Guest buli107 Posted July 16, 2008 Share Posted July 16, 2008 Siemanko, własnie wojażuję po Francji i Hiszpanii i zauwazyłem u pasażera z przodu mokrą wykładzinę, dość mocno nasiaknietą, fakt że klima dostaje w kość ale to chyba nie powód aby woda dostawała sie do srodka ?? Jakieś sugestie na szybko ?? Bo na serwis to przyjdzie czas po powrocie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bonzo Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 fakt że klima dostaje w kość ale to chyba nie powód aby woda dostawała sie do srodka mimo wszystko sprawdź odpływ kondensu z parownika pewnie jest gdzieś na ścianie grodziowej może sie przytkało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest buli107 Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 A tak po ludzku to jak to zrobic ? Od wewnatrz czy zewnatrz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bonzo Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 w komorze silnika powinno być odprowadzenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GRZEGORZ36 Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 miałem to samo rurka spadła i skropliny lały sie do środka 20min w serwisie i po kłopocie, z tego co widziałem to facet robił to od środka, jest tam taka neoprenowa osłona musisz to rozbebeszyć i połączyć z rurka widoczną na kabinie jak podniesiesz maskę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bova Posted July 19, 2008 Share Posted July 19, 2008 ...stawiam na węzyk tez spotkalem sie z takim przypadkiem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest abok Posted July 23, 2008 Share Posted July 23, 2008 wróciłem wczoraj z 3000 km drogi i zauważyłem to samo. muszę sprawdzić tą rurkę. [ Dodano: Czw 24 Lip, 2008 07:43 ] Robił to ktoś samodzielnie? Do serwisu mam torche daleko i mało czasu więc moze ktoś z doświadczeniem w tej kwestii mógłby wstawic instrukcję (coś na kształt instruckji DAYLIGHTS) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest doge Posted July 27, 2008 Share Posted July 27, 2008 U mnie zobaczyłem to samo bez robienia dłuższych tras, jak auto zgnije to nie mój problem. Po za tym co w obecnych czasach wyprawiają to głowa boli auto za grubo ponad 100 tyś a uszczelki ku.....a które ścierają się od przeciągnięcia palca, o spasowaniu już nie mówię żenada k....a żenada! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest abok Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Serwis 1 godzina i po temacie. Zrobi to każda firma zajumjaca sie serwisem klimatyzacji bez narażania gwarancji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest doge Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Serwis 1 godzina i po temacie. Zrobi to każda firma zajumjaca sie serwisem klimatyzacji bez narażania gwarancji. w moim przypadku serwis to w obie strony 300KM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest buli107 Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Serwis 1 godzina i po temacie. Zrobi to każda firma zajumjaca sie serwisem klimatyzacji bez narażania gwarancji. Gówno prawda. Wymiana przykrótkiej rurki odprowadzającej wodę to pół godzinki . Problem z wykładziną. Cała mokra pod spodem, a pod spodem jest gąbka......Mając do wyboru pozostawienie auta na kilka dni zdecydowałem się na co innego. Wykładzina zadarta do góry co by schła i tak jeżdżę, aż wyschnie..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest abok Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 doge --- to nie musi byc serwis - ja mam do nissana tak samo daleko - wystarczy dobra firma zajmujaca się klima samochodową, ale masz teraz chyba inne zmartwienia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest doge Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 doge --- to nie musi byc serwis - ja mam do nissana tak samo daleko - wystarczy dobra firma zajmujaca się klima samochodową, ale masz teraz chyba inne zmartwienia... jutro oddaje do serwisu to powiem żeby i rurkę zrobili Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red1 Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 mi juz raz zrobili - 2 tyg temu i wczoraj chcac wytrzepac dywaniki nadzialem sie na jezioro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksx Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Może wystarczy po prostu rurkę przetkać. W D22 jest bardzo dobrze widoczna od strony silnika w na ściance po stronie pasażera - kawałek gumowej rurki skierowanej do dołu. Zresztą w upalne dni jak zostawiam samochód w garażu, czy na parkingu to zawsze zostawiam dość pokaźna plamę wody i wtedy mam pewność, że klima działa i skropliny nie wlewają się do kabiny. Jeżeli chcesz coś zrobić dobrze i szybko - to zrób to sam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest buli107 Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 Może wystarczy po prostu rurkę przetkać. W D22 jest bardzo dobrze widoczna od strony silnika w na ściance po stronie pasażera - kawałek gumowej rurki skierowanej do dołu. Zresztą w upalne dni jak zostawiam samochód w garażu, czy na parkingu to zawsze zostawiam dość pokaźna plamę wody i wtedy mam pewność, że klima działa i skropliny nie wlewają się do kabiny. Jeżeli chcesz coś zrobić dobrze i szybko - to zrób to sam. To że woda leje się na zewnątrz nie daje gwarancji że nie dostaje się również do wewnątrz. Tak było u mnie. Na zewnątrz jezioro, a wewnątrz bajoro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest doge Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 Mimo że moja navara stała tydzień w warsztacie nie poradzili sobie z cieknącą wodą, niby coś przedmuchali. Moja rada dla kupujących navarę kupcie dla pasażera gumaki.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest buli107 Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 Spytaj lepiej czy wymienili rurkę, u mnie rurka była ciut przykrótka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKmario Posted August 19, 2008 Share Posted August 19, 2008 W D22 jest bardzo dobrze widoczna od strony silnika w na ściance po stronie pasażera - kawałek gumowej rurki skierowanej do dołu.a zrob fotke i zaznacz na fotce gdzie to??? prosze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksx Posted August 19, 2008 Share Posted August 19, 2008 Prosisz i masz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKmario Posted August 19, 2008 Share Posted August 19, 2008 Prosisz i masz Obrazek browarek dla ciebie - mam nadzieje ze odnajde ja u siebie bo u mnie to od samej gory juz ustrojstwa tyle ze nie wiem czy sie przebije... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Johny Posted August 21, 2008 Share Posted August 21, 2008 Prosisz i masz czy ta fotka dotyczy D40 ? cos nie moge jej znalezc :-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pietja Posted August 21, 2008 Share Posted August 21, 2008 Prosisz i masz czy ta fotka dotyczy D40 ? cos nie moge jej znalezc :-( Gdybys doczytal ostatnie posty to bys wiedzial a nie pisal bezsensownych postow... ehh.. :zly2: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Johny Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Gdybys doczytal ostatnie posty to bys wiedzial a nie pisal bezsensownych postow... ehh.. :zly2: Mistrzu Percepcji, gdybys czytal uwaznie i zadal sobie trud aby przejrzec ostatnie posty , zapewne wiedzialbys ze wczesniejszy post autora zdjecia " z rurka" dotyczyl modelu D22. Z uwagi na to postanowilem zadac pytanie, a jesli nie potrafisz na nie odpowiedziec to nie bij piany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksx Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Już się pogubiłem , ale jedno wiem, że zdjęcie pochodzi z modelu D22 silnik 2.5DI (YD25DTI) rok 2004. Powodzenia przy szukaniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts