia - nie liczę czasu schnięcia kleju. Jeśli skrzynia+głośnik kosztuje poniżej 200 PLN to wydaje mi się, że nie warto w ogóle kupować czegoś takiego. Sam dobry głośnik niskotonowy 10''~12'' to koszt rzędu min. 200PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Kupowac a co dopiero naprawiac? chyba ze naprawic i odrazu sprzedac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Kupowac a co dopiero naprawiac? chyba ze naprawic i odrazu sprzedac. 1. naprawić dla własnej satysfakcji i chyba przede wszystkim doświadczenia warto 2. patrząc tylko na koszty i poświęcony czas - to nie warto Jestem elektronikiem i audioamatorem więc wybieram opcję nr 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 1. naprawić dla własnej satysfakcji i chyba przede wszystkim doświadczenia warto Tak tylko ze frezzer sam nie bedzie naprawial wiec za naprawe zapewne zaplaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi