Gość Xzandafer Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Przyszedł czas na wymianę mojego zdezelowanego tłumika końcowego, więc przez ostatni miesiąc bardzo dokładnie sprawdziłem oferty większości porducentów "w rozsądnej cenie"... Kupiłem (chyba jako jeden z pierwszych) w Polsce tłumik uniwersalny firmy Upgrade. I co??? REWELACJA!!! Ale po kolei: Wygląd jest naprawdę wypasiony - typowo japoński/motocyklowy kształt jak produkty M-Techa czy KM Turbo. Końcówka 9cm jest optymalna zwłaszcza, że można wstawić także wkładkę wyciszającą i optycznie końcówka się pomniejsza. Dźwięk to najlepsza strona tego tłumika. Z wkładką dźwięk jak w BMW serii M - lekki basowy pomruk i nic więcej, cicho jak z seryjnym tłumikiem niezależnie czy obroty niskie czy wysokie. Idealny na długie trasy, bo nic nie męczy. Dedykowane Ultery są jedne z cichszych (kumpel ma taki) ale Upgrade jest cichszy!!! Bez wkładki ten sam basowy pomruk tylko nieco głośniejszy, z kolei wraz ze wzrostem obrotów zwieksza się też natężenie dźwięku - już mniej basu a bardziej racingowy dźwięk. Starszy ma Remusa Racing w Focusie i Upgrade'a można porównać do niego, zarówno pod względem tonu jak i natężenia dźwięku. Znacznie cichszy od M-Tech'a (przesada z tym hałasem) i nie pierdzi jak KM Turbo w stylu Poloneza. A co najważniejsze czuć, że tak samo dobrze ciągnie z wkładką jak i bez... miło Poprawiła się także kultura pracy - mam na myśli to, że po zmianie biegu autko niezwykle dobrze i szybko reaguje na gaz. Ostatnia rzecz to cena... niska! 279zł zapłaciłem za tłumik. To najtańszy z ich oferty i jesen z najtańszych wogóle. Droższe "karbonowe" modele kosztują w granicach 550zł. Jakby ktoś z Was się zainteresował to podaję linka do ich strony www.tuningo.net ; mam także od nich cennik tłumików, więc jeśli ktoś by chciał, to niech mi poda maila (najlepiej na PW). A oto jak to wszystko wygląda, PIĘKNE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2005 no to niezle, a ile juz kilometrow przejechales, wata sie wypala kilkaset km i moze sie jeszcze zmienic conieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Poki co przejechałem ponad 100km. Pytałem się tłumikarza czy będzie głośniej - odpowiedział mi, że to w środku to nie jest do końca wata, która się wypali i że dźwięk się nie powinien zmienić... W każdym razie dam znać, po weekendzie czy zmienia się coś czy nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2005 no to super, mi w MG tez mowili ze daja cos innego zamiast waty ale ten twoj kosztuje polowe mniej a z tego co piszesz odglos jak dla mnie perfekcyjny 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Spróbuje jutro to jakoś nagrać... choćby na aparacie cyfrowym Zrobiłbym to teraz, ale sąsiedzi wszyscy idą spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jordi Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 no jak tylko dostane wyplate biore na pewno ten sam model pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Ładnie to wyglada Ciekawe czy mają na średnice montarzową 2,5 cala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pecyn Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Sadze ze jego glosnosc i tak wzrosnie bo taki sam ( tak mi sie wydaje ) ma moj kolega i rzeczywiscie fajna rura. Gwizdze jak japonski motocykl a na olnych obrotach buczy. Ma go juz kilka miesiecy i zmienil sie oglos ale ta stal nierdzewna jest spoko nie koroduje i sie nie przepala. Polecam .Wydaje mie sie ze zrobiles dobry zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siano Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Jak uważacie jak będzie się prezentował w nissanie almerze n-15 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Ładnie to wyglada Ciekawe czy mają na średnice montarzową 2,5 cala... Tak maja 2,5" czyli jakies 6,3cm... Jak chcesz moge przeslac Ci cennik z dokladnymi wymiarami kazdego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 bardzo proszę na kubcioooo@o2.pl moj tlumik koncowy EL-teca jest za cichy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2005 bardzo proszę na kubcioooo@o2.pl moj tlumik koncowy EL-teca jest za cichy... no prosze i kto to mowi :!: :!: :!: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabis Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2005 A czy mi mnie przesłać taki cennik Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siano Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Witam wszystkich ja również sprawiłem sobie takie cudo tylko model M16 s i niema co więcej pisać coś wspaniałego gorąco polecam tą firmę dobre wykonanie a jak się wyjmie wkładkę to dzwięk super i nawet ładnie się prezentuje w mojej czerwonej almerce pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Witam wszystkich ja również sprawiłem sobie takie cudo tylko model M16 s i niema co więcej pisać coś wspaniałego gorąco polecam tą firmę dobre wykonanie a jak się wyjmie wkładkę to dzwięk super i nawet ładnie się prezentuje w mojej czerwonej almerce pozdrawiam Hehehe... A nie mówiłem? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 9 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 Zainteresowanym chciałbym powiedzieć, że po przejechaniu ok 1000km na tłumiczku dźwięk pozostaje tak samo za***isty jak na początku. Ani decybela głośniej... Auto jest totalnie wybebeszone, jeżdżę bez wkładki a dźwięk nie dobija - wprost przeciwnie, aż chce się radio wyłączyć żeby posłuchać wydechu Z wkładka nawet nie mając tapicerki jest cisza :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 10 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2005 o to chodzi jak w rasowej furce, głośno ale nie dotkliwe głosno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pk007 Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 a do P10 jakie wymiary tego tłumika żeby pasował i który model?? I jaka cena?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 Wszytkie będą pasowały... Uszy mocyjące trzeba i tak we włąsnym zakresie dospawać. O jak masz seryjny wydech to średnica montarzowa powinna wynościc 2 cale to jest 52mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jordi Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 No xzandafer wkoncu kupilem i ja ten koncowy tlumik, ale kupilem wersje z wlokna weglowego bo jest promocja za 360zl model Thunderball http://tuningo.net/index.php?11&backPI...;tt_products=23 odbieralem go osobiscie, bardzo przyjemny sprzedawca, wykonianie tlumika jest poprostu rewelacyjne, za te pieniadze mam "carbonowy" tlumik !!!!! - poprostu bomba Jutro o 8 rano mi go montuje znajomy tlumikarz, zdam relacje i powklejam pare fotek, bo ostatnio pozmienialem pare optycznych rzeczy wiec sie pochwale, najlepsze jest to ze ma plynna regulacje natezenia dzwieku, 2 male imbusiki 3 minuty i zmieniam sobie dzwiek - rewelacja zobaczymy jak sie to sprawdzi w praniu. Nie chcialem bardzo glosnego tlumika bo czesto podruzuje w trasie wiec buczenie by przeszkadzalo przy stalej predkosci obrotowej, ale xzandafer mnie przekonal, ze nie jest taki glosny z wkladka wiec go wybralem. Tak sie zastanawiam jak to jest z tym silencerem jak to bedzie z jego sciaganiem po powiedzmy 1000km przejechanych bo pewnie tak sie zablokuje (kamien, brud) ze ciezko go bedzie wyciagnac. Mam nadzieje ze ta regulacja co mam glosnosci wystarczy zeby podkrecic brzmienie na tyle ze nie bede musial wyciagac wkladki, zeby powiedzmy na chwile zrobic pelny "lans" :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Gratuluje wyboru. Zablokowac sie nie powinien, bo pasuje idealnie - nie ma zadnych szczelin. Jesli chodzi o firme to tez slyszalem od innych same dobre slowa. Podobno przyslali za darmoche silecera, po tym jak komus sie zgubil w trasie. Takze firma jest ok, tlumiki tez spoko - podobno to prawdziwy amerykanski wyrob - pytalem sie kumpla co prowadzi sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 no a co z tymi sound clips?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 no a co z tymi sound clips?? Hehe, wlasnie w ramach zabawy nowa cyfroweczka zrobilem male nagranie Panowie, teraz to co tygryski lubia najbardziej :wink: Dzwiek z mojego Upgrade'a Revolver bez silencera, wydech bez zadnych katow, tylko srodkowy i Upgrade. Have fun :!: Kliknij, aby posluchac... EDIT: Ten dzwiek jakby z garnka wystepuje tylko 'gazujac' na luzie. Strzaly po odjeciu gazu wystepuja zawsze - nie sa tak glosne jak w Subaru GT ale zawsze... Ten bulgot tez doszedl po wycieciu kata - ogolnie dzwiek sie zrobil bardziej miesisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 holera. dlaczego te komputery w pracy nie maja glosnikow. qr** co za tandetny sprzet. znow musze isc do domu aby cokolwiek zobaczyc. f*ck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 no niezle niezle 8) duzo lepszy dzwiek od zwyklego buczenia, ktore juz mi sie znudzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi