Dar1962 Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) no i właśnie - wszystko wskazuje na to,że następnym moim autem będzie Dacia Duster (nie mam żadnych uprzedzeń ani kompleksów) w wersji 4x4, wyposażenie Laureate, kolor szary bazalt albo niebieski minerał - tylko jeszcze nie wiem: 1,6 16V110 KM benzyna czy 1,5 DCi 110KM diesel (jeśli ten diesel ma filtr cząstek stałych to jednak benzyna), za to wiem kiedy - 2012 Edytowane 8 Listopada 2010 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cdlxxvi Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 U nas (płn. Anglia) Notesów jeździ mnóstwo (scena z dzisiejszego powrotu z pracy: niewielkie miasto, na skrzyżowanie jednocześnie z trzech stron wjeżdżają trzy Notesy, z czego jeden mój); na południu kraju znacznie mniej, co jest zrozumiałe - na północy jest ludek praktyczny i stosunkowo ubogi, więc chętnie kupuje bdb auto za małe pieniądze, zaś w Home Counties i okolicach auto w rodzaju Notesa jest zdecydowanie za mało szpanerskie. Po wyjeździe do Polski ma się wrażenie, że Nissanów ogólnie jest bardzo mało; nie tak mało jednak, jak we Francji, gdzie widuje się je naprawdę sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hichu Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Od dzisiaj jestem posiadaczem naklejki NKP . Zanim ja "zdobyłem" długo zastanawiałem się gdzie ją naklejić . Najlepszym miejscem jest miejsce jakie zaprezentował Ranger . Wczoraj rano poraz pierwszy od dłuższego czasu spotkałem na trasie Rumia - Gdyni srebrnego(?) NOTKA o numerach GA ???? . Dla mnie to przyjemność zawsze zwracam na nasze autka uwagę , tym bardziej w mojej miejscowości mój NISSAN TO RODZYNEK . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 (edytowane) zauważyłem zabawne i sympatyczne zjawisko "pozdrawiania" się driverów notków na drodze podczas wymijania - coś na kształt dawnych szoferów autobusów (pojedyncze mrugnięcie lewym kierunkowskazem) - może warto popularyzować ten zwyczaj? Edytowane 30 Listopada 2010 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hichu Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Każdy sposób pozdrawiania sie na drodze jest dobry,sympatyczny i wart popularyzowania. Ten mi sie podoba i będę go stosował. Nie spotkałem jednak takiej oznaki pozdrawiania się .Tylko czy każdy kierowca o zrozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 (edytowane) to stara metoda "pekaesiarzy" jeszcze z czasów PRLu kiedy po drogach jeździły jelcze, sanosy i autosany , w dobie komunikacji prywatnej wyszła z mody. A nas jest tu 164 więc na początek wystarczy Edytowane 30 Listopada 2010 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hichu Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Nie pozostaje Nam nic innego jak na każdym kroku , na naszym forum ten sposób popularyzować . Jest jednak mały problem, jak taki sposób pozdrawiania sprawdzi sie w warunkach miejskich, czy nie będzie mylący dla innych kierowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 (edytowane) trzeba kierować się zdrowym rozsądkiem i dopasować do sytuacji na drodze, jak sądzę w mieście taki sposób jest raczej mało przydatny (gęsty ruch uliczny) i lepiej nikogo nie zdezorientować, w trasie przy wymijaniu z przeciwka to zupełnie co innego Edytowane 1 Grudnia 2010 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hichu Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 (edytowane) Mam podobne zdanie na ten temat, tzn. używanie lewego kierunkowskazu jako pozdrowienia w ruchu miejskim. Co jednak nie zmienia faktu że sama idea jest jak najbardziej słuszna. Szkoda tylko ze jak na razie znalazła tak mały oddzwięk. Edytowane 1 Grudnia 2010 przez Hichu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi