Radd Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Widzę, że temat przygasł, więc odświeżę. Kilka razy w roku (5-8) zdarza mi się ciągnąć przyczepę o masie 2 ton. Przeważnie jest to droga na południe (pod górę) autostradą (dłuuuugie i łagodne podjazdy). W tych sytuacjach 125 KM z 2,7 TDI słabo daje radę w porównaniu do poprzednika 2,9 CRDI(?) hyundaia terracana, który koni miał 130kilka (nie pamiętam dokładnie ile, bo chcę to auto zapomnieć). Po prostym bez przyczepy śmiga, z przyczepą jest ok. Też Wam brakuje mocy w podobnych sytuacjach? Za dużo wymagam? Czy może z moim wehikułem coś nie gra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel084 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Wiadomo że auto ma ciężej. Ja duzo jeździłem z kempingiem 1200kg. i spokojnie trasą 120km/h jechał,bo jak wolniej to był problem na 5 biegu z górkami. (kemping stawia dużo większy opór niż przyczepa towarowa) Po górach trzeba trzymać wyżej na obrotach (ok.3000) i nie ma problemu z podjazdami. Myślę że może musisz się przyzwyczaić do auta i zmienić technikę jazdy. Spalanie z tym kempingiem u mnie to 12-15l. Na autostradzie z prędkością 120km/h wychodzi te 15l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Witam! Jestem nowy na forum , mam zamiar zakupić teranno II , przeznaczone głównie do ciągnięcia przyczepy DMC 1800kg w sporadycznych wypadkach DMC 2500kg , do tej pory radziłem sobie doczepiając do przyczepy Hyundaia Galloperka 98r. jak widać na zdjęciu , palił niestety jak mały smok do 20l/100 , bez obciążenia ok.12l w mieście , poszedł do ludzi i dlatego pora na coś nowszego , pytanie moje czy np. terrano też bedzie miało taki apetyt na paliwko? dysponuję kwotą 35-40k , co jaki silnik lepiej 2,7 albo 3 , jak wspominałem głównie na trasy z przyczepką , może inne propozycje , pozdro http://img511.imageshack.us/my.php?image=transportmo9.jpg Jeżdżę często z przyczepą. Mi Terrano wypija tak ze 13l/100km. Jak jechałem po górzystym terenie i serpentynach z przyczepą to spalił nawet 15l/100km. Poza tym żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radd Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Spalanie na tych wyjazdach nie gra roli, bo wtedy akurat tankuje żona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi