jurzaw Opublikowano 21 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 43 minuty temu, dudek1234 napisał: Witam a co to jest za skrzyneczka pod fotelem kierowcy mam Qashqai 2009r i chciałbym zmienić język na polski i wgrać nowe mapy mechanik powiedział że to od radia i nawigacji może jakby kupić z Qashqai z polskiego salonu jakiegoś rozbitka to menu byłoby po polsku Ta skrzyneczka pod fotelem kierowcy, to przypuszczam, że jest to wzmacniacz audio, ale u mnie jest pod fotelem pasażera (system nagłośnienia BOSE z subwooferem w bagażniku). Natomiast, jeżeli chodzi o spolszczenie, to posiadam plik zmieniający menu z j. polskim , a w miarę aktualne mapy z końca ub. roku, na karcie SD. Właśnie niedawno zmieniałem w qashqaiu kuzynki z powodzeniem. Jak co to pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek1234 Opublikowano 21 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Witam a co to jest za skrzyneczka pod fotelem kierowcy mam Qashqai 2009r i chciałbym zmienić język na polski i wgrać nowe mapy mechanik powiedział że to od radia i nawigacji może jakby kupić z Qashqai z polskiego salonu jakiegoś rozbitka to menu byłoby po polsku.Dzięki bardzo ale ja nie mam wejścia na kartę sd u mnie nawigacja jest na górze radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 26 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 W dniu 21.02.2021 o 20:49, dudek1234 napisał: Witam a co to jest za skrzyneczka pod fotelem kierowcy mam Qashqai 2009r i chciałbym zmienić język na polski i wgrać nowe mapy mechanik powiedział że to od radia i nawigacji może jakby kupić z Qashqai z polskiego salonu jakiegoś rozbitka to menu byłoby po polsku.Dzięki bardzo ale ja nie mam wejścia na kartę sd u mnie nawigacja jest na górze radia To jest czytnik navi. auta z polskiego salonu też nie miały menu po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek9104 Opublikowano 8 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Ma ktoś link do pobrania nowszych map dla connect 1? Aktualnie mam orginał z 2012 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromega Opublikowano 9 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Patrz temat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANMEN Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 W dniu 21.02.2021 o 20:47, jurzaw napisał: Ta skrzyneczka pod fotelem kierowcy, to przypuszczam, że jest to wzmacniacz audio, ale u mnie jest pod fotelem pasażera (system nagłośnienia BOSE z subwooferem w bagażniku). Natomiast, jeżeli chodzi o spolszczenie, to posiadam plik zmieniający menu z j. polskim , a w miarę aktualne mapy z końca ub. roku, na karcie SD. Właśnie niedawno zmieniałem w qashqaiu kuzynki z powodzeniem. Jak co to pisz na priv. Napisz do mnie szukam mapy. jacekgol32@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garbaty Opublikowano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 (edytowane) Czy spotkał się ktoś z problemem "twoja pozycja znajduje się poza zakresem cyfrowej sieci dróg" w LCN1 ? Taki komunikat oznajmia mi Pani Agnieszka po wygraniu spolszczenia do menu, map i zmianie lektora w pliku voice.sys na język polski (wszystko zrobione za jednym zamachem, więc nie wiem czy wysypało się gdzieś po drodze). Lokalizacja oraz mapa po zwiększeniu skali wyświetla się poprawnie. Dla pewności wypakowałem mapy jeszcze raz i wrzuciłem na kartę pamięci ale problem nadal występuje. Problem występuje na mapach v12 Europe 2023 - pobranych z tego tematu. Na starszych mapach (bodajże 2014 lub 2015) z oryginalnej karty sd navi normalnie wyznacza trasę. Pozdrawiam / Edytuję: Powodem wyżej wymienionego problemu była uszkodzona karta pamięci, która traciła pewną ilość danych. W dwóch przypadkach udało się uruchomić nawigację, za trzecim razem komunikat o braku karty i prośba o włożenie karty z nissana zapalił mi lampkę, że lcn1 nie jest w stanie odczytać danych z karty bo są uszkodzone. Wbrew pozorom, nie było to oczywiste bo zajętego miejsca na karcie było rzeczywiście tyle ile powinno być, dopiero po sprawdzeniu "wagi" folderów na karcie okazywało się, że są wybrakowane. Jutro kupię nową kartę i dam znać jak to śmiga. PozdrawiamEdycja 2: Zakupiona karta Sandisk SDHC UHS-I 32GB Card całe szczęście jest odczytywana przez lcn1, wszystko działa tak jak powinno. Edytowane 7 Stycznia 2023 przez garbaty Problem rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalKamilski Opublikowano 13 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 W dniu 9.07.2021 o 08:59, Jaromega napisał: Patrz temat: Witam jak można zdobyć spolszczenie NC i nowe mapy do QQ J10 2011r. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromega Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 Linki do materiałów w wątku spolszczenie nissan lcn1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABSYNTH Opublikowano 26 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 U mnie mapy z 2012 i pytanie czy jak zacznę coś kombinować z własną kartą to można coś zepsuć, że nie będzie działać czy tylko w razie nie powodzenia będzie error i tyle? A może lepiej dać te 150 za nissan connect 1 i bez problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek6490 Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września Witam podzieli się ktoś spolszczeniem i najnowszymi mapami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi