Coobcio Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 no wreszcie coś sztywniejszego jak papier - kiedy wpadasz przymierzyć na łep ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Ziom, podmierzyłem do kolektora - wymaga tylko drobnych poprawek. To o co chciałbym Cię prosic - przygotuj mi graty to wpadne po silnik w tygodniu (np następny piątek). W firmie już wszystko umówione, coraz większe zainteresowanie tematem jest. EDIT: jadę tam w weekend 14-15.III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Ziom, podmierzyłem do kolektora - wymaga tylko drobnych poprawek. Ale te SSAC nie są za dokładnie wykonane... bez porównania mierzyć do głowicy - mam już kolejną luzem, cały silnik oczywiście też mogę udostępnić tylko nie karz mi go rozkręcać, bowiem jest sprawny tak więc trzech chłopa trzeba i go ładujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Spoko Coobciu, powiedz mi kiedy mogę po to wpaśc a resztę (przymiarki i inne) będę już ogarniał w Wyszkowie - w zakładzie. Nie rozkręcaj silnika - tylko jak możesz to wylej z niego olej żeby mi samochodu nie zapaskudził (tektury ogarnę). Najlepiej gdybym mógł wpasc w piątek wieczorem to zrzucimy na pakę i od razu pomknę na Wyszków. Wszystko zaaranżowane ziomuś, teraz nie można da ciała. [ Dodano: Sob 07 Mar, 2009 00:45 ] Po finalnych przeróbkach, będzie to coś takiego [ Dodano: Sob 07 Mar, 2009 01:06 ] Kuba, jednak jeszcze na chwilę zanim wezmę silnik, głowa by się przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foster Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 teraz nie można da ciała. No raczej... :027: prosimy o profi kolektorek, niech to trwa, ale zagada jak należy. Pierwszy metal wycięty - render materializuje się - oby tak dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Graty od Coobcia w poniedziałek: POTWIERDZONE Następny weekend, kick-off projektu: POTWIERDZONE Dostawca kwasówki (blacha + rury) w Ursusie: POTWIERDZONE Dobry nastrój i zajawka na maksa: W STANDARDZIE Banan na gębie jak to wszystko wypali: BEZCENNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Dostawca kwasówki (blacha + rury) w Ursusie nie Gierdziejowskiego pewnie? :027: było jeszcze podjechać na Opacz na ul. Ewy może by inna cena była :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Na Gierdziejewsiego ziom. Ale sprawdzę ten namiar w Opaczu [ Dodano: Nie 08 Mar, 2009 00:58 ] Ziom, ten sklep to kosmos! Dzięki za namiar odwiedzę ich w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 :one: jak brałem pół roku temu to za kwasówkę płaciłem jakoś 50zł za 1m (fi70mm, 2mm ścianka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 wujek_trzcina, trzymam kciuki i mam nadzieje ze zapalu iezabraknie, toz to prawie finał :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 wujek_trzcina, trzymam kciuki i mam nadzieje ze zapalu iezabraknie, toz to prawie finał Ja już się tak na to zaciąłem że już nic mnie nie powstrzyma :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskazip Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 wujek_trzcina, ja bym też sie pisał na kolektor do mojej p11gt tylko dajcie znaćkiedy bedzie gotowy prototyp:) pozdro ELO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Najblizszy atak: 21-22 marca. Z przyczyn niezaleznych ustawka w zakladzie w miniony weekend nie doszla do sQtQ. Wasze oczekiwanie zostanie wynagrodzone :036: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
counterox Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Zrób przy okazji do ga16de kolektorek Chętnie potestuje i na hamownie pojade hehe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gem Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Zrób przy okazji do ga16de kolektorek Chętnie potestuje i na hamownie pojade hehePozdrawiam http://moto.allegro.pl/item572990988_nissa..._1_1_6_1_4.html - za 5 stówek to chyba nie wygórowana cena... a na ten do SR20DE to sam czekam i kibicuje... coś czuje, ze nastąpi zmiana szlaku i USA będzie od nas ściągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Jak wypali do wolnossaka, to następny w kolejności będzie pod turbinKIE hue hue hue :036: :kosci: :kosci: :kosci: Już kminię jak zbudowac turbo-kit [ Dodano: Sro 18 Mar, 2009 20:14 ] No dobra, zbliżamy się do perfekcji. Zaraz robię ogień żeby przymiarkę na głowicy zrobić :028: Kanałki wyszły troszkę z zapasem - ale muszę to położyć na główce bo ten chinol to ja nie wiem jak to jest wycięte... dzisiaj kolejne foty z przymiarki z głowicy. Jak zwykle dzięki dla wujka Nismo za telefon do ziomusia od silnika. [ Dodano: Czw 19 Mar, 2009 00:01 ] No i po pomiarach. Szczególne gratki dla Adama za pomoc Wnioski: Do poprawki są tylko skrajne dolne otwory. Nie widać tego za bardzo na fotkach, ale muszą być rozsunięte po 2mm do zewnątrz, zastanawiam się również czy nie zwiększyć ich średnicy do 13 mm (tylko tych dwóch skrajnych). Zobaczcie, że flansza+chinol było OK a flansza+motor Nie OK. Dlatego przymiarka na głowie obowiązkowa.Poza tym z kanałkami mamy bajkę (lekki zapas - tak zostanie). A teraz fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Hehe jesteś mistrz że chciało ci się o tej porze do naszej wspólnej z Adasiem gratowni jechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
counterox Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Delikatne powiercenie i wrzucajta tłumik do testowania Wytrzymałościowego i Koniopociągowego Reszte na tip-top się przesunie o pół centymetra i ogień na pół świata Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Dzisiejsza ustawka u wujka Coobcia potwierdzona. Silniczek baardzo przyspieszy temat - znikają w tym momencie problemy z dopasowaniem, szczególnie pod michą. Całość wraz z kolektorem-chinolem zostanie zapaczkowana do mojej Almy i pomknie do zaprzyjaźnionej firmy na spawanko. [ Dodano: Wto 24 Mar, 2009 23:42 ] Kolejne gratki: Coobcio, Adaś, i reszta ziomali z coobciowego garażu. Silnik na pace, jadziem z tym wynglem Aaaaa... zapomniałbym dodać... z silniczkiem wpadła mi w łapska obudowa od Garrecika T25 Mmmmm? Co Wy na to? :028: :036: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 hehe no nie ma za co dziękować, silne ręce do roboty się jedynie przydały Walcz !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Czekamy na rezultaty :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Czekamy na rezultaty A dzięki dzięki, mam nadzieję że wykres z hamki powie sam za siebie A tymczasem garrecik T25 (żeliwko) od Pana Doktora Nismo do odlukania i wyrzeźbienia kolektorka pod turbinKIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 A dzięki dzięki, mam nadzieję że wykres z hamki powie sam za siebie A tymczasem garrecik T25 (żeliwko) od Pana Doktora Nismo do odlukania i wyrzeźbienia kolektorka pod turbinKIE. 1. Flansza T25 jest taka sama jak T28? 2. Dla FWD/4WD czy RWD bedzie manifold? pytam bo jeśli cena była by dobra to bym kupił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 1. Flansza T25 jest taka sama jak T28? Dokładnie taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keller Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Tak czytam i czytam, wielki respekt Panowie za prace, a przede wszystkim chęci :-) :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi