Pablo2311 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Kto mi to przetłumaczy na polski?ABAGS DRIVER ASSIST AND SIDE AIRBAG wspomaganie i poduchy ACON2 F/AIR CON????????????? BLTT5 3PT RR CTR BELT pasy bezpieczeństawa CLAS3 ELEGANCE SPECIFICATION ??????????????????? COLD2 F/COLD CLIMATE klima KYLS2 F/KEY LESS ENTTRY W/ANTI HIJACK centalny,imobilajzer,alarm???????? LMPF6 F/FOG LAMP lampy przeciwmgielne PWDW3 FR RR PWR WINDOWS elektryka okien REGED F/DEN ????????????? SMETX W/ON BOARD COMPUTER komputer Kto pomoże?? F/AIR CON - klimatyzacja ELEGANCE SPECIFICATION - wercja elegance ?? REGED F/DEN - kraj przeznaczenia/ pochodzenia - Denmark F/KEY LESS ENTTRY W/ANTI HIJACK - centralny zamek, antynapad COLD2 F/COLD CLIMATE - to raczej oznacza że wersja przystosowana do chłodnego klimatu ( Dania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Backyardbandit Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Jak mozna to i ja poprosze SJNTEAP11U0439068 Dzieki Model: TATALUFP11EGARA-AX Model Series: WP11E Prod. M/Y: 12/99 Color: BT3 (dark blue) Int. color: K (grey) Body:W (wagon) Engine:QG18DE Area:EUC Grade:EP2 (electrical platform 2) Trans:F5 ABAGS:Driver assist and side airbag ACON2:Air Con AIRPD:Anti Pollution /Sin BLTT5:3PT RR Ctr Belt CLASR:Sport CNET2:Cargo Net KYLS2:Key Less Entry W/Anti Hijack LMPF6:Fog Lamp PWDW3:FR RR Power Windows REGEG:GER Ma to wpływ bo prawdopodobnie bazę danych masz EL czyli europa lhd ( europa lefthanded drive ) a do zdekodowania tego VIN-u jest potrzeban er ( europa righthanded drive ) Dzięki Pablo2311 za wskazówkę. Będę musiał uzupełnić sobie bazę danych do "Fast'a" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiofish Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 To i ja bym poprosił o rozszyfrowanie mojego VIN SJNFCAP10U0056273 .Z góry dzięki wielkie bo fast to dla mnie za bardzo "czarna magia"Pzdr wszystkich Nissanmaniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Jak mozna to i ja poprosze SJNTEAP11U0439068 Dzieki Model: TATALUFP11EGARA-AX Model Series: WP11E Prod. M/Y: 12/99 Color: BT3 (dark blue) Int. color: K (grey) Body:W (wagon) Engine:QG18DE Area:EUC Grade:EP2 (electrical platform 2) Trans:F5 ABAGS:Driver assist and side airbag ACON2:Air Con AIRPD:Anti Pollution /Sin BLTT5:3PT RR Ctr Belt CLASR:Sport CNET2:Cargo Net KYLS2:Key Less Entry W/Anti Hijack LMPF6:Fog Lamp PWDW3:FR RR Power Windows REGEG:GER Ma to wpływ bo prawdopodobnie bazę danych masz EL czyli europa lhd ( europa lefthanded drive ) a do zdekodowania tego VIN-u jest potrzeban er ( europa righthanded drive ) Dzięki Pablo2311 za wskazówkę. Będę musiał uzupełnić sobie bazę danych do "Fast'a" Mogę wrzucić to co mam na rapidshare, inni forumowicze też skorzystają :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Backyardbandit Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 To i ja bym poprosił o rozszyfrowanie mojego VIN SJNFCAP10U0056273 .Z góry dzięki wielkie bo fast to dla mnie za bardzo "czarna magia"Pzdr wszystkich Nissanmaniaków Nie ukrywam, "walczyłem " chwilę z "Fast'em", jednak instalacja tego programu to nic strasznego.Proszę, oto rozkodowanie Twojego nr-u vin: Model:FBYALFAP10IGA224A5 Model series: P10E Prod. Y/M: 12/90 Color: AG2 (red) Int. color:G Body: 5HB Engine: SR20DI Area drv: EUC.2WD Grade: SLX Trans: AT ABS SYSTEM POWER SUNROOF POWER WINDOWS POWER ROD ANTENNA 4 SPEAKERS RR HEATER DUCT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiofish Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Dzięki Backyardbandit jeszcze raz i to podwójnie za szybką reakcję :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rogal996 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Może ktoś rozszyfruje bo cos mi nie wychodzi:/? vin JN1HEAB13U0001546 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Backyardbandit Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Może ktoś rozszyfruje bo cos mi nie wychodzi:/?vin JN1HEAB13U0001546 Proszę: -> Model:HAYALUFB13SFAAA-DD Model series:B13 Prod. M/Y:10/90 Color: TH1 (DARK BLUE PEARL) Int. Color: B (BLUE) Body: C/T (coupe/t bar) Engine: GA16DS Area:EUR/B (up to oct. 92') BEL, FRA,GRE, ITA,POR, SPA Grade: T/A (TYPE A) Trans: MT POWER STEERING W/TILT WITH SPARE TIRE DIGITAL CLOCK & AUTO DOOR LOCK & POWERED DOOR WINDOW (ONE TOUCH) & FRONT WIPER BLADE & WASHER LEVEL- WARNING 2-SPEAKER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rogal996 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Backyardbandit Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Mogę wrzucić to co mam na rapidshare, inni forumowicze też skorzystają :-) Jak możesz to wrzuć paczkę by uaktualnić Fast'a w zakresie P12. Mam 54 modele lewostronne + modele prawostronne + modele amerykańskie, jednak po zainstalowaniu ich nie znalazłem w wykazie pojazdów P12... wrzuć linka do rapida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziubek2288 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Jeśli można ja też poproszę bardzo za co z góry dziękuje - JN1BEAN14U0488568 życzę również Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Mogę wrzucić to co mam na rapidshare, inni forumowicze też skorzystają :-) Jak możesz to wrzuć paczkę by uaktualnić Fast'a w zakresie P12. Mam 54 modele lewostronne + modele prawostronne + modele amerykańskie, jednak po zainstalowaniu ich nie znalazłem w wykazie pojazdów P12... wrzuć linka do rapida Proszę oto linki : część 1 część 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabio7 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Bardzo prosze o zdekodowanie VIN'u : SJNTEAP11U0577855 Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucek82 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 ok, w koncu udało mi się zainstalować program; mam wersję z mininovy (1,5GB); niestety po wpisaniu nr VIN pojawia się komunikat: "MODEL SERIES CANNOT BE FOUND FOR THIS VIN NO" :/ co zrobić, aby działało? pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nikos_ Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Mi też coś nie idzie z tym FASTem :-( Jakby ktoś miał chwilę będę wdzięczny. SJNFCAP11U0105752 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucek82 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Jeśli można ja też poproszę bardzo za co z góry dziękuje - JN1BEAN14U0488568 życzę również Wesołych Świąt Model: BAYALFFN14ESAC-AAB Model series: N14 Prod. M/Y: 08/93 Color: AJ4 (red solid) Int. Color: G (gray) Body: 4S (4 door sedan) Engine: GA16DE Area: EUD.2WD (FROM OCT.1990(SWE,FIN,NOR,DEN,ICE) 2 WHEEL DRIVE) Grade: SLX (SLX TYPE) Trans: MT (manual transmission) AUTO DOOR LOCK _POWER WINDOW, MUD-GUARD, POWER STEERING, 4 SPEAKER ------------------------------------ Bardzo prosze o zdekodowanie VIN'u : SJNTEAP11U0577855 Dziekuje i pozdrawiam Model: TATALUFP11EGAQJ1AK Model series: WP11E Prod. M/Y: 04/01 Color: KR2 (mid grey) Int. Color: K (grey) Body: W (wagon) Engine: QG18DE Area: EUC (europe group c) Grade: EP2 (electrical platform type 2) Trans: F5 (5 speed manual trans) DRIVER ASSIST AND SIDE AIRBAG, F/AIR CON, KELESS ENTRY + ALARM, 3PT RR CTR BELT, CARGO NET, F/COLD CLIMATE, F/FOG LAMP/ FR RR PWR WINDOWS, 4SPK RAD CASS W/ARI (MIDLINE W/65SPK 799-), W/ON BOARD COMPUTER, F/RR CONT-RADIO TUNG SW) ------------------------------------ Mi też coś nie idzie z tym FASTem :-(Jakby ktoś miał chwilę będę wdzięczny. SJNFCAP11U0105752 Model: FBYALFFP11FGAJG-2- Model series: P11E Prod. M/Y: 03/97 Color: BN6 (dark blue) Int. Color: K (grey) Body: 5HB (5 door hatchback) Engine: SR20DE Area: EUC (europe group c) Grade: SLX (slx type) Trans: F5 (5 speed manual trans) ASSIST AIRBAG & REAR HEADRESTS & KEYLESS ENTRY, 6 SPEAKERS, AIR CONDITIONING ------------------------------------ W końcu opanowałem FASTA, jednak baza jest niepełna, brakuje mojego modelu, więc ogromna prośba dla wszystkich: [c]poszukuję bazy danych z modelem P12![/c] Proszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabio7 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Wielkie dzieki lucek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Backyardbandit Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 W końcu opanowałem FASTA, jednak baza jest niepełna, brakuje mojego modelu, więc ogromna prośba dla wszystkich: [c]poszukuję bazy danych z modelem P12![/c] Proszę.. Zerknij kilka postów wyżej Pablo2311 zamieścił linki do "paczek" danych zawierających min. P12. ściągnij i uaktualnij sobie Fast'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucek82 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zerknij kilka postów wyżej Pablo2311 zamieścił linki do "paczek" danych zawierających min. P12. ściągnij i uaktualnij sobie Fast'a. Szkoda, że nikt nie napisał w jaki sposób to zainstalować. Próbowałem na różne sposoby, pomogło dopiero przekopiowanie plików do katalogu z programem - to tak na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zerknij kilka postów wyżej Pablo2311 zamieścił linki do "paczek" danych zawierających min. P12. ściągnij i uaktualnij sobie Fast'a. Szkoda, że nikt nie napisał w jaki sposób to zainstalować. Próbowałem na różne sposoby, pomogło dopiero przekopiowanie plików do katalogu z programem - to tak na przyszłość A ile razy można pisać, nawet nie trzeba szukać jest w tym samym wątku, wystarczy przeglądnąć kilka stron wstecz. Napisałem najprzystępniej jak umiałem, jak ktoś ma jakieś pytania to chętnie pomogę ( w miarę jak czas pozwoli ) Żeby nie być gołosłownym proszę na tacy :-) : instalacja fasta Kto szuka nie błądzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucek82 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Dokładnie przeszukałem to forum(!), ale postępując dokładnie wg Twojego opisu baza jest nieaktualna (brakuje modelu P12!), aby ten model był zawarty w bazie programu należy SKOPIOWAĆ pliki(których linki podałeś:1 2 )do katalogu ..NISSANCDEL1 tego brakowało i chciałem uzupenić peace! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anderman Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 witam.a ja prosze o linka do sciagniecia tego fasta.albo ja jestem slepy albo tu nigdzie nie ma.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Backyardbandit Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Andermanzobacz tu : http://www.gtrpwr.com/filedb/files.php?cat=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 witam.a ja prosze o linka do sciagniecia tego fasta.albo ja jestem slepy albo tu nigdzie nie ma.pozdrawiam Postaram się wrzucić na rapida wszystko co mam jeśli chodzi o fasta, wraz z dokładną instukcją instalacji ( Lucek - peace !! :-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anderman Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 dzięki.działa.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi