Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Hamownia Styczeń 2009 POZNAŃ

Gość mlodykulka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

V-tech ma jedną albo dwie hamownie w Poznaniu i kosztuje 99zł za hamowanie, od 4 osób - 80 zł a od 6 osób 60 zł.

Ja już byłem na hamowni, więc w tym miesiącu raczej odpadam, ale w kolejnych jak zrobie jakieś sensowne modyfikacje, to chętnie się przejadę ;)

Pozdro

Na Mineralnej w Wawce 50 od łba. przy 3,36 za Pb 98 to nawet warto przyjechać, o innych paliwkach nie mówiąc. Zgłoszenia do guru, albo do mnie. Hamownia sprawdzona i z tego co wiem po 3 próby na łba jeżeli trzeba. Szczególy do ustalenia.

Cześć

Xtomek : Do Warszawy i spowrotem na samo paliwko wychodzi cyrkla 200 zł (niestety benzynówka). I jak dla mnie narazie nie opyla się ;/ Chyba, że na miejscu od razu ktoś by mi pomógł z ustawieniem przyspieszenia zapłonu i ustawieniem rozrządu w innym przypadku bez żadnych modyfikacji po prostu mija się to z celem jak dla mnie..

Pozdrawiam

[ Dodano: Wto 06 Sty, 2009 01:13 ]

counterox napisał:
Cześć

Xtomek : Do Warszawy i spowrotem na samo paliwko wychodzi cyrkla 200 zł (niestety benzynówka). I jak dla mnie narazie nie opyla się ;/ Chyba, że na miejscu od razu ktoś by mi pomógł z ustawieniem przyspieszenia zapłonu i ustawieniem rozrządu w innym przypadku bez żadnych modyfikacji po prostu mija się to z celem jak dla mnie..

W poznaniu jest hamownia Auto Lider na ul. Grunwaldzka 465 tel. 0508 362744

można pytać i dzwonić, dzwonić i pytać :)

Pozdrawiam

w GekoCars 10 aut 60zł 3 pomiary na sobote się trzeba umawiać ,zadzwoń i zapytaj kiedy robią dyno day może akurat jakiś klub będzie się hamował . Ja sie podczepilem pod dyno day klubu Hondy . normalnie 120zł kosztuje chyba.

• 2 tygodnie później...

Ja bym z miłą chęcią się wybrał na hamownie bo ostatni raz mierzyłem w Borsku i się miło zaskoczyłem a teraz z Tolim parę modyfikacji zrobiliśmy no i jeszcze sekwencję zestroiłem i teraz trzeba by to zmierzyć... :622:

Młodykulka chyba Ci się fartnęło z tą P11, że masz taki mocny silnik... Moja na niemieckiej autostradzie 190 wycisnęła ( 100% seria). GPS pokazał jakieś 178 km/h

Teraz bez kata, egr może byłoby lepiej, ale 210 raczej nie pojedzie :P

mierzyłeś u siebie wałki rozrządu ? może masz 40stki ? :o

Skoro masz takie efekty, to wal na hamownię śmiało, porównamy swoje wykresy :)

pozdro

Gość mlodykulka

Jeśli chodzi o wałek to nie wiem jaki jest ale jest calkiem seryje auto:) Nie jest to moje lecz ojca, i ma je od nowości:) Czesto czytam ze nie mozna jezdzic tak jak wszyscy w mojej rodzinie, czyli przeciagac auta do 6000 a nieraz nawet do 7000obrotow. Auto jest tak używane od nowości, nic sie nie psuje i jest jak igla, moze weznie 0,1 oleju na 2000km ale to norma.

mlodykulka napisał:
ale nie wiem czy to nie wstyd jechac na hamownie jezeli mam seryjne auto;)) ale szczerze mowiac idzie rewelacyjnie. 1,6 100km p11 a 210 to zaden problem:)

jeśli 1.6 idzie 210 to albo bardzo przekłamuje licznik albo masz jakiś fajny bonus KM od fabryki tak że wal na hamke co by się przekonać :)

mlodykulka napisał:
a powiedzcie mi co moge zrobic zeby auto lepiej poszlo bez wikszych przeróbek?? Da rade? Oczywiście za grosze albo za darmo:) we wlasnym zakresie:)??

POZDRAWIAM

parę rzeczy da radę zrobić samemu ale koszty zawsze jakieś są np. większe zużycie paliwa... możesz EGR wywalić jak to redwolf chce zrobić itp. ale podaj więcej info o autku... :P

mlodykulka, jak widzisz u mnie w podpisie mamy ten sam silnik tylko że u mnie w dowodzie widnieje 66kw czyli 90KM a na hamowni wyszło 103,3KM i 135Nm... bez modyfikacji pod maską ;) teraz to nie wiem ile czas sprawdzić :621: a jeszcze będę się bawił jak tylko skończę remont garażu :P