^^ehhh^^ Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witam. Mam prośbę do "ehhh" - Czy nie sprawiło by Ci trudności gdybyś zeskanował i przesłał mi na priv. Instrukcji montażu tego poniższego modułu z Allegro ? Wiem że instrukcje wysyłają dopiero przy zakupie, a ja chciałbym zainstalować go ze względu na gwarancję w Servisie - więc powiedzieli i abym dostarczył im instrukcje to sobie obejżą i wtedy mi powiedzą czy można to na "gwarancji" zamontować. http://allegro.pl/światła-dzienne-modul-automat-dlm-2-nie-led-i1490954594.html Dzięki pozdrawiam ; e.gutowski1@chello.pl ten moduł podłaczałem w peugeocie Zony - ale pewnie i w QQ bedzie łatwo -> patrz PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 ten moduł podłaczałem w peugeocie Zony - ale pewnie i w QQ bedzie łatwo -> patrz PW Dzięki bardzo - przesłałęm opis do servisu- mam nadzieję że im to wystarczy,jak nie,to chyba dopóki leci gwarancja bedę musiał u nich zamontować LED-y ( to robią). Pozdr.Edward Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegit Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Witam... Qashqai 1.6 Euro5 Acenta ma układ oświetlenia dziennego? ( instrukcja obsługi str. 2.25: - "jeśli przełącznik reflektorów jest wyłączony, po uruchomieniu silnika zaświecą światła mijania") Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Adamczyk Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Witam znalazłem coś takiego, nie znam niemieckiego tłumaczenie strony http://translate.google.pl/translate?js=n&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=de&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.automobile-seyer.de%2Findividualumbauten.html a tu oryginał http://www.automobile-seyer.de/individualumbauten.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Jak dla mnie rozwiązanie bardzo estetyczne i ciekawe jak i za ile można to mieć. Na marginesie powiem że podczas jeźdzenia po mieście, przy dużym słońcu tak właśnie mam włączone swiatła. Co prawda nie zgodne to z przepisami ale szkoda żarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Jak dla mnie rozwiązanie bardzo estetyczne i ciekawe jak i za ile można to mieć. Na marginesie powiem że podczas jeźdzenia po mieście, przy dużym słońcu tak właśnie mam włączone swiatła. Co prawda nie zgodne to z przepisami ale szkoda żarówek. w sumie jeśli by to przygasało i zmieniało się w pozycyjne po zapaleniu mijania to by było w ogóle fajnie i myślę że by się może dało przepisy naciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierki2 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Też myślałem o takim rozwiązaniu. W miejsce naszej żarówki postojowej wkładamy żarówkę LED W5W o odpowiedniej mocy i barwie i jest OK. Ale tylko z pozoru, bo tylko do momentu kiedy mamy zapalone dzienne (w naszym przypadku postojówki) Problem się zaczyna kiedy włączamy światła mijania. Wtedy świecą nam jedne i drugie tj to o czym wspomniał kolega pavelsti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Też myślałem o takim rozwiązaniu. W miejsce naszej żarówki postojowej wkładamy żarówkę LED W5W o odpowiedniej mocy i barwie i jest OK. Ale tylko z pozoru, bo tylko do momentu kiedy mamy zapalone dzienne (w naszym przypadku postojówki) Problem się zaczyna kiedy włączamy światła mijania. Wtedy świecą nam jedne i drugie tj to o czym wspomniał kolega pavelsti. Pytanie jaki to ma sens w ogóle skoro świeci się dalej wszystko - i tył, i rejestracja, i wnętrze, i pokrętła na auto nie można ustawić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Pytanie jaki to ma sens w ogóle skoro świeci się dalej wszystko - i tył, i rejestracja, i wnętrze, i pokrętła na auto nie można ustawić... No własnie - po to chcemy montować Led-y lub moduły zmieniające o 60 % - 70 % drogowych, aby świeciły nam tylko dzienne - inaczej nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierki2 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 No własnie - po to chcemy montować Led-y lub moduły zmieniające o 60 % - 70 % drogowych, aby świeciły nam tylko dzienne - inaczej nie ma sensu No właśnie dlatego tego nie zrobiłem. Wolę jeździć na xenonach i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom112 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Panowie właśnie się dowiedziałem w serwisie że jest możliwość ustawienia świateł dziennych w naszych QQ świecą tylko światła mijania te z przodu i nic więcej tak mnie poinformowali w serwisie w Krakowie na Jasnogórskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheCrow Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Panowie właśnie się dowiedziałem w serwisie że jest możliwość ustawienia świateł dziennych w naszych QQ świecą tylko światła mijania te z przodu i nic więcej tak mnie poinformowali w serwisie w Krakowie na Jasnogórskiej Coś więcej na ten temat? Bo na takie rozwiązanie bym się skusił najchętniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom112 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) Coś więcej na ten temat? Bo na takie rozwiązanie bym się skusił najchętniej. niestety nie wiem nic więcej dowiedziałem się o tym jak już odbierałem samochód a nie miałem już czasu się umówić na drugi termin bo miałem wyjazd jak wrócę to napewno do nich pojade na ustawienie tych świateł myśle że to dobry sposób nie trzeba nic zakładać nowego, poprostu ustawiają to w kompie Edytowane 10 Kwietnia 2011 przez Tom112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheCrow Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Właśnie rozmawiałem z "moim" serwisem i powiedziano mi, że nie ma możliwości świecenia tylko świateł mijania. Ingerencja w oprogramowanie byłaby tak duża, że oni się tego nie podejmą, nawet gdyby wiedzieli, jak to zrobić - a nie wiedzą. Cóż, trzeba poważnie pomyśleć nad ledami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom112 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 To ciekawe mi wręcz przeciwnie powiedzieli, że nie ma problemu z ustawieniem tych świateł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decanus Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Witam. Mam prośbę do "ehhh" - Czy nie sprawiło by Ci trudności gdybyś zeskanował i przesłał mi na priv. Instrukcji montażu tego poniższego modułu z Allegro ? Wiem że instrukcje wysyłają dopiero przy zakupie, a ja chciałbym zainstalować go ze względu na gwarancję w Servisie - więc powiedzieli i abym dostarczył im instrukcje to sobie obejżą i wtedy mi powiedzą czy można to na "gwarancji" zamontować. http://allegro.pl/światła-dzienne-modul-automat-dlm-2-nie-led-i1490954594.html Dzięki pozdrawiam ; e.gutowski1@chello.pl Witam, Co powiedzieli w serwisie? Można zamontować na gwarancji? pzdr.D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Witam, Co powiedzieli w serwisie? Można zamontować na gwarancji? pzdr.D. Niestety - po przesłaniu im instrukcji, odpowiedzieli w Chorzowie że mi tego nie zamontują ani na gwarancji, ani nawet jakbym nawet nie zwracał uwagi na gwarancję, że po konsultacji z elektykami że jest to niezgodne, że ingerencja niewłaściwa w układ i.t.p. Pozostaje albo samemu - lub u elektryka poza serwisem, lub Led-y Pozdr.. Ed....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachz Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Niestety - po przesłaniu im instrukcji, odpowiedzieli w Chorzowie że mi tego nie zamontują ani na gwarancji, ani nawet jakbym nawet nie zwracał uwagi na gwarancję, że po konsultacji z elektykami że jest to niezgodne, że ingerencja niewłaściwa w układ i.t.p. Pozostaje albo samemu - lub u elektryka poza serwisem, lub Led-y Pozdr.. Ed....... Panowie polecam Led-y fajna sprawa, do modelu po FL idealnie pasują, Philips LedDayLight 4 pasuja idealnie jak do tego modelu robione, montaż samemu max 1,5 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Stachz masz podłączone ledy pod akumulator? czy gasną jak zapalasz normalne lampy? Wrzuć kilka fotek jak to u CIebie wygląda. Poniżej filmik z zakładania takich ledów. Faktycznie wydaje się bajecznie proste http://www.youtube.com/watch?v=pb21i7Btg5s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trebor1d Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Stachz masz podłączone ledy pod akumulator? czy gasną jak zapalasz normalne lampy? Wrzuć kilka fotek jak to u CIebie wygląda. Poniżej filmik z zakładania takich ledów. Faktycznie wydaje się bajecznie proste rzeczywiscie wyglada prosto... tak jak w wiekszosci filmow promocyjnych :-) swoja droga bardzo fajnie wygladaja zainstalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 rzeczywiscie wyglada prosto... tak jak w wiekszosci filmow promocyjnych :-) swoja droga bardzo fajnie wygladaja zainstalowane Ja się zastanawiam czy nie wymienić swoich ledów na philips'a daylight 8 (tzn. muszę zmierzyć czy odstępy będą ok, one mają 160mm długości, poza tym mają funkcje przygasania w momencie gdy światła mijania się zapalą - działają jako postojów-ki) bo na hella ledayflex to jeszcze nie czas tzn. czas jest zawsze ale jakoś mało motywacji do zamawiania w Niemczech, ciężko teraz po zakupie auta wyłożyć taką gotówkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachz Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Stachz masz podłączone ledy pod akumulator? czy gasną jak zapalasz normalne lampy? Wrzuć kilka fotek jak to u CIebie wygląda. Poniżej filmik z zakładania takich ledów. Faktycznie wydaje się bajecznie proste tak mam podpięte pod akumulator (2 bieguny plus trzeci kabelek-zacisk na kabelek od postojówki) banalnie proste. gasną gdy włącza się postojówki lub mijania a w QQ jest tak fajnie grill zrobiony że nie trzeba nic wiele kombinować tylko przykręcić i przeciągnąć sprytnie kabelki i gotowe nie mam zdjęć i w najbliższym czasie nie będę miał czasu zrobić ale jak zrobię to wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegit Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 stachz,czy się uda zamontować bez wiercenia dziur? Pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachz Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 stachz,czy się uda zamontować bez wiercenia dziur? Pozdr... chyba że przykleisz jaąś grubą taśmą dwustronną lub jakimś klejem, najlepiej jednak wywiercić otwory i zamontować na wkrętach trzyma sie idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 chyba że przykleisz jaąś grubą taśmą dwustronną lub jakimś klejem, najlepiej jednak wywiercić otwory i zamontować na wkrętach trzyma sie idealnie Czy spotkał się ktoś z kolegów z takim rozwiązaniem ?- t.j. światła pmgl + dzienne. Podobno ASX tak ma , gdyby tak dopasować do QQ, byłoby to świetne rozwiazanie. Pozrawiam - castoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi