Gość Przemech Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Witam, kolega podzucil mi pomysl ze zmiescil bym sie w 2tyś. ze zmianą silnika i zaproponowal mi wsadzic do k11 zamiast 1.3 wzucic 1.6 od sunny albo 100nxa pasowal by taki silniczek bez wiekszych kombinacji czy nie? i cze zmiescil by sie 1.8 ? bo nie ukrywam ale zajaralem sie tym pomyslem... Takie chwilowe zajaranie to się szybko wystudza. Przemyśl sobie wszystko dokładnie i na spokojnie. Porozmawiaj z kimś kto ma pojęcie i taką robotę wykona. Zmieści to sie nawet V6 tylko kwestia ILE to bedzie kosztowało, bo jeżeli nie mechanikujesz, to ludzie biorą za takie roboty "kupe kasy" nie mówiąc już o cenach części... W każdym razie powodzenia. [ Dodano: Nie 22 Mar, 2009 09:18 ] Dziękuję serdecznie za wszystkie rady i sugestie. Podjąłem już decyzję co i jak. Teraz niech tylko lato przyjdzie , długie dni i widne wieczory i zaczniemy modyfikacje micry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marioxxx2 Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 chciałbym się dowiedzieć czy dużo jest problemów z przełożeniem silnika 1.3 do k11 1.0 co oprócz samego silnika trzeba pozmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wosovsky Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Szczerze odradzam, czy nie lepiej w takim wypadku kupić K11 z 1,3 i kaske która pochłoną by mod zainwestować w gotowe auto? Według mnie szkoda troche czasu i nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiw Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 A tam 1.3 będziesz wsadzał.. Jak się bawić to się bawić: wstaw GA16 lub SR20 Te silniki po odpowiednim "dostrojeniu" zrobią z Micry killera :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QXs Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Widzę, że temat trochę się ostudził. Ale ja mam pytanko czy coś z tą przekładką się ruszyło? Bo zastanawia mnie ile by chciał sam mechanik za przekładkę takiego silnika 1.6 do micry. Da się czasem dorwać primerke powypadkową z dobrym silnikiem za 2kafle i ma się wtedy cały silnik skrzynie i heble na dokładkę. Teraz tylko przydało by się wykalkulować ile reszta by kosztowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemech Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 (edytowane) Witam. Temat bardzo sie ostudzil... Sytyacja bardzo sie zmienila, i niestety musze przeprosic, ale Micra nie zostala przerobiona. W miedzyczasie zapoznalem sie ze srodowiskiem 'Toyociarzy' i zafascynowany mozliwosciami tuningowymi auta znanego jako Toyota Glanza V postanowilem kupic Starletke. Chwile pozniej kupilem druga Starletke i zespol napedowy z pierwszej zaszczepilem z tylu juz jezdzacej drugiej starlet. Tak powstala STARLET BIMOTO,ktora wktotce bedzie jeszcze TWIN TURBO. Serdecznie przepraszam wszyskich rorczarowanych moja decyzja. wiem, ze 'Chlopaki z Trojmiasta' zmontowali juz Golfa BiMoto, jako konstruktor podobnego projektu przesylam 'szacuneczek' dla panow. Zainteresowanych projektem STARLET BIMOTO zachecam do wpisania w GOOGLE. Pare filmikow z budowy i rozwoju projektu znajdziecie na YOUTUBE oraz http://www.toyotaown...-starlet-bimoto Pozrawiam P.S. K11 V6 w planie... Edytowane 3 Marca 2012 przez Przemech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek6490 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Mam na sprzedanie silnik od sentry z 99r GA16DE 115km z całym osprzętem i elektroniką. Silnik ma przejechane ok 180tys. Silnik jeździł ze skrzynią automatyczną, nie jest skatowany. Jak jesteś zainteresowany to na pw. http://imageshack.us/photo/my-images/515/19349917.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi