Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Projektujemy i budujemy kolektor wydechowy

Gość wujek_trzcina
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wujek_trzcina

Ziom, podmierzyłem do kolektora - wymaga tylko drobnych poprawek. To o co chciałbym Cię prosic - przygotuj mi graty to wpadne po silnik w tygodniu (np następny piątek). W firmie już wszystko umówione, coraz większe zainteresowanie tematem jest.

EDIT: jadę tam w weekend 14-15.III

Ziom, podmierzyłem do kolektora - wymaga tylko drobnych poprawek.

Ale te SSAC nie są za dokładnie wykonane... bez porównania mierzyć do głowicy - mam już kolejną luzem, cały silnik oczywiście też mogę udostępnić tylko nie karz mi go rozkręcać, bowiem jest sprawny tak więc trzech chłopa trzeba i go ładujemy :D

Gość wujek_trzcina

Spoko Coobciu, powiedz mi kiedy mogę po to wpaśc a resztę (przymiarki i inne) będę już ogarniał w Wyszkowie - w zakładzie. Nie rozkręcaj silnika - tylko jak możesz to wylej z niego olej żeby mi samochodu nie zapaskudził (tektury ogarnę). Najlepiej gdybym mógł wpasc w piątek wieczorem to zrzucimy na pakę i od razu pomknę na Wyszków. Wszystko zaaranżowane ziomuś, teraz nie można da ciała.

[ Dodano: Sob 07 Mar, 2009 00:45 ]

Po finalnych przeróbkach, będzie to coś takiego

flansza06032009.jpg

[ Dodano: Sob 07 Mar, 2009 01:06 ]

Kuba, jednak jeszcze na chwilę zanim wezmę silnik, głowa by się przydała :)

teraz nie można da ciała.

No raczej... :027: prosimy o profi kolektorek, niech to trwa, ale zagada jak należy.

Pierwszy metal wycięty - render materializuje się - oby tak dalej :D.

Gość wujek_trzcina

Graty od Coobcia w poniedziałek: POTWIERDZONE

Następny weekend, kick-off projektu: POTWIERDZONE

Dostawca kwasówki (blacha + rury) w Ursusie: POTWIERDZONE

Dobry nastrój i zajawka na maksa: W STANDARDZIE ;)

Banan na gębie jak to wszystko wypali: BEZCENNE :)

Dostawca kwasówki (blacha + rury) w Ursusie

nie Gierdziejowskiego pewnie? :027: było jeszcze podjechać na Opacz na ul. Ewy może by inna cena była :one:

Gość wujek_trzcina

Na Gierdziejewsiego ziom.

Ale sprawdzę ten namiar w Opaczu :)

[ Dodano: Nie 08 Mar, 2009 00:58 ]

Ziom, ten sklep to kosmos!

Dzięki za namiar odwiedzę ich w tygodniu.

Gość wujek_trzcina
wujek_trzcina, trzymam kciuki i mam nadzieje ze zapalu iezabraknie, toz to prawie finał

Ja już się tak na to zaciąłem że już nic mnie nie powstrzyma :diabel:

wujek_trzcina, ja bym też sie pisał na kolektor do mojej p11gt tylko dajcie znaćkiedy bedzie gotowy prototyp:)

pozdro ELO

Gość wujek_trzcina

Najblizszy atak: 21-22 marca. Z przyczyn niezaleznych ustawka w zakladzie w miniony weekend nie doszla do sQtQ. Wasze oczekiwanie zostanie wynagrodzone :036:

Zrób przy okazji do ga16de kolektorek :P Chętnie potestuje i na hamownie pojade :D hehePozdrawiam

http://moto.allegro.pl/item572990988_nissa..._1_1_6_1_4.html - za 5 stówek to chyba nie wygórowana cena... ;)

a na ten do SR20DE to sam czekam i kibicuje... coś czuje, ze nastąpi zmiana szlaku i USA będzie od nas ściągać :D

Gość wujek_trzcina

Jak wypali do wolnossaka, to następny w kolejności będzie pod turbinKIE hue hue hue :036: :kosci: :kosci: :kosci:

Już kminię jak zbudowac turbo-kit :)

[ Dodano: Sro 18 Mar, 2009 20:14 ]

No dobra, zbliżamy się do perfekcji. Zaraz robię ogień żeby przymiarkę na głowicy zrobić :028: Kanałki wyszły troszkę z zapasem - ale muszę to położyć na główce bo ten chinol to ja nie wiem jak to jest wycięte... dzisiaj kolejne foty z przymiarki z głowicy. Jak zwykle dzięki dla wujka Nismo za telefon do ziomusia od silnika.

p3180107s.jpgp3180108.jpg

p3180109.jpgp3180110.jpg

p3180111.jpgp3180112.jpg

p3180113.jpgp3180114.jpg

[ Dodano: Czw 19 Mar, 2009 00:01 ]

No i po pomiarach. Szczególne gratki dla Adama za pomoc

Wnioski: Do poprawki są tylko skrajne dolne otwory. Nie widać tego za bardzo na fotkach, ale muszą być rozsunięte po 2mm do zewnątrz, zastanawiam się również czy nie zwiększyć ich średnicy do 13 mm (tylko tych dwóch skrajnych). Zobaczcie, że flansza+chinol było OK a flansza+motor Nie OK. Dlatego przymiarka na głowie obowiązkowa.Poza tym z kanałkami mamy bajkę (lekki zapas - tak zostanie). A teraz fotki.

p3180116.jpg

p3180107.jpg

p3180108.jpg

p3180111.jpg

Hehe jesteś mistrz że chciało ci się o tej porze do naszej wspólnej z Adasiem gratowni jechać... :D

Delikatne powiercenie i wrzucajta tłumik do testowania :D Wytrzymałościowego i Koniopociągowego :P

Reszte na tip-top się przesunie o pół centymetra i ogień na pół świata :D

Gratulacje !

Gość wujek_trzcina

Dzisiejsza ustawka u wujka Coobcia potwierdzona. Silniczek baardzo przyspieszy temat - znikają w tym momencie problemy z dopasowaniem, szczególnie pod michą. Całość wraz z kolektorem-chinolem zostanie zapaczkowana do mojej Almy i pomknie do zaprzyjaźnionej firmy na spawanko.

[ Dodano: Wto 24 Mar, 2009 23:42 ]

Kolejne gratki: Coobcio, Adaś, i reszta ziomali z coobciowego garażu.

Silnik na pace, jadziem z tym wynglem :)

Aaaaa... zapomniałbym dodać... z silniczkiem wpadła mi w łapska obudowa od Garrecika T25 Mmmmm? Co Wy na to? :028: :036:

Gość wujek_trzcina
Czekamy na rezultaty

A dzięki dzięki, mam nadzieję że wykres z hamki powie sam za siebie :)

A tymczasem garrecik T25 (żeliwko) od Pana Doktora Nismo do odlukania i wyrzeźbienia kolektorka pod turbinKIE.

p3250105.jpg

p3250106.jpg

A dzięki dzięki, mam nadzieję że wykres z hamki powie sam za siebie :)

A tymczasem garrecik T25 (żeliwko) od Pana Doktora Nismo do odlukania i wyrzeźbienia kolektorka pod turbinKIE.

1. Flansza T25 jest taka sama jak T28?

2. Dla FWD/4WD czy RWD bedzie manifold?

pytam bo jeśli cena była by dobra :D to bym kupił...