Gość MarekA Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Co sądzicie o założeniu power boxa do QQ. Mam 1,5 dci i ponoc może zwiększyć to moc o ok 20 KM. Założenie to wpięcie wtyczek i w dowolnym momencie można wyjąć. Power box nie modyfikuje programu ECU tylko wpływa na jego wykonanie wiec nie pozostawia w razie czego śladu i nie wpływa na gwarancję. Na ebayu można za ok 500 zł kupić w Niemczech np : Power Box A może ktos ma zamontowany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Czytałem to o Almerce. Ale to co oni robili to jest zmiana w oprogramowaniu , a nie przez power boxa, poza tym jest to robione na silniku 82KM - inna sprężarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nissanik Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Co sądzicie o chiptuningu do Qasqaia 1.5dci.Czy to nie zaszkodzi tak małemu silniczkowi zwiększenie mocy ze 106 na 125KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Jak widać powyżej próbowałem ten temat rozgryźć, najwiecej info jest przy Renault i generalnie chwalą sobie takie modyfikacje, nie znalazłem nikogo kto by rozwalił tym silnik. Na razie jakoś nie mam zacięcia do zajęcia sie tematem, 500-800 zł mozna by wydac na przetestowanie. Bo raczej 1800 w jakiejś firmie to troch mi szkoda . No to nissanik testuj :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nissanik Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Można zmienić OPROGRAMOWANIE już za 800-1000zł. , oczywiście z hamownią przed zabiegiem i po zabiegu.Tylko niestety nie mój region. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LLC Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Powiesz coś więcej, gdzie i czy się traci gwarę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nissanik Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Miejscowość koło TYCH.Jeżeli chodzi o gwarancjcie twierdzą że jezeli nie powiem to się nie dopatrzą.Chyba że będą baaaaaaardzo wnikliwi. : :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LLC Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 No to idz na pierwszy ogień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nissanik Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 WITAM.. Czekam na chętnych na chip tuning.Im wiecej Qashqaików tym taniej.Firma o której pisze zmienia oprogramowanie , można dołożć 15/30 KM czyli -homownia/wykresy itd. Cołkowity koszt 1000zł. Firma z Warszawy Czekam na odzew....... POZDRAWIAM.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MARSIK Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Chętnych byłoby wielu ale jakoś wszyscy by chcieli żeby to najpierw ktoś inny przetestował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LLC Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 No niech się ktoś wypowie, jaki jest efekt np. w 2.0L dCi. Jak będzie satysfakcjonujący to biorę w ciemno. @nissanik, jak możesz to zapodaj wykres z hamowni 2.0L dCi po i przed chipem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nissanik Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Jeżeli chodzi o wykres z hamowni to będzie z 1.5 dCi . Ale narazie muszę się wstrzymać z chipem - wakacje,kryzys itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LLC Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Ale możesz się z nimi skontaktować aby udostępnili wykresy dla wszystkich silników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koszmar Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Jeśli było by to w cene do 1000 zł to jestem zainteresowany podrasowaniem 2 sztuk QQ 1,5 dci z Gliwic - mojego i żony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LLC Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 @Koszmar, nie boisz się o gwarancję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QQfan Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 czy ktos wie cos na temat czipa do 1.6 benzyna ?? czy mozna zalozyc bo nigdzie nie spotkalem sie z chipem do tego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 czy ktos wie cos na temat czipa do 1.6 benzyna ?? czy mozna zalozyc bo nigdzie nie spotkalem sie z chipem do tego silnika. benzyn raczej się nie czipuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1996 Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 czy ktos wie cos na temat czipa do 1.6 benzyna ?? czy mozna zalozyc bo nigdzie nie spotkalem sie z chipem do tego silnika. czipów nie ma i sensu modyfikacji też kompletnie nie ma :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nissanik Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Wysylam wykresy z innej hamowni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LLC Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Rzeczywiście ten 1.6 dieselek to kiszka, takie wzloty i upadki, że masakra. Powinni go fabrycznie tuningować, wykres się bardziej prostuje. Co do 2.0 diesla to widziałem czipy w pudełkach które tuningują nawet z 150 do 205 KM. To jest jazda. Zobaczcie tutaj: http://www.chipexpress.com/diesel-tuning-b...ci-kit-981.html Albo 185 KM http://www.chiptuningdirect.com/nissan/qas...10kw_cr_en.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nissanik Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Czy ktoś już dołożył mocy do 1.5 dci.Czy warto i nie zaszkodzi silnikowi. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GT-3000 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Czy ktoś już dołożył mocy do 1.5 dci.Czy warto i nie zaszkodzi silnikowi. ??? dzisiaj rozmawiałem na temat chipa do 1.5dci w salonie w Kielcach,pan przekonywał mnie że silnik 1,5 jest i tak już wysilony i co zaprojektowali fabryczni inżynierowie tego się nie powinno zmieniać,mówił że mieli klientów co montowali boxy ale w praktyce jeżdżą na wyłączonych boxach bo pojawiają się usterki i świeci check engine dodał że chipowanie to więcej działa na samopoczucie kierowcy niż na faktyczną jazdę autem..... na pewno w tym ostatnim zdaniu się z nim nie zgodziłem bo poprawiony program polepsza dynamikę i potrafi zmniejszyć spalanie jeszcze nie było takiego silnika seryjnego produkowanego w którym nie można coś poprawić... co do trwałości silnika-zawsze producenci zostawiają margines bezpieczeństwa mocy ok 15-20%,dla "złego traktowania" więc o tyle można podnieść moc silnika bez jakiegoś ubytku na trwałości ale przy odpowiednio dobrej opiece nad silnikiem (oleje,filtry,odpowiednie traktowanie turbiny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nissanik Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Bardzo mądrze i politycznie. Jestem tega samego zdania.A może będą chętni,im więcej nas będzie tym będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LLC Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 I co panowie, ktoś się zdecydował na chipa i z nim śmiga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacobi78 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 martwi mnie tylko gwarancja lub jej brak w przypadku ingerencji nie przez serwis, a im akurat tego nie chciałbym powierzyć. Z chęcią bym dołożył "parę koników". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi