ktr Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Długo szukałes i wkoncu znalazłes :diabel: jak go zobaczyłem to sie zdziwiłem ze takie auto mozna jeszcze kupic:P ja osobiscie nie widziałem 15 letniego auta w takim stanie tym bardziej GTI :one: autko trafiło w dobre rece i napewno bedzie tylko lepiej, hehe powoli do przodu, damy rade:P moze w koncu kiedys Cie dogonie PS. a tak wogle to mysle, że wielkie podziekowania powinny byc dla Moniczki bo nie wiadomo jak by sie to wszystko potoczyłoi jakie teraz było by nismo, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRC Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Hehe masz racje ziomek Gdyby nie moja Kobieta to pewnie bym jeździł trochę brzydszym nismo i TU podziękowania dla Moni PS. Niedługo pewnie mnie dogonisz :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 MRC masz tu naprawdę duże pole do popisu-wiedzy na temat tuningu sr20 na tym forum ci nie zabraknie-szlaki przetarte-każdy mod dokładnie sprawdzony--ale dołączę się jeszcze do wypowiedzi odnośnie wydechu-2.5 cala zwykle jest piekielnie głośne,2.25 nieco cichsze,może to bedzie też jakaś wskazówka co zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRC Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Kolektor ma być z portkami z wyjściem 2.5' Coobcio radzi robić na 2.5 chłopaki z AutoR'a tak samo więc pewnie będzie 2.5' chociaż właśnie między innymi ze względu na głośność wydechu rozważałem to 2.25' ale jak wiadomo dużo też zależy od tego na jakiś tłumikach się zrobi...u mnie na razie wejdzie sam SSAC do seryjnej reszty a później zrobię całość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineq20 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 GRATULUJE UDANEGO ZAKUPU!!!!!!!!!!!!!!! Gdybym miał tyle pieniążków tez bym go zgarnął, wiem ze byl na allegro ale krotko. Ogolnie stan techniczny ok??? Pozdrawiam P.S. A jednostke SR20DE masz wielce rozwojową................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRC Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Powiem Ci że nie ma się do czego przyczepić wizualnie i technicznie jest naprawdę spoko jedynie co to leciutko falują obroty na jałowym także trzeba będzie się tym zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktr Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 PS. Niedługo pewnie mnie dogonisz :diabel2: hehe bede sie starał ale mi juz sie powoli priorytety zmieniaja sam wiesz ale na pewno bede gonił a sunny mam nadzieje bedzie robił lepsza robote niz nx :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NadiR Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Ojojoj igła w rzeczy samej Gratuluje pięknej furii!! trzeba mieć szczęście co by takiego rodzynka wyczaić ps. Czemu nie lejesz full syntetyku np. 5-W40/50 (dobra oliwa pod mody i nie tylko) jak taki skromny przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 ps.Czemu nie lejesz full syntetyku np. 5-W40/50 (dobra oliwa pod mody i nie tylko) jak taki skromny przebieg? x2... kup Mobil 1 5w50 i wypłucz ten motor zrób 5 tysi i zlej i zalej jeszcze raz świeżym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRC Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 a no właśnie myślałem nad tym ale mimo wszystko wiąże się to z jakimś ryzykiem...bo nawet w Niemczech był lany półsyntetyk (znalazłem kartkę z wymiany) także nie wiem czy robić taki eksperyment i próbować zalewać 5w50...na razie zobaczę czy tego coś będzie wciągał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 a no właśnie myślałem nad tym ale mimo wszystko wiąże się to z jakimś ryzykiem... no jakim ryzykiem że nagar wypłucze??? to chyba dobrze no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRC Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 PMW Sam wiesz że są różne opinie na temat zmiany oleju o klasę wyżej stąd moja obawa aczkolwiek chętnie bym się przerzucił na 5w50... przelatam na tej oliwce jeszcze z 5 tys. i zobaczymy może spróbuje wlać syntetyk. Mojej mamy civic śmiga na 5w50 i sprawuje się rewelacyjnie 203 000 na budziku 50 tys na lpg i od wymiany do wymiany ani grama no ale honda od zawsze jeździła na tym oleju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 masz ładny wóz, dbaj o niego, oliwę zmieniaj nie później jak po 5 tyś km - no chyba że jeździsz bardzo delikatnie... Ale piszesz tu o tuningach tak wiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRC Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Dzisiaj założyłem Felgi od almery GTi na nowiutkich Toyo T1R no i lipa :/ na pierwszy rzut oka wydawało mi się że wszystko spoko ale później wszedłem pod auto no i zobaczyłem że między oponą a amortyzatorem jest bardzo mała szczelina... przejechałem się ostrzej po zakrętach wszedłem znowu pod auto i widać ślady obcierania :< może poradzicie co zrobić ? kupić dystans? podobno na dystansach szybko padają łożyska... myślałem że te Felgi będą pnp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PRTP'06 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 cos Ci kiepsciachno wyplulo na rolkach heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRC Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 hahaha Tobie nie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 No coś tam kuca udało się dodać Ps. dystanse 2cm dodaj + dłuższe szpilki i będzie gittara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PRTP'06 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 hahaha Tobie nie lepiej mi tyle starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Ps. dystanse 2cm dodaj + dłuższe szpilki i będzie gittara. Dokładnie. Nie ma różnicy czy masz dystanse czy felgę z mniejszym ET. W jednym i w drugim przypadku na łożysko działa ten sam większy moment. cos Ci kiepsciachno wyplulo na rolkach heheh było hamowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktr Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Dawaj 15 na tył i mysle ze mała konfrontacja z PRTP'06 by sie przydała cyferkami sie nie jedzie mysle ze mogło by byc ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PRTP'06 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Dawaj 15 na tył i mysle ze mała konfrontacja z PRTP'06 by sie przydała cyferkami sie nie jedzie mysle ze mogło by byc ciekawie ojoj to ide dzisiaj montowac kolektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRC Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 było hamowanie? hamowanie było ale wyniki nierealne.. sporo zaniżone.. ojoj to ide dzisiaj montowac kolektor montuj montuj na mój chyba sobie jeszcze trochę poczekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RooS Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 było hamowanie? hamowanie było ale wyniki nierealne.. sporo zaniżone.. ... Wydawało mi się, że takie tematy są po to aby prezentować zmiany, dane i projekt auta... "zaniżony" też jest jakimś punktem odniesienia. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kenet Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Ktoś napisze ile wyszło, czy dalej chcecie ciągnąć OT. Wynik to wynik, jak kiepski to lepiej pogadać o przyczynach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktr Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 i myśle ze dobrym punktem odniesienia byłby mały sprincik, przed i po kolektorze:) to tylko fun:p wiec nie ma panowie co gadać tylko trzeba sie ganiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi