porter59 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Sprawdziłem.U mnie w strone przedniej szyby.2013r.Nie korzystam z tej opcji,bo za każdym łączeniem radia z telefonem załącza się odtwarzacz muzyki w telefonie (Samsung U800).Na 100% wina telefonu,sprawdzałem kilka innych działa poprawnie.Problem roawiązuje wgranie nowego oprogramowania tel.ew. wymiana tel.na nowszy model.Tak stwierdził serwis Samsunga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trooll3 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Dzięki za odpowiedzi... Wygląda, ze co parę lat zmiana Logiczne by było w stronę tylnej szyby, ale,.... Jeszcze mam na gwarancji, ale kusi mnie żeby przełożyć ) Nic, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 U mnie rocznik 2010 i jest tak jak na fotce zamieszczonej przez Janio - czyli mikrofon skierowany w stonę kabiny. Czułość mikrofonu może też u mnie regulować. Jest odpowiednia opcja w radiu. Regulacji można dokonać tylko podczas rozmowy. Mam radio 2 DIN produkowane przez Clariona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 ja mam z kolei głośniczek i mikrofon zaczepiony na blendzie przeciwsłonecznej.... zupełnie niezależny.... i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 No ale masz fabryczny zestaw? I tak zamontowany mikrofon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Nie, to na pewno nie był fabryczny zestaw. Można takie kupić ale fabrycznie takich nigdy nie dawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Pewnie visia , ona chyba była baz fabrycznego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Wrzucam dwie fotki umieszczonego mikrofonu w moim notku. Dzisiaj wyjąłem obudowę z mikrofonem. Ze zdjęcia widać, że można to odwrócić o 180 stopni. Więc jeśli u kogoś słabiej słychać może wypróbować tej opcji z odwróceniem. Gwarancji nie traci przy takiej operacji. Oczywiście dotyczy mikrofonu takiego jak u mnie. Nie wiem jak jest w starszych i nowszych wersjach. Moja acenta ma radio 2 din z bluetooth, elektryczne lusterka, szyby. stoliki za siedzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 A mówią że to Polacy pija alkohol... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 (edytowane) A mówią że to Polacy pija alkohol... No właśnie nie dopisałem, że musieli być przy montażu niedzisiejsi lub poniedziałkowi jak wcześniej ktoś zauważył. Edytowane 6 Marca 2014 przez janio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trooll3 Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Dzieki za podpowiedzi, udało się.. Oto efekt ;-) Wysłane z mojego Pentagramusa Monsterusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 (edytowane) Jak mogłoby się nie udać! Jeśli coś jest włożone to i wyjąć się da. Ale nie w tym rzecz. Czy poprawiła się jakość rozmów??? O to jest pytanie? Edytowane 18 Marca 2014 przez janio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trooll3 Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Szczerze mówiąc nie wiem. Wydaje mi się, że tak, bo żona mniej narzeka jak do niej dzwonię... Ale muszę sprawdzić "będąc z zewnątrz"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Szczerze mówiąc nie wiem. Wydaje mi się, że tak, bo żona mniej narzeka jak do niej dzwonię... Ale muszę sprawdzić "będąc z zewnątrz"... Nad tym to bym się zastanowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trooll3 Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Czasami lepiej nie wnikać.. :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gatar Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Witam. Może coś wniosę do tematu, a może tylko zamieszam Mam taki mikrofon jak troll3 "fabrycznie" zamontowany otworami w stronę przedniej szyby, lusterka. Wykonałem rozmowę z auta z wykorzystaniem bluetootha. W moim przypadku osoba ze mną rozmawiająca jednoznacznie, że wyraźniej, lepiej byłem słyszalny gdy otwory mikrofonu skierowane były w stronę szyby przedniej. Gdy były w moją stronę głos był z "przydźwiękami" i "syczący". Zostawiłem jak było (do przodu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trooll3 Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Hmm.. "Co Notes, to obyczaj" Nie wiem, u mnie chyba się poprawiło po przekładce... Może tez zależeć to od transmisji telefonu? Nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Na logikę, mikrofon raczej powinej być skierowany w stronę mówiącego. Poza tym czułość mikrofonu można regulować. Jest to pisane w instrukcji. Może tu jest myk. Mikrofon trzeba sobie "doregulować" bo w przypadku takiego sprzetu zarówno za mała jak i za duża czułość może stwarzać problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 W jaki sposób chcesz go regulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Jak to jak? Siłą głosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Nie pamiętam w tej chwili ale podczas rozmowy coś się naciska na radiu a czułość mikrofonu reguluje się pokrętłem głośności. Na wyświetlaczu zmienia się kilkustopniowa skala. Też to odkryłem po 3 latach posiadania samochodu . Sprawa jest opisana w instrukcji - przynajmniej w samochodach z radiem made by Clarion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 (edytowane) Oj....To dotyczy radia i głośników podczas jazdy(auto zwiększanie głośności),ale prawie na pewno nie mikrofonu.Mam oczywiście w/w radio Edytowane 21 Marca 2014 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Nie nie, to oczym mówisz to "czułość" zwiększania głośności w zależności od szybkości jazdy i akurat to ustawia się z poziomu menu radia. Ale jest jeszcze możliwość zwiększania i zmniejszania czułości mikrofonu od zestawu głośno mówiącego. Regulacja jest możliwa tylko podczas rozmowy telefonicznej - mikrofon musi być aktywny. Dziś to sprawdzę w instrukcji i napiszę jak się to robi. AKTUALIZACJA Podczas rozmowy telefonicznej trzeba przycisnąć przycisk MENU. Pojawi się menu MIC VOL z zakresem regulacji od -2 do +2. Ustawiona fabrycznie wartość domyślna to 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Człek całe życie się uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Ja to odkryłem przupadkiem po 3 latach posiadania samochodu. Jak by człowiek czytał instrukcję do samochodu od deski do deski, to by się to wyłapało. A racji, że każdy czyta wyrywkowo, pewne tematy uciekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi