Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić, sprzedać Terrano - najpierw go poznaj !!!

Gość picia277
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie to samo pomyślałem jak zobaczyłem zdjęcia, tak jak pisałem wcześniej - sprzedający powidział że lakierował zderzak przód i maskę właśnie dlatego że były porysowane,

O przepraszam!

Nie dość uważnie Kolegę przeczytałem!

Może ktoś się znajdzie do obejrzenia. Ja niestety nie ta strona kraju :(

Niestety, autko się dziś już sprzedało. Znajomy podjechał po południu, ale było już za późno - sprzedający miał już kupca. Wg znajomego samochód był naprawdę w niezłym stanie, twierdził że warto było go kupić. Cóż, szukamy dalej.

Pozdrawiam

Może tego mógłby ktoś z szanownych forumowiczów mieszkających w pobliżu obejrzeć:

http://otomoto.pl/nissan-terrano-C27046521.html

Edytowane przez mspider

Czy ktoś ma lub miał T1 z silnikiem 3.0 V6 na GAŹNIKU . Czy są jakieś problemy z użytkowaniem gaźnika , na co zwracać uwagę .

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Witam, na wstępie chciałbym się przywitać. Mam na imię Andrzej i jestem z Zielonej Góry. Od jakiegoś czasu poszukuję Terrano II w dieslu, lecz ciężko coś wybrać po roku 2002 za kwotę poniżej 20.000 zł. Są same truposze za tę cenę. Mam na oku autko z pod Gorzowa Wielkopolskiego i nie wiem co o nim sądzić , może ktoś go zna i może coś doradzić. Dzięki za podpowiedzi na jego temat. Proszę o pomoc gdyż jestem nowicjuszem jeśli chodzi o terenowe. http://otomoto.pl/nissan-terrano-3-0di-4x4-orurowanie-zamiana-C27898225.html

• 2 tygodnie później...

staruszek i to dość drogi chyba, ale wygląda zachęcająco,

niestety nie po mojej stronie wawy

przebieg przemnożyć razy 3, młotek do łapy i wpełzasz pod auto... ramę walisz im mocniej tym lepiej... jak wywalisz gdziekolwiek dziurę wracasz do domu

oglądasz podłogę pod wykładziną, pod tylnymi fotelami i po zewnętrznej części kanapy, dodatkowo nadkola tylne... progi...

bierzesz auto na trawę i sprawdzasz działanie napędów

jak wtryski i turbo nie ciekną, śmiga i nie kopci to będzie jeździł do końća świata...

to ja dodam że ... jak przyjedziesz i silnik jest ciepły to możesz od razu mieć duuuże podejrzenia,

• 5 tygodni później...

Koledzy, pytanie do posiadaczy 2,7 TD :

jaką macie prędkość licznikową przy 3000 obrotów na piątym biegu ?

Jakieś około w przybliżeniu 120km/h

Edytowane przez fikolek2

No, czyli tak jak u mnie. Bo ktoś mi wmawiał że latał tyraczką 140 km/h i że mam mosty od benzyniaka założone ;D

Hej,

to nie w tą stronę działa. Ja kiedyś w swoim pierwszym ( i nieodżałowanym) UAZie miałem koła talerzowe i wałki atakujące od Lublina. Pasowały 100%. I jaki efekt ?

1. Wreszcie przydawała się jedynka ;)

2. Poczciwina rozwijał bez trudu prędkość powyżej 120 km/h.

Powodem była mniejsza ilość zębów na wałku atakującym co przekładało się że była większa prędkość obrotowa na kole talerzowym.

Drugi podobny efekt miał kolega który do Aro (disel) wstawił silnik od Wołgi (benzyna).

No, czyli tak jak u mnie. Bo ktoś mi wmawiał że latał tyraczką 140 km/h i że mam mosty od benzyniaka założone ;D

ja tam tyraczką nie latałem 140... ale pamiętam że uparłem się kiedyś i depnąłem jej ile fabryka dała... żeby wyprzedzić kumpla w jakimś płaskim...

jechał wtedy na 255... jeszcze nie pomotany był za bardzo...

wył ale jechał... wydaje mi się że licznikowe 140-150 pokazywało wtedy...

Mój wg licznika leci 160, obroty na czerwonym polu. Wg gpsa to nie wiem jeszcze nie miałem okazji, ale próbowałem na A4 i w porównaniu do innych samochodów... to je po prostu brałem lewą ;) dizlok bez i ;)

prawie rok temu na A2 160 przy 4500 obr i jeszcze sporo zapasu było....ale w środku huk jakbyśmy Mi-2 lecieli (3 osoby), opony 225/75 R15 oczywiście T1 3.0 V6 manual na LPG , nie potwierdzone GPS-em ale wcześniej porównywałem prędkość z innym autem i się zgadzała...a propos wskazań prędkościomierza: są przynajmniej 2 rodzaje zębatek na końcu linki w reduktorze , u germańców je wymieniają przy zmianie rozmiaru opon ...tak że trzeba by brać poprawkę jeśli ktoś nie jest pewien , no chyba że z GPS-em cały czas jeździ  :thumbsup:

ja swoim leciałem licznikowo 165 :dribble:  a potwierdzone GPS to 150 oszukuje licznik o 15km/h :(

moje auto to  T2 z 2000r. 2.7tdi na oponach szosowych 235/70/16