Gość sirleo Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, właśnie dorobiłem drugi kluczyk do swojej P12 - kluczyk kompletny kupiłem na allegro od kogoś z UK, ważne aby kluczyk był oryginalny i miał te same oznaczenia jak działający, w moim przypadku był to 5WK4 865 koszt w przedziale 60-80zł - następnie zakupiłem widełki, czyli cześć kluczyka z grotem, szlifowanie grota wg oryginału - razem 120zł, pewnie dało by radę taniej poszukać, ale akurat rzemieślnik miał na miejscu te widełki, - odzyskałem pastylkę immobilisera z tego starego kluczyka z UK i włożyłem go do tych nowych widełek, - wymieniłem też bateryjkę i mikro-przełączniki w pilocie od centralnego, koszt 5-10zł na allegro, ale można znaleźć też za parę gr jak ktoś ma czas, - samodzielne programowanie kluczyka 6x ON-OFF, i już centralny działał z moją P12, kluczyk się przekręcał w pozycję ACC ale dalej cisza, rozrusznik ani drgnie, - pojechałem do ASO i za 100zł wprogramowali mi nowy kluczyk z tą starą pastylką immo, 15 min roboty, Kluczyk działa jak nowy dokładnie jak ten stary, otwieranie ma też na 2x jak w starym. Najlepsze jest to że jak pojechałem na nowym kluczyku to zauważyłem że nie mam ustawionych żadnych stacji radiowych, pomyślałem że może odłączali akumulator albo coś na serwisie, a okazało się później że radio rozpoznaje kluczyk i każdy kluczyk ma indywidualne ustawienia radia stacji itp, taki mały bajer. Wcześniej chodziłem koło Dar-Mar w Szczecinie, ale gość chciał min. 250 za zakodowanie kluczyka, a w ASO zrobili to od palca za 100zł, aha miałem fartem czterocyfrowy kod PIN, który wklejony jest w oryginalnej instrukcji, nie wiem jak bez niego by było, ale i tak chcieli dowód rejestracyjny do wglądu itp. Podsumowując można dorobić w pełni działający kluczyk za około 300zł. Pzdr Edytowane 13 Sierpnia 2010 przez sirleo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubicom Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 ...Kluczyk działa jak nowy dokładnie jak ten stary, otwieranie ma też na 2x jak w starym. Najlepsze jest to że jak pojechałem na nowym kluczyku to zauważyłem że nie mam ustawionych żadnych stacji radiowych, pomyślałem że może odłączali akumulator albo coś na serwisie, a okazało się później że radio rozpoznaje kluczyk i każdy kluczyk ma indywidualne ustawienia radia stacji itp, taki mały bajer...Ja mam co porawda 2 oryginalne kluczyki ale nigdy nie zwracałem uwagi czy zapamiętują ustawione stacje radiowe - będę musiał to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi