Gość DJSzmer Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 theant, nie uważasz że BR zejdzie sporo niżej niż Szczelna? [ Dodano: Czw 16 Paź, 2008 17:29 ] puchacz_2008, nówkę czy z rynku wtórnego? ma być tylko pod suba, czy też napędzać system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 wzmacniacz interesuje mnie tylko pod suba no i chyba nówke to zaelezy ile bedzie kosztował pzdr [ Dodano: Czw 16 Paź, 2008 18:54 ] http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=44038 a moze cos z tego by pasowało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 GROUND ZERO GZTA 2150 do Hertza wystarczy lub jednej marki HERTZ EP 2 CarPower HPB 1502 zaspokoi oba Crunch GTR-250.2 Lanzar MXA 252 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 DjSzmer a osobiscie co byś polecał ? tak jakbys wybierałdla siebie ? z tego co wymieniłes.. Ja mysle nad Helix DB 12S Crunch GTR-250.2 co sadzisz?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Z tego co pamietam to lubisz sluchac Trance'u, czyli jednak na Twoim miejscu wybral bym zamknieta... Ja mysle ze nadalo by cos z DLS'a, szybkie i do tego nie potrzebuja jakis sie kosmicznych skrzynek... Mysle ze warto zrobic wlasna skrzynke ze wzgledu np na to ze bedziesz wiedzial co masz. Do tego mozesz sobie ja dowolnie wymodelowac wg wlasnego projektu. A budowa skrzynki potrwa max 1 dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 w takim razie co proponujesz Breko ?? czy pozostaesz przy tym co napisałes kiedys czy moze przyszło Ci do głowy cos innego ? co to znaczy cos z DLS'u ?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hansior Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Jeśli słuchasz dynamicznej muzyki to bierz raczej pod uwagę skrzynie zamkniętą. Miałem już skrzynie BR i już nigdy wiecej miał nie będe. Przy mojej muzyce muliło to strasznie...druga sprawa to na jakim to było głośniku . Teraz przymierzam się do Hertza ES250 w closed ale w pierwszej kolejności będzie wzmacniacz 4ch Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 no ja nie chce BR tylko skrzynke zamknieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 theant, nie uważasz że BR zejdzie sporo niżej niż Szczelna? Patrząc na same charakterystyki przenoszenia to masz rację - f3 dla BR będzie niższa, ale właśnie ta sama charakterystyka opada dużo szybciej dla BR niż closed przez co np. f24 zamknięta będzie miała już niższą niż BR. Z resztą otoczenie akustyczne jakim jest samochód rekompensuje spadek charakterystyki obudowy zamkniętej w lepszym stopniu niż w przypadku BR i tu sytuacja zmienia się diametralnie: dla obudowy zamkniętej masz charakterystyka praktycznie nie opada, a dla BR tak. Poza tym BR będzie miała impuls na poziomie 12-18ms co jest dla samochodu dużo za dużo, a zamknięta zmieści się w 5ms - a to wszystko przekłada się na "niemulenie" i szybki wykop - oczywiście zakładam że wzmak będzie miał parametr DF na odpowiednio wysokim poziomie - bo bez kontroli to i zamknięta zagra gorzej niż kiepsko. Później dołączę przykładowe wykresy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 theant, jestem zwolennikiem zamkniętych. Na zawodach pojawia się tylko jedno auto z BR. (kategorie Off) Wszystkie atuty i zwyczajowe charakterystyki znam obu typów. Jednak z odsłuchu (co prawda nie wiele) stwierdzam że BR zejdzie dużo niżej. Nawet przy mniejszej mocy. By otrzymać realną charakterystykę pomiaru, trzeba by było to zmierzyć w warunkach pracy. Kiedyś, chyba w Gliwicach, był przeprowadzany test. Zamknięta i BR, zalecane przez producenta przetwornika, jeden i ten sam głośnik. Dokładnych wartości nie pamiętam. Testował się JL 12' z serii "W" dwu cewkowy. Ogólnie test wygrała zamknięta, ale zejście, przetworzenie niskiej częstotliwości sinusa było na korzyść BR. BR - szczelinowy Auto - Passat "banan" Wzmak - nie pamiętam, A6 wydaje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 panowie zdecydowałem sie na skrzynie zamknieta nie BR i prosiłem o pomc w wyborze =P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 DLS to producent. http://essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,2...=89&pid=419 Jezeli mnie pamiec nie zawodzi to chyba Essa prowadzi produkcje skrzynek wraz z projekttem i ileczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 nie no na taki głóśnik to mnie niestety nie stac :/ pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 a sry, sry zle przeczytalem. http://allegro.pl/item462947479_hertz_es30...2l_wroclaw.html ES300 z gotowa skrzynka DjSzmer, nie uwazasz ze ten GZ 2150 nie jest truszko przy maly? rozumiem duza czulosc 94dB hertza. Chociaz moze i by pyklo nie przecze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 a co myslisz kolego a tym wzmaczniaczu któy polecaja ?? czy moze coś innego ?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Przysiadłem i skompletowałem Ci zestaw. Decyzja należy do Ciebie. Wszystko na nowych komponentach z e-sklepów. Konfiguracja sprawdzona, wymiata nawet w sedanach, wzmaki mają płynną regulacje fazy - więc bas przenosi się wyśmi9enicie. Wzmacniacz (przy tym budżecie, do suba nie musi być wysokich lotów, byle miał POWER) - BOSS AUDIO IQ-680.2 - koszt max 300zł - BOSS AUDIO IQ-1080.2 - koszt max 350zł Kondensator 1F (np. Dietz) - max 150zł Zestaw 35mm2 ( (+),(-),RCA, oprawka itp.) - max 200zł HELIX DB 12S - max 400zł powinno Cie wynieść około 1050zł a będziesz miał przyzwoite granie, falowanie blach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 hej bardzo Ci dziekuje ze poswieciłęs czas tylko na to aby złożyć mi zestawik =) DJSzmer a co do tego kondensatora to czy jest on konieczny ?? i jaka on pełni dokłądniej funkcje ? pozdrawiam [ Dodano: Pon 20 Paź, 2008 21:18 ] Czyli tak : Sub: http://allegro.pl/item462040846_helix_db_1...e_sklep_fv.html Kondensator : http://allegro.pl/item462670859_dietz_1f_k...1000_gw24m.html Kable : http://allegro.pl/item457269817_zestaw_kab...5mm2_dietz.html Wzmak : http://www.allegro.pl/item443355749_boss_a...wzmacniacz.html i czy to absoltnie wszytko ?? żadnych innych przewodów lub czegoś co jeszce trzeba dokupic ?? pzdr [ Dodano: Pon 20 Paź, 2008 21:27 ] co do teg owzmaczniacza to dosyć ciężko go znalesc ..szukałem w necie i nic czy mogłby ktoś dać namiar na coś takiego albo czy możnaby było znaleśc jakiś zamiennik do tego zestawu ? DjSzmer ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 a co do tego kondensatora to czy jest on konieczny ?? i jaka on pełni dokłądniej funkcje ? Kondensator pelni funkcje mozna powiedziec ogolnikowo prostownika. Podczas duzego poboru pradu wystepuja spadki napiec. Kondensatora w tym rola ze magazynuje prad w sobie co w przypadku owych spadkow czerpie z kondensatora. Wynikiem jest tego przynajmniej teoretycznie ze plynie caly czas to samo napiecie bez spadkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 puchacz_2008, co do teg owzmaczniacza to dosyć ciężko go znalesc ..szukałem w necie i nic czy mogłby ktoś dać namiar na coś takiego albo czy możnaby było znaleśc jakiś zamiennik do tego zestawu ? DjSzmer ?pzdr Dystrybutor BossAudio -> http://www.polpak.com.pl/ [ Dodano: Wto 21 Paź, 2008 07:36 ] http://polpak.com.pl/produkt/434/WZMACNIAC...SSAUDIO_IQ680.2 oczywiście stare ceny mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 rozmawiałem z jednym panem zajmujacym sie sprzedaża i niestety oni juz nie zajmuja sie jak to pan łądnie nazwałsegmentem samochodowym ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 puchacz_2008, na Alledrogo jest gość o nicku PKokocinski = przedstawiciel Polpak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 22 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 hej po wstawieniu wzmaka i suba przyszłą kolej na wymiane głóśniczków w dzwiach z moich magnatów ultra s 162 mam zamiar zreztgnowac i wstawić helixy Dark Blue 62.1 http://allegro.pl/item469900985_helix_dark..._gwarancja.html no i dac jeszce dystanse z mdfu któe sam zrobie:) co o tym myslicie ?? czy bedzie widac różnice po wymianie tych głośników ?? i czy wogole jesr sens ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi