Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Projektujemy i budujemy kolektor wydechowy

Gość wujek_trzcina
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wujek_trzcina

No dobra Panowie, jest męsko :)

1) Silnik i kolektor chinol trafił dzisiaj do prototypowni a ja nawiązałem bezpośredni kontakt z inżynierem który będzie mi w tym pomagał i dogadaliśmy się super (jak to inżynierowie - ludzie mowiący tym samym językiem)

2) Obejrzałem technologię jaką dysponuje zakład i jestem w ciężkim szoku - pozytywnym oczywiście

1. Flansza T25 jest taka sama jak T28?

2. Dla FWD/4WD czy RWD bedzie manifold?

pytam bo jeśli cena była by dobra :D to bym kupił...

myślałem żeby zrobić na początku pod FWD/4WD. Co do ceny nie wiem nic dopóki mi się chłopaki z zakładu nie określą. Spoko, prototyp pod wolnossaka wypali, będziemy działać.

Panowie bez złośliwości ;)

Tu jest budowany kolektor 4-1 z tego co pamiętam a nie 4-2-1, taki jak wskazałeś bujany. 4-1 w tej cienie nie ma.

Gość wujek_trzcina
ameryki pewnie nie ale może zdjęcia tego kolektora mogą w jakiś sposób pomóc przy budowie.

Ziom, mam go od miesiaca dzieki Coobciowi. Nie trzeba sie duzo przygladac zeby odkryc niedorobki. Ale dzieki za dobre checi, luz.

Tu jest budowany kolektor 4-1 z tego co pamiętam a nie 4-2-1, taki jak wskazałeś bujany. 4-1 w tej cienie nie ma.

Wujek Bodek ma racje bez dwoch zdan.

Panowie bez złośliwości ;)

racja, zapomniałem że ten ma być 4-1

[ Dodano: Pon 30 Mar, 2009 13:47 ]

Ziom, mam go od miesiaca dzieki Coobciowi. Nie trzeba sie duzo przygladac zeby odkryc niedorobki.

mówisz o niedoróbkach tego kolektora do którego link wrzuciłem?

Gość wujek_trzcina
mówisz o niedoróbkach tego kolektora do którego link wrzuciłem?

Dokladnie tak. Chodzi o miejsce gdzie kolektor laczy sie z dwururka. Nastepuje tam zmiana srednic.

• 2 tygodnie później...
Gość wujek_trzcina

Pamiętam pamiętam :) prototyp będzie bez lambdy do Coobciowego/Juniorowego wozu szedł. Jak wypaly będą i lambdy :)

być może już w tym tygodniu coś się wykluje......? Nic nie mówię, trzymam w napięciu :)

Gość wujek_trzcina

Leniwiec związany ze świętami Wielkiej Nocy spowodował że produkcja się trochę przełożyła, ale już dzisiaj uzyskałem informację że w tym tygodniu rzeźba powinna być conajmniej zaczęta a może nawet skończona.

Tofu napisał:

a poza tym może by to ktoś przykleił ???

Pewnie czekają na zmaterializowanie się kolektora :) :diabel:

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Gość wujek_trzcina

Heheeee... wujek_trzcina jest w tej chwili w Kanadzie, ale postaram sie jutro skontatkowac z ziomami - moze juz w koncu zrobili a ja nic nie wiem??? :)

• 2 tygodnie później...
Gość wujek_trzcina

No heja, za dlugo juz to trwa to spawanie, przyspieszam z tematem Panowie. Temat nie upadnie, niech to sie Q zmaterializuje w koncu!!! :diabel2: :diabel2: :diabel2:

Oj długo długo.... W Mg razem z projektem i spawaniem, cały wydech zajął im 5 dni, a mieli do roboty na pewno więcej bryk. Trzymam kciuki wujku !

Gość wujek_trzcina

Zgadza sie. Zobaczymy jak nam wyjdzie Fujitsubo made in PL ;) Najbardziej jestem ciekawy wykresikow z hamki. Kto tam byl chetny? Coobcio? Junior? :diabel2: :diabel2: :diabel2: