Gość wujek_trzcina Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 No dobra Panowie, jest męsko 1) Silnik i kolektor chinol trafił dzisiaj do prototypowni a ja nawiązałem bezpośredni kontakt z inżynierem który będzie mi w tym pomagał i dogadaliśmy się super (jak to inżynierowie - ludzie mowiący tym samym językiem) 2) Obejrzałem technologię jaką dysponuje zakład i jestem w ciężkim szoku - pozytywnym oczywiście 1. Flansza T25 jest taka sama jak T28?2. Dla FWD/4WD czy RWD bedzie manifold? pytam bo jeśli cena była by dobra to bym kupił... myślałem żeby zrobić na początku pod FWD/4WD. Co do ceny nie wiem nic dopóki mi się chłopaki z zakładu nie określą. Spoko, prototyp pod wolnossaka wypali, będziemy działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 wujek_trzcina, kiedy planowany montaż i pierwsze testy prototypu? :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Myślę że kolektora można się spodziewać za jakieś 2-3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 tu masz gotowca do tego silnika za naprawdę bardzo przystępną cenę http://www.jperformance.co.uk/nissan-prime...20de-p-281.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 tu masz gotowca do tego silnika za naprawdę bardzo przystępną cenę http://www.jperformance.c...20de-p-281.html no to żeś amerykę odkrył że ja cie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 ameryki pewnie nie ale może zdjęcia tego kolektora mogą w jakiś sposób pomóc przy budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Panowie bez złośliwości Tu jest budowany kolektor 4-1 z tego co pamiętam a nie 4-2-1, taki jak wskazałeś bujany. 4-1 w tej cienie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 ameryki pewnie nie ale może zdjęcia tego kolektora mogą w jakiś sposób pomóc przy budowie. Ziom, mam go od miesiaca dzieki Coobciowi. Nie trzeba sie duzo przygladac zeby odkryc niedorobki. Ale dzieki za dobre checi, luz. Tu jest budowany kolektor 4-1 z tego co pamiętam a nie 4-2-1, taki jak wskazałeś bujany. 4-1 w tej cienie nie ma. Wujek Bodek ma racje bez dwoch zdan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Panowie bez złośliwości Tu jest budowany kolektor 4-1 z tego co pamiętam a nie 4-2-1, taki jak wskazałeś bujany. 4-1 w tej cienie nie ma. racja, zapomniałem że ten ma być 4-1 [ Dodano: Pon 30 Mar, 2009 13:47 ] Ziom, mam go od miesiaca dzieki Coobciowi. Nie trzeba sie duzo przygladac zeby odkryc niedorobki. mówisz o niedoróbkach tego kolektora do którego link wrzuciłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 mówisz o niedoróbkach tego kolektora do którego link wrzuciłem? Dokladnie tak. Chodzi o miejsce gdzie kolektor laczy sie z dwururka. Nastepuje tam zmiana srednic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 fajnie fajnie nie zapomnijcie o dziurze na lambde 18x1.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Pamiętam pamiętam prototyp będzie bez lambdy do Coobciowego/Juniorowego wozu szedł. Jak wypaly będą i lambdy być może już w tym tygodniu coś się wykluje......? Nic nie mówię, trzymam w napięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 a poza tym może by to ktoś przykleił ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Leniwiec związany ze świętami Wielkiej Nocy spowodował że produkcja się trochę przełożyła, ale już dzisiaj uzyskałem informację że w tym tygodniu rzeźba powinna być conajmniej zaczęta a może nawet skończona. Tofu napisał: a poza tym może by to ktoś przykleił ??? Pewnie czekają na zmaterializowanie się kolektora :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foster Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Hmmm, jak tam sprawa kolektora? Kurka wodna :027: hyhy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 odświeżam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Czekamy z niecierpliwością na info o postępach w pracy nad kolektorem. Wałki mogą zaczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Heheeee... wujek_trzcina jest w tej chwili w Kanadzie, ale postaram sie jutro skontatkowac z ziomami - moze juz w koncu zrobili a ja nic nie wiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 hallo nie można zapomnieć o tym wątku bo jeszcze gdzieś przejdzie na 2 gą strone i co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 No heja, za dlugo juz to trwa to spawanie, przyspieszam z tematem Panowie. Temat nie upadnie, niech to sie Q zmaterializuje w koncu!!! :diabel2: :diabel2: :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiw Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Oj długo długo.... W Mg razem z projektem i spawaniem, cały wydech zajął im 5 dni, a mieli do roboty na pewno więcej bryk. Trzymam kciuki wujku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 STOŻEK READY! :kosci: :kosci: :kosci: :kosci: :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
counterox Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Tak więc będzie to wariant 4 na 1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgadza sie. Zobaczymy jak nam wyjdzie Fujitsubo made in PL Najbardziej jestem ciekawy wykresikow z hamki. Kto tam byl chetny? Coobcio? Junior? :diabel2: :diabel2: :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Trochę ciężko będzie ze zmeiszczeniem takiego stożka pod autem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi