Gość tomcio15 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Sprawdź krzyżaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek-Ania Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Wszystkie cztery krzyżaki były już wymieniane , w sumie nie wiem czy czegoś nie namieszali. Bo problemy stły się po wyianie krzyżaków przedniej osi ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomcio15 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 No to sprawdż wyważenie wału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kkf Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Przebieg 80 tysięcy. Wymiana koła dwumasowego i kompletnego sprzęgła w ramach gwarancji. Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Kurcze chyba mnie to w mondeo czeka. Przebieg 150 tysięcy. A więc wszystkie nowoczesne diesle takie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a'Tomek Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 @kkf: Gdzie się w Wawie serwisujesz i jak wiele nerwów Cię to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kkf Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) Odebrałem autko. No jak nie moje! Nie wiem czy to sobie wmówiłem, ale poza oczywistą poprawą pracy pedału sprzęgła chyba zdecydowanie mniej trzęsie. Jako ciekawostkę przytoczę tylko rozmowę z doradcą serwisowym: Ja: Auto ma prawie trzy lata, wsadziliście nowe koło dwumasowe i kompletne sprzęgło. Czy części, które zamontowaliście, zostały w jakiś sposób poprawione w stosunku do poprzednich, tak, żeby w przyszłości nie było takiej samej awarii? Serwis: Nie! Ja: Czyli jest więcej niż pewne, że prędzej czy później, już po gwarancji, usterka się powtórzy i będę musiał z własnej kieszenie zapłacić za naprawę? Serwis: Tak! I koniec tematu. Jeszcze tylko brakowało, żeby powiedział to patrząc mi w oczy z rozbrajającym uśmiechem na ustach... @a'Tomek - sewrisuję się na Górczewskiej. A co do nerwów to na razie jakoś trzymam ciśnienie. Ale ja to spokojny od urodzenia jestem Co robić? Jak widać wyżej, jakiś czas temu podnieciłem się, że mam nową dwumasę, docisk i tarczę sprzęgła. Na nowych częściach przejechałem 17 tysiecy km i oto co następuje: W tej chwili do 100kkm brakuje mi 3000. Sprzęgło znowu zaczyna kuleć. Łapie dużo wyżej a pedał nie hula już tak lekko jak po naprawie. Słowem: czuję, że szykuje się powtórka z rozrywki. Rzutem na taśmę zgłosiłem usterkę w ramach gwarancji, ale "mistrz" serwisu wspólnie z "gwarantem" uznali, że wszystko działa prawidłowo. Tiaaa, akurat. Przejadę kolejne 10 tysiecy i obudzę się z ręką w nocniku i naprawą na własny koszt. Macie jakieś pomysły jak to rozwiązać, skoro fachury twierdzą, że wszystko jest gitara? Edytowane 1 Marca 2010 przez kkf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolfram_235 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Jak wygląda teraz sprawa z tym kołem w nowych X-TRAILach? Montują fabrycznie jedno czy dwumasowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakutomek Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 A czy w wersjach z automatyczna skrzynia biegow jest montowany dwumas czy zwykle? W VW z Dsg jest montowane dwumasowe wiec nie wiem jak to jest w navarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Automat nie ma dwumasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Dziś dowiedziałem się, że mam zamontowane kompletne sprzęgło z modelu D22 (czyli bez dwumasy) - możliwe to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aciu Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 (edytowane) W Nissanie na Bielanach wyprzedają sprzegła dwu i jednomasowe po cztery tysie w zestawie wraz z montażem gratis.... Warto Panowie? Podobno można zamontować jednomas zamiast dwumasa? Podobno przeprogramowuje się komuter i jest ok! Edytowane 16 Lipca 2012 przez aciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jery112 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Mi padło sprzęgło przy 40k .Wymieniono mi na gwarancji na jednomasowe. Minęły 2 lata, mam teraz 120k i zapomniałem co to sprzęgło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi