Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[T31] - belki bagażnika dachowego

Gość sk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W podobnym temacie zapytam kolegów-czy w naszym nissanie jest przewidziane coś takiego jak założenie siatki grodziowej w bagażniku , takiej giętkiej a nie typowej metalowej kratki?

:21icon_search_mad: na forum, ten temat był omawiany. 

Mam siatkę na wymiar kupioną na allegro, karabińczykami przypina się do zaczepów na suficie i w podłodze bagażnika za kanapą. Grosze kosztuje. Wykonawca zrobił też na wymiar siatkę pod sufit w bagażniku (kształt trapezu wymuszony rozmieszczeniem zaczepów na suficie). 

Mam oryginały,

Montowane w cenie zakupu części w serwisie (łódzki diler-polecam, nawiasem mówiąc "są elastyczni").

Absolutnie nie gwiżdżą. Przynajmniej w moim do 180-190 km/h

W dniu 30.10.2016 o 13:12, Qzynka Edyta napisał:

Dużo więcej hałasu robią owiewki na oknach (też mam), które są dla mnie praktyczne (kosztem hałasu).

To dziwne. Założyłem owiewki w zeszłym roku i nie stwierdzam zwiększonego hałasu. Może dlatego, że nie przekraczam (z reguły) 150 km/h :).

• 2 tygodnie później...

Kolego Kredens czy wraz szablonami wiercenia otworów jest też instrukcja całego montażu, chodzi głównie o sposób na zdjęcie tych plastików od relingów aby ich nie uszkodzić. Pytam bo są belki w ASO ale za montaż liczą sobie 350 zł, więc może można by to zaoszczędzić?

W dniu 13.11.2016 o 11:47, dąb'13 napisał:

i w serwisie (łódzki diler-polecam, nawiasem mówiąc "są elastyczni").

ktory? w Lodzi sa 2 ASO Nissana, na ul. Brzezinskiej i na Milionowej

pozdrawiam

W dniu 24.11.2016 o 13:03, mundek28 napisał:

Kolego Kredens czy wraz szablonami wiercenia otworów jest też instrukcja całego montażu, chodzi głównie o sposób na zdjęcie tych plastików od relingów aby ich nie uszkodzić. Pytam bo są belki w ASO ale za montaż liczą sobie 350 zł, więc może można by to zaoszczędzić?

Ja niestety miałem spory problem ze zdjęciem plastików. Zdejmuje się je ciągnąc w górę pionowo (bez przekrzywiania, bo połamią się zaczepy). Z tym miałem najwięcej nerwów. Rękami nie ma szans. W końcu przyczepiłem przyssawkę od uchwytu do telefonu i tym udało mi się wyszarpać. Inaczej nie ma za co złapać.

Co do instrukcji - jest w zestawie. Szablony też są.

UWAGA - U MNIE SZABLONY BYŁY ODWROTNIE OPISANE! (LEWY/PRAWY). Ale wystarczy przymierzyć i łatwo się zorientować że coś jest "nie tak".

Dzięki za podpowiedż, czyli Tobie udało się nie połamać tych zaczepów. Podejmę to ryzyko, a poza tym nie wiem czy w ASO wszyscy fachowcy są od nas lepsi.Jeszcze raz dzięki.

• 1 miesiąc temu...

Wczoraj zamontowałem belkipost-94714-1484146851,7515_thumb.jpg

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Belki do t31 wszystko pasuje cena uzuwanych 450 belki stopy i zaślepki

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...

Dzisiaj próbowałem zdjąć te zaślepki z relingów ze światłami , udało się tylko lewy przedni bez uszkodzeń ale pozostałe trzy ani drgnęły. To jakiś horror ,co te małe żółte łapeczki wymyśliły.

Tak , zakupiłem specjalnie takie dwie służące do zdejmowania szybek ze smartfonów. Przy chyba 20-30-stej próbie jedna z nich poległa. Poddałem się. Umówiłem się już w serwisie na ich ściągnięcie cena- 110zł.

• 1 rok później...

Cześć!

Mam X T31 z 2008 roku. 
na wyposażeniu ma szperacze dachowe.
Chciałbym zamontować poprzeczne belki do nich, by móc zamontować BOX na narty.
Gdzie i jakie belki kupić, interesuje mnie wygląd jak na zdjęciu ?

12c071e841c781d239e0eb17778d.jpg

72f06a9e46a8b63cbeec59ca5ac3.jpg

84ef4db549e49617bfee786aacda.jpg

Edytowane przez Zielon

OK, już mam.
Model KE732-JG010 - czekam an info od ASO z ceną

edit.

Witam

Poprzeczki do takich relingów kosztują 909,95 zł brutto a montaż 400,00 zł brutto.

Handlowiec

ZaborowskiSp. z o.o.
ul. Puławska 276

02-819 Warszawa

Niezłą cenę dali......

Zamontować można samemu,do poprzeczek dołączony jest szablon, najtrudniej jest tylko zdjęcie zaślepek z tych szerokich "relingów".

właśnie czytałem, no ale cena 900 brutto moim zdaniem wygórowana. Poszukam w innym ASO

• 5 lat później...

Hej, czy ktoś montował namiot dachowy na wersji z relingami i halogenami? Zabieram się za to i im więcej czytam tym większy ból głowy - wygląda, że wszyscy mają z tym problem i nie dokopałam się jeszcze do sensownego rozwiązania. 

• 2 tygodnie później...

Ja mam namiot dachowy na zwyklym dachu, sam zrobilem sobie mocoeania w miejsca ori relingow(bulo troche cyrklowania) i zamiast relingow amontowalem platforme i kozak wyglada, mega funkcjonalnosc i tez namiot bardzo fajnie lezy, ogolnie tak jak se patrze to te relingi z  halogenami to sa wohoke strasznie malutkie, jesli chodzi o szerokosc, plastki zabieraja bardzo duzo miejsca z dachu.