Gość Slednecks Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Wiam! najpierw chcialem sie przywitac, jestem na forum pierwszy raz i mam nadzieje ze bedzie ono dla mnie duzym ulatwieniem i pomoca w uzytkowaniu moego nissana. moje pytanie jest nastepujace: czy jako uzytkownicy pathfinder'ow spotkaliscie sie z bardzo irytujacym zjawiskiem, a mianowicie zaparowanymi szybami w drugim rzedzie i bagazniku. samochod pochodzi z 2006roku, 2.5 dci. zastanawialo mnie to juz ostatniej zimy, ale jakos nie zajalem sie tym tematem. teraz, gdy sie ochlodzilo, od razu po uruchomieniu silnika wszystkie szyby sa mleczno biale. z przednimi nie ma problemu, mocny nawiew + klima w momencie radzi sobie z zaparowanymi szybami. ale wystarczy ze w drugim rzedzie usiadzie pasazer, a wszystkie szyby od przednich siedzen w tyl sa zaparowane. Czy ktos z was spotkal sie z takim zjawiskiem? Czy moze to odosobniony przypadek? wydaje mi sie ze jest to jakis problem z przewietrzaniem kabiny samochodu. pozdrawiam forumowiczow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Mnie się zdaje, że jak wchodzi z mokrymi butami ktoś na tył to będzie się tak działo. Dmuchawy są pod przednimi siedzeniami i dmuchają powietrzem prosto w mokre buty lub kałużę i paruje. Z przodu nie widać problemu bo są nawiewy na szyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek_1983 Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Wiam! najpierw chcialem sie przywitac, jestem na forum pierwszy raz i mam nadzieje ze bedzie ono dla mnie duzym ulatwieniem i pomoca w uzytkowaniu moego nissana. moje pytanie jest nastepujace: czy jako uzytkownicy pathfinder'ow spotkaliscie sie z bardzo irytujacym zjawiskiem, a mianowicie zaparowanymi szybami w drugim rzedzie i bagazniku. samochod pochodzi z 2006roku, 2.5 dci. zastanawialo mnie to juz ostatniej zimy, ale jakos nie zajalem sie tym tematem. teraz, gdy sie ochlodzilo, od razu po uruchomieniu silnika wszystkie szyby sa mleczno biale. z przednimi nie ma problemu, mocny nawiew + klima w momencie radzi sobie z zaparowanymi szybami. ale wystarczy ze w drugim rzedzie usiadzie pasazer, a wszystkie szyby od przednich siedzen w tyl sa zaparowane. Czy ktos z was spotkal sie z takim zjawiskiem? Czy moze to odosobniony przypadek? wydaje mi sie ze jest to jakis problem z przewietrzaniem kabiny samochodu. pozdrawiam forumowiczow! To chyba normalne podczas mokrej, zimnej pory roku. Ja mam co prawda inny samochód, ale problem ten sam. Wczoraj kupiłem piankę do mycia szyb sonax i płyn antyroszeniowy tej samej firmy. Najpierw przeczyść tym pierwszym a później potraktuj szyby drugim i problem zniknie. Trzeba powtarzać co jakiś czas ale warto myślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slednecks Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Ok dzieki wielkie kupie ta pianke i zobaczymy czy pomoze. Az takie parowanie szyb chyba nie jest calkiem normalne, myslicie ze moze to byc jakis wiekszy problem z samochodem? pomijajac mokre buty, nawet jak temperatura jest bliska 5 stopniom i mniejsza to nawet gdy jest sucho problem wystepuje. nawet jak wlaczam na maksymalny nawiew na tylna czesc kabiny(wyloty w suficie drugi i trzeci rzad) to nie radzi sobie z tym. ostatnio dopiero po 1,5 godziny jazdy z tylu mozna bylo patrzec przez szybe bez ciaglego wycierania jej. ma ktos jeszcze jakis pomysl co z tym zrobic? prosze o kazda podpowiedz!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IvanH Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Zobacz tutaj - "Parowanie szyb" i tutaj - "Cieknąca uszczelka od klimy" Sytuacje dotyczą Navary, ale warto to sprawdzić. cyt: przyczyną jest wada konstrukcyjna polegająca na wadliwym poprowadzeniu wężyka odpływowego z klimy a wynikiem zbieranie wody pod dywanikiem pasażera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość podj Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Kiedy wymieniałeś filtr przeciwpyłkowy ?? PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomcio15 Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Czy ktoś wie czy w Patim jest jakieś odpowietrzenie, wylot powietrza, cyrkulacja przez bagażnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slednecks Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 sprawdzalem pod dywankiem pasazera, sucho. wiec to nie to no wlasnie czy ktos wie gdzie znajduje sie wylot powietrza z kabiny? w navarze chyba pod tylnymi siedzeniami, w pathfinderze nie wiem gdzie?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.