Gość Strażak Sam Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Herbu, daj znać co z twoim reduktorem? Już wszystko jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Herbu Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 toś mnie trafil Strażaku sprawa się przeciągnęła bo w między czasie jakieś (*&(Q*@&% okradli mi chatę i reduktor musiał zaczekać. w końcu się ogarnąłem, ale czasu znowu miałem mało i czekać 3 tygodnie nie mogłem. znalazlem u gościa z Allegro (Poznań lub okolice), który ma ich na stanie kilka. Reduktor dostałem z nowego Murano 2009 za 4500. umówiłem się z ludźmi w Łodzi. potem Zaborowski, wymiana (reduktorek pasuje idelanie do mojego z 2005r.) plus oleje 1000 złociszy. dzisiaj mija tydzień. na razie wszystko spoko i mam nadzieję, że już tak zostanie jeśli nie będzie to reklamą to mogę umieścić na grupie namiary na kolesia od reduktora. jeszcze raz dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 nie ma za co oby służył jak najdłużej, Kontroluj tylko przez jakiś czas czy nie ma wycieków. Ale się cieszę że ok. Szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Herbu, podaj namiar ....choć nie chce tam nigdy dzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Besel, nie wywołuj wilka z lasu dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Herbu Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 podaję, ale faktycznie nikomu nie życzę konieczności dzwonienia 501 122 444 szerokości panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sas Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 witam, masz zlotego lub srebnego muranca bo takie ostatnio spotkalem na brodnie? pisz na gg 572570 mam szwagra w zaborowskim jak cos by bylo trzeba to w miare mozliwosci pomoge...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Herbu Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 witam, masz zlotego lub srebnego muranca bo takie ostatnio spotkalem na brodnie? pisz na gg 572570 mam szwagra w zaborowskim jak cos by bylo trzeba to w miare mozliwosci pomoge...pozdro hejka mój jest w kolorze smoły czarny czyli )) i generalnie jestem z Bielan (Piaski). po prostu przy kupnie zostawiłem tablice poprzedniego właściciela z góry dzięki za szwagra szerkości ~herbata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 A ja ostatnio często widuję jak parkuje przy cmentarzu na Wolce Węglowej złoty Muran. Czy to ktoś z forumowiczów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jrobert Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Witam. Jestem nowym członkiem Waszego klubu i mam podstawowe pytanie: Gdzie jest ten reduktor?? Posiadam wersje SE z sekwencyjna skrzynia biegow sprowadzona z Kanady i zadnego reduktora nie ma! Jakbyscie mogli to prosze o zdjęcia waszych dzwigni zmiany biegow, bo moja ma mozliwosc zmiany biegow sekwencyjnej i zadnego "L" nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 jrobert w temacie nissan murano (ok str 11) są zdjęcia dwóch różnych skrzyni. A reduktor znajduje sie pod pedałami. Musisz wejsc pod auto i zobaczysz napewno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr slawooo Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Witam. Jestem nowym członkiem Waszego klubu i mam podstawowe pytanie: Gdzie jest ten reduktor?? Posiadam wersje SE z sekwencyjna skrzynia biegow sprowadzona z Kanady i zadnego reduktora nie ma! Jakbyscie mogli to prosze o zdjęcia waszych dzwigni zmiany biegow, bo moja ma mozliwosc zmiany biegow sekwencyjnej i zadnego "L" nie mam. Stary ale ty masz wersję 2WD czy 4WD ? bo jak nie masz przycisku na konsoli środkowej do włączania 4wd to masz taką wersję jak ja czyli 2 WD ale ciesz się bo nie musisz wymieniac reduktorów itp a tu na tym forum wszysczy ci co mają 4wd już wymieniali reduktory no prawie wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 ja jeszcze nie i odpukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jrobert Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 4 wd. Znalazłem to cudo , to nie reduktor tylko rozdzielacz napędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 zdjęcie skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sas Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 A ja ostatnio często widuję jak parkuje przy cmentarzu na Wolce Węglowej złoty Muran. Czy to ktoś z forumowiczów? Ja czesto tam bywam, konkretnie na przeciwko tej bramy gdzie kancelaria... a Ty co tam robisz? czym sie zajmujesz? czyms zwiazanym z cmentarnymi sprawami? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Sławek to wiadomo czym sie zjamuje:) sam nick o czymś świadczy:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chako Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Stary ale ty masz wersję 2WD czy 4WD ? bo jak nie masz przycisku na konsoli środkowej do włączania 4wd to masz taką wersję jak ja czyli 2 WD ale ciesz się bo nie musisz wymieniac reduktorów itp a tu na tym forum wszysczy ci co mają 4wd już wymieniali reduktory no prawie wszyscy Witam dr slawooo Nie jestes sam w tej serii 2WD ja tez mecze sie tym murancem ale jeszcze nigdy mnie nie zawiodl nawet w zimie choc jestem z tych terenow co nie ma plaskich drozek .Daje sobie rade nawet powiem niezle i to jedna zime na oponkach wielosezonowych na ktorych przyplynal z usa. Kupujac go od szwagierki ani mi na mysl nie przyszlo ze takie auto moze byc bez 4x4. Ale nie narzekam mam go 2 lata i nic do niego nie dolozylem (odpukac).Autko super.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Sas! Pracuję blisko cmentarza a zajmuję się dostawami sprzętu dla straży pożarnych i nie tylko. A z cmentarzem staram się mieć jak najmniej kontaktów - jakichkolwiek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek123 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 witam .potrzebuje wiedziec gdzie ten reduktor jest przykrecony.od strony kola?podaj swoj tel.jestem nowy nie bardzo umiem sie poruszac na forum moj -604-518-886 witam strazaka ponownie .mam problem z muranko.prosze o kontakt ,najlepiej podaj tel bo raz juz mialem ale zgubilem.pilne!!!!dzieki z gory.moj to 604-518-886 strazak ,podaj numer do siebie pilne z gory dzieki potrzebuje pomocy . 604-518-886 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREGOR500 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 po primo Witam ten wstrętny reduktor i mnie dopadł. auto stoi od 1.5 mies. w warsztacie. cena nowego 13 400 )) sama obudowa 6500. w salonie od razu powiedzieli co by szukać na własną rękę a oni mi zamontują. tyle, że do końca nie wiadomo czy to tylko sama obudowa czy przemieliło się coś w środku. zatem poszukuję całego reduktora. znalazłem na allegro, ale okazało się, że to fikcja. fizycznie człowiek części nie ma i powiedział, że jak bym ja miał to od razu 2 kupi ode mnie bo Klienci czekają. ) Panie i Panowie. gdzie to kupić?! i czy np. reduktor z Murano 2007 pasuje do mojego z 2004r.? z góry dzięki za info. ~robert MOŻE KTOŚ MA WYMIARY TYCH DWÓCH USZCZELNIACZY DO SKRZYNI I DO REDUKTORA CZEKA MNIE WYMIANA A NIE CHCĘ MIEĆ UNIERUCHOMIONEGO AUTA NA KILKA DNI CHCĘ JE KUPIĆ WCZEŚNIEJ MOŻE KTOŚ MA WYMIARY TYCH DWÓCH USZCZELNIACZY DO SKRZYNI I DO REDUKTORA CZEKA MNIE WYMIANA A NIE CHCĘ MIEĆ UNIERUCHOMIONEGO AUTA NA KILKA DNI CHCĘ JE KUPIĆ WCZEŚNIEJ Zamówiłem uszczelniacze w serwisie cena za uszczelniacz do skrzyni 50zł za uszczelniacz do reduktora 42zł oczywiście do reduktora sprzedali zły będe dzwonił po wymiary koszt dojazdu przekracza wartość.Uszczelniacz do skrzyni wymiary 52/78/9 ogólnie dostępny w sklepach sprzedających uszczelniacze np pik w cenie 8-12zł drugiego rozmiary podam wkrótce z tego co oglądałem reduktor na allegro średnica wewnętrzna jest taka sama jak w tym od skrzyni obstawiam że będzie to 52/65/10 dostępny w cenie 8zł w piku jakie sa najczestsze przyczyny uszkodzenia reduktora?i jak o niego dbac??? [/Reduktor łatwo załatwić poprzez założenie różnych rozmiarów opon na oś przednią i tylną gwarantowane zmielenie, zależne od różnicy między oponami może rozwalić i skrzynie reduktor zabija też założenie nowych opon na jedną oś na drugiej opony prawie łyse[ patrz instrukcja murano aby robić rotacje opon co 10-15tyś km.Chodzi o to aby średnica opon była w miarę taka sama przednie idą szybciej.w tych przypadkach reduktor traktuje różnice w obrotach kół jako poślizg i próbuje to zniwelować. Znam gościa który załatwił dwa reduktory, most i skrzynie przez różne opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WadimMurano Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Witam. Czy ktoś wie co to za otwór jest, dlaczego on służy? Dlaczego z niego kapie olej? Co to morze być za usterka, ile kosztuje naprawa? Z góry dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stomkowiak Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 W sprawie reduktora... właśnie jestem po naprawie i chciałbym się podzielić jedną informacją, może komuś się przyda. Otóż okazuje się, że cały środek jest identyczny jak w x-trail'u. Wystarczy przełożyć do "naszej obudowy", kilka podkładek i śmiga. Warsztat, który mi to robił, zna się na rzeczy, więc mam nadzieję, że Muraś da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 To nie reduktor tylko skrzynia rozdzielcza. Reduktor odpowiada za zwiększenie momentu obrotowego poprzez zmianę przełożenia pomiędzy wałem napędowym a wałem napędzanym. Ani Murano ani X-Trail nie posiadają reduktora. Dopiero Navara i Pathfinder zostały wyposażone w reduktor. W Murano i w X-Trailu jest skrzynia rozdzielcza odpowiadająca za rozkład napędów z mechanizmem różnicowym. Teraz pytanie czy to jest AWD czy tylko pseudo AWD tzn. przód napęd z dołączanym tyłem to kwestia konstrukcji skrzyni. Jeśli silnik jest ułożony wzdłużnie, za nim dopięta skrzynia biegów dalej skrzynia rozdzielcza, wał napędzający oś przednią i wał napędzający oś tylną a system nie ma opcji jazdy w trybie 2H to mamy prawdziwe AWD. Jeśli silnik ułożony jest poprzecznie, skrzynia jest z boku, półosie napędowe wchodzą do skrzyni a z niej wychodzi wał na tylny most to mamy tu pseudo AWD.Czyli przód napęd z dołączanym tyłem za które odpowiada elektronika. Tryb AWD Lock to nic innego jak ustawienie elektroniki w tryb rozkładający napęd pomiędzy przednią osią a tylną w proporcji 50:50. TO NIE JEST REDUKTOR. Czy ktoś mógłby wrzucić foty cieknącej skrzyni rozdzielczej z uwzględnieniem wypustów na wały napędowe?? Mam pewne podejrzenia co do możliwej przyczyny. Skąd najczęściej leje olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkar Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 To nie reduktor tylko skrzynia Witam. SKRZYNIA i to kiepskawa. Najcześciej leci z otworu, który jest na zdjęciu kol. WadimMurano. Proponuję uzupełniać zgodnie z instrukcą bo będzie tragedia. Ja naczytałem się na wszystkich forach, źe trzeba uwaźać, ale nie chciało mi się schylać... no stało się!!! Obecnie jesyem w trakcie naprawy, robię sam, więc potrwa, ale jak skończę, to wszystko opiszę. Ogólnie: ZGROZA! Przekładnia droga, robota straszna. Wyobraźam sobie jak naprawiane jest to w warstacie! Jestem typowym przykładem ''mądrego Polaka niestety po szkodzie'' Pozdrawiam wkar Kolego stomkowiak z którego modelu xtraila są te ''bebechy'' do przekładni Muranki. wkar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi