enak Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) Czyli nasadka powinna być, a jej nie ma A tak na marginesie, czy ta nasadka jest potrzebna??? Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez enak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom-er Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) Czyli nasadka powinna być, a jej nie ma A tak na marginesie, czy ta nasadka jest potrzebna??? Nasadka plus śruby zabezpieczające koła to obcja wiec jezeli nie dokupiłes to nie masz Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez boom-er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sas_qashqai Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 A'propos koła dojazdowego. Do jakiego ciśnienia pompujecie to koło? Dotychczas tylko chyba z dwa razy w życiu korzystałem z zapasówki ale zwykłej (na szczęście). Normalne ciśnienie w oponach to 2,1 - 2,3 bar. A zapasową dojazdówkę każą pompować aż do 4,2bar? A warto pamiętać żeby to koło mieć w pogotowiu z właściwym ciśnieniem, bo jakby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygaa Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 A'propos koła dojazdowego. Do jakiego ciśnienia pompujecie to koło? Dotychczas tylko chyba z dwa razy w życiu korzystałem z zapasówki ale zwykłej (na szczęście). Normalne ciśnienie w oponach to 2,1 - 2,3 bar. A zapasową dojazdówkę każą pompować aż do 4,2bar? A warto pamiętać żeby to koło mieć w pogotowiu z właściwym ciśnieniem, bo jakby... MAM PYTANIE POSIADAM QQ I-WAY 20.DCI FELGI ALU 18 CZY NAKRETKI BEDĄ PASOWAŁY DO DOJAZDÓWKI?CZY NIE BEDZIE LUZU?POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik211 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich , Mam prośbę posiadam QQ na kołach 215/55/r18 bez zapasowego koła proszę o pomoc w doborze dojazdówki. z góry dziękuję Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez mik211 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picad Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 W instrukcji podają dwa typy dojazdówek: T145/90R16 T155/70R17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maryn Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 W moim zapas pełno wymiarowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Witam wszystkich , Mam prośbę posiadam QQ na kołach 215/55/r18 bez zapasowego koła proszę o pomoc w doborze dojazdówki. z góry dziękuję Skoro masz koła 18" to i dojazdówka musi być 18" http://allegro.pl/kolo-dojazdowe-nissan-qashqai-juke-18-5x114-3-i6014949253.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Skoro masz koła 18" to i dojazdówka musi być 18" http://allegro.pl/kolo-dojazdowe-nissan-qashqai-juke-18-5x114-3-i6014949253.html Średnica koła pozostaje taka sama czy to R16, R17 czy R18, w R16 jest tylko więcej gumy niż w R17.. wiec można mieć koła R18 a dojazdówkę np R17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Średnica koła pozostaje taka sama czy to R16, R17 czy R18, w R16 jest tylko więcej gumy niż w R17.. wiec można mieć koła R18 a dojazdówkę np R17 Zgadza się. Ważny jest obwód. 16" wygląda jak koło od taczki ale nie o wygląd chodzi. Nie lepiej dokupić pełnowymiarowe koło? Ja tak zrobiłem i nie mam ograniczeń prędkości jak przy dojazdówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Wcześniej pisałes o dojazdkwce. Masz pełnowymiarowe kolo r18 i mieście Ci się w miejsce zapasu w bagażniku? Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Wcześniej pisałes o dojazdkwce. Masz pełnowymiarowe kolo r18 i mieście Ci się w miejsce zapasu w bagażniku? Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Tak. Musiałem podkleić 2 cm twardego poliuretanu aby zamknąć pokrywę Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez Author53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picad Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Można wozić zimówkę latem, a w zimie koło letnie jeśli mamy drugi komplet na wymianę. Zawsze to lepiej niż dojazdówka z ograniczeniem prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awas Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Dzisiaj walczyłem przed wyjazdem na wakacje z tematem dojazdówki w QQ+2 Tekna 2.0 dci. Niby dotychczas nie była potrzebna, ale glut do uszczelniacza właśnie skończył swoją teoretyczną żywotność, a w tym roku będziemy jechać daleko i musimy zdarzyć na czas. Przymierzałem dojazdówkę 16 i 17 na wszystkie możliwe sposoby. 17 calowa dojazdówka wchodzi elegancko tylko garbem do góry - tzn. subwoofer nie ma się gdzie podziać. Włożenie 17 calowej felgi garbem do dołu powoduje, że subwoofer podchodzi do góry. Z trudem udaje się zatrzasnąć dodatkowe 2 siedzenia, ale roleta już nie bardzo się wtedy mieści w przeznaczone do tego miejsce, oryginalna śruba do koła okazuje się za krótka ( w sumie może nie potrzebna bo wszystko i tak jest przyciśnięte na maksa dodatkowymi dwoma siedzeniami). Generalnie podzielam stanowisko fabryki, która nie zdecydowała się na wciskanie na chama takiego koła do QQ+2 dci 2.0. Jakkolwiek wydaje się to możliwe to bardzo mało eleganckie rozwiązanie. Ostatecznie zdecydowałem się na dojazdówkę 16 z oponą w rozmiarze 145/90 R16 - wszytko się zmieściło idealnie. Mam świadomość, że jak się zdarzy guma z przodu to będzie ubaw po pachy, ale zawsze jest szansa na samodzielne uratowanie się z opresji, jak akurat assistance się nie popisze ( a jak będa mogli w rozsądnym czasie przyjechać to przełożą mi kółko i potoczę się dalej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timi1987 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 W dniu 14.08.2018 o 22:03, awas napisał: Mam świadomość, że jak się zdarzy guma z przodu to będzie ubaw po pachy, ale zawsze jest szansa na samodzielne uratowanie się z opresji, jak akurat assistance się nie popisze ( a jak będa mogli w rozsądnym czasie przyjechać to przełożą mi kółko i potoczę się dalej). Zawsze możesz koło z tyłu dać na przód, a dojazd na tył. I tym tokiem myślenia chyba też kupie 16" dojazdówke niech się telepie w bagażniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi