Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P11 Sri Szkapa Esziego

eszi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jak byś poczytał wcześniej to uszczelniałem aparat zapłonowy i nie mogłem dokłanie znaleźć miejsca w którym był w czasie strojenia, co do dolania to po podłączeniu ponownym sondy, poprawa jest.

a na ecumasterze nie jest tak że masz stałą mapę zapłonu/paliwa w zależności od obrotów/uchylenia przepustnicy/sygnału z przepływki z pominięciem sygnałów sondy lambda która to zubaża mieszankę aby przedział który służy do jazdy ekonomicznej czyli do 4500 był faktycznie ekonomiczny?

jeśli tak to podłączając sondę nic się nie zmieni bo mapa jest wgrana w ecumasterze

czy się mylę ... moze coobcio mnie uświadomi

Sonda lambda mimo ECU mastara ma może w pewnym zakresie ok +/-10% dawać korekty na paliwo.

Ps. ESZI, Bombel mi się żalił że i jego pokonałeś :> ?? Czy to prawda ??

Sonda lambda mimo ECU mastara ma może w pewnym zakresie ok +/-10% dawać korekty na paliwo.

Ps. ESZI, Bombel mi się żalił że i jego pokonałeś :> ?? Czy to prawda ??

Bombel miał ogólnie nie fart :/ tego dnia, obaj po spalonym starcie szliśmy, jakoś chyba na 3-ce został, ale miał mi na pokładzie(zresztą on ci to pewnie omówił dokładnie). Nie robiliśmy rewanżu, ot jeden starcik.

• 2 tygodnie później...
dzieje się coś w tym projekcie??? :?:

Wszystko w swoim czasie ;)

Po "majówce" wlatuje wałek ssący z P11 GT(SR20DEH), tylko muszę się z Coobciem ustawić na przekładkę, zobaczymy ile daje ten mod w SR20De. Obstawiam 150/200 i powinna góra do odcinki się poprawić, po podstrojeniu oczywiście.

[ Dodano: Czw 07 Maj, 2009 21:40 ]

Wałek nabyty, jutro przekładka ;)

3486aef1257dfba0m.jpg

wznios 37,8 mm

[ Dodano: Sob 09 Maj, 2009 00:57 ]

Wałek na miejscu, dzięki Coobcio za wymiankę i podstrojenie. Góra wyraźna poprawa, ciągnie równo do odcinki.

[ Dodano: Sob 09 Maj, 2009 01:12 ]

7.23 i 16.10

0a46253a408748e9m.jpg

[ Dodano: Sob 09 Maj, 2009 01:28 ]

Toyota corolla 1.8 vvti(podobno dłubana na 180 KM) objechana na długość;

vw golf 3 vr6 do 3-ciego biegu łeb w łeb, później zostałem "skilowany" :/

[ Dodano: Sob 09 Maj, 2009 01:39 ]

Teraz czekam na springi, oby SZKAPA nie stała się taczką

a53e8864a09474efm.jpg

• 3 tygodnie później...

No, no idziesz :)

Teraz na konfrontację z bullitem co by sprawdzić mody :027:

o fak... tylko nie H&R.... od razu jedż do zerkopolu po bilsteiny b6/b8 bo auto ci bedzie podskakiwać jak piłeczka... to sie nie nadaje do wożenia rodziny... trzeba było wyciągnąć wnioski z moich doświadczeń...

może nie bedzie aż tak sztywno jak w moim byłym aucie, ale też bedzie beton... zero komfortu :/ do tego bedzie podskakiwać - a to bardzo niebezpieczne dla kręgosłupa

seryjny amorek + H&R = :!!:

o fak... tylko nie H&R.... od razu jedż do zerkopolu po bilsteiny b6/b8 bo auto ci bedzie podskakiwać jak piłeczka... to sie nie nadaje do wożenia rodziny... trzeba było wyciągnąć wnioski z moich doświadczeń...

może nie bedzie aż tak sztywno jak w moim byłym aucie, ale też bedzie beton... zero komfortu :/ do tego bedzie podskakiwać - a to bardzo niebezpieczne dla kręgosłupa

seryjny amorek + H&R = :!!:

-35, opony 195/60/15 więc bez przesady, to nie eibach

eibachy są jak seryjne sprężyny... h&r są naprawde twarde... u jarka w sunnym był beton a miał zwykłe czarne... te czerwone są do pracy z aftermarketowym amortyzatorem...

zresztą sam zobaczysz...

a jescze co do intraxa który u mnie siedział to miałem okazję przewieżć Bombla na max miękkim setupie i powiedział że nigdy w życiu by czegoś takiego do auta nie założył :D

Jak Ci zależy na osiągach to pasowało by te opony zmienić na jakieś niższe np. 195/55R15...

wówczas bariera magiczna 16 sek by była do złamania :D

Jak Ci zależy na osiągach to pasowało by te opony zmienić na jakieś niższe np. 195/55R15...

wówczas bariera magiczna 16 sek by była do złamania :D

Dzisiaj po dowaleniu zapłonu prawie do końca 16.01, 16.03 ;)

każdy ma jakieś swoje odczucia odnośnie zawieszeń--EIBACH w nissanie to totalna porażka--plomby wypadają,miałem 3 razy eibacha-nigdy więcej

ESZI GRATULUJĘ WYNIKÓW,a puki panewki nie stukają to raczej nic silnikowi nie grozi

każdy ma jakieś swoje odczucia odnośnie zawieszeń--EIBACH w nissanie to totalna porażka--plomby wypadają,miałem 3 razy eibacha-nigdy więcej

ESZI GRATULUJĘ WYNIKÓW,a puki panewki nie stukają to raczej nic silnikowi nie grozi

U mnie tak jest... jest twardo jak cholera... muszę rozkręcić amorki. Problemem nie jest to, że jest twardo, ale to, że przez zbyt twarde zawieszenie auto nie wybiera nierówności, tylko po nich lata... czyli w zakręcie przestawia mi samochód. ;)

Lubię boki, ale szkoda mi chyba zawiechy i kół... ;) Do tego przez pusty tył łapie boki przy hamowaniu w zakręcie, przy odjęciu gazu... słowem w każdej sytuacji.

Mimo to polecam generalnie takie zestawy. :) Przynajmniej czuć, że się trzyma jak idzie się po zakrętach... To co będzie jak je wreszcie rozeprę dołem i górą? :D

Dzisiaj po dowaleniu zapłonu prawie do końca 16.01, 16.03

uważaj żeby panewka nie poleciała jak tak bedziesz rzezać ;)

to ustawienie było tylko do testów, wracam zapłon do wcześniejszego ustawienia, a po niedzieli ustawie sobie lampą, tylko oznakuje gdzie 18 i 20.

A po co ci lampa jeśli można wiedzieć. Przyspieszasz tyle, żeby auto dobrze jechało i nie było stuku. Panewkom nic do tego... I po co opóźniać zapłon skoro auto lepiej jechało na przyspieszonym?

A po co ci lampa jeśli można wiedzieć. Przyspieszasz tyle, żeby auto dobrze jechało i nie było stuku. Panewkom nic do tego... I po co opóźniać zapłon skoro auto lepiej jechało na przyspieszonym?

ja tylko w ramach informacji, ile faktycznie mam przyśpieszony i oby jakąś skale mieć ;).Dostep do lampy mam za darmo. Spotkamy się dzisiaj wieczorkiem wiadomo gdzie, to pogadamy.

A PMW to jak zwykle wszystko wie najlepiej i nie tylko na NKP, ale i innych forach :kosci: .

Ok. Jeżeli wieczorem nie będzie padało to z chęcią wpadnę na spota
Ustawimy sie na kom., wezmę laptopika.

Ja tam wiem że 10KM doszło i poprawa tak jak mówiłem od niespełna 5000obr.min do odcinki :D

P.S. To wyniki z mojego GTECHA??

jakby co to ja go mam

[ Dodano: Wto 12 Maj' date=' 2009 22:03[/i'] ]

eszi' date=' chwal sie jak tam przyrosty, i co z ta Corolka vvti :027:[/quote']

Corolka 1.8 podobno 180 KM, ale koleś chyba nie ogarniał :D , został na ponad długość auta.

[ Dodano: Wto 12 Maj, 2009 22:12 ]

Ja tam wiem że 10KM doszło i poprawa tak jak mówiłem od niespełna 5000obr.min do odcinki :D

Kuba poprawa jest ponad 10 KM' date=' więc 10 KM jest na 100 %.

a teraz wykres:

333f2db3a73b8e64m.jpg

autko podstrojone pod wałek, ale nie na hamowni można jeszcze kilka koni i niutona ugrać i przede wszystkim wygładzić wykresy, ale to po poprawkach wydechu, za jakiś czas. ZAZNACZAM ŻE AUTO HAMOWANE PO POSTOJU W KORKU I TEMP. 23 'C.

podstrojenie na oko było bez jazdy próbnej tak a propo sprawdzenia jak twój ecu master się ma ;)

Dołek na dole prawie zniwelowany no i co średnio 9Nm doszło no a koniami to się posypało - jest coraz lepiej.

Już GT klęka na kolana przy twoim zapiepszaczu :D

podstrojenie na oko było bez jazdy próbnej tak a propo sprawdzenia jak twój ecu master się ma ;)

Dołek na dole prawie zniwelowany no i co średnio 9Nm doszło no a koniami to się posypało - jest coraz lepiej.

Już GT klęka na kolana przy twoim zapiepszaczu :D

razem z Piotrkiem byliśmy w lekkim szoku, po wyniku ;) . Wystroi się, jak poprawie wydech i splanuje łeb, ale to potrwa. Dzięki Kuba za pomoc i tak, wszystko w swoim czasie.