Gość miras69 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 czy ktoś już próbował poprawić producenta w tym trudnym technicznie zagadnieniu ? bardzo bym chciał coś zrobić, ale nie wiem od czego zacząć, i gdzie się udać mam firmowe audio oferowane w wersji acenta proszę o rady i ... cokolwiek by mogło pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdrs Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 bardzo bym chciał coś zrobić, ale nie wiem od czego zacząć, i gdzie się udać Poszukac rozbitego z systemem Bose Nie jestem audiofilem ale audio w moim qq oceniam na 5+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janusz-pawlak Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Poszukac rozbitego z systemem Bose Nie jestem audiofilem ale audio w moim qq oceniam na 5+. Czy jakiś audiofil/hobbysta mógłby wyjasnić co tak na prawdę daje zastosowanie systemu BOSE, jakość dżwięku itd. To że jest dodatkowy subwoofer w kole zapasowym to wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Różnica jest w jakości dźwięku, jego dynamice, precyzji w budowaniu sceny muzycznej. To tak jak byś miał podłączone do kompa głośniki firmy "krzak" a później zmienił byś na porządna kartę dźwiękową i zestaw Creative lub Logitech. W audio każdy komponent sprzętu wpływa na dźwięk, począwszy od radia i nagranych na CD piosenkach po przewody głośnikowe aż po zastosowane kable do zasilania radia i wzmacniacza. Głośniki w drzwiach i słupkach nie przeniosą pełnego pasma dźwięku czyli od 20Hz - 20kHz , dlatego aby Cieszyć się pełnym dźwiękiem stosuje się dobre systemy odseparowane ( dwu lub trój-drożne) plus subwoofer. W przypadku BOSE trzeba było by się zastanowić czy koszt kupienia wszystkiego i przełożenia nie będzie większy niż kupno nowych zestawów głośnikowych i jednostki centralnej. Niestety tylko raz miałem okazję posłuchać BOSE w 350z i szczerzę powiem że jakiegoś większego wrażenia na mnie nie zrobił (ale to moja opinia). Dlatego policz co ile będzie kosztowało i czy się opłaca, na pewno różnica w jakości dźwięku jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pikus75 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 QQ z Bose ma dodatkowy procesor dźwięku pod siedzeniem pasażera. Nie miałem okazji porównać do standardowego QQ (najlepiej byłoby porównać na płycie testowej wersję I-way z Nissan Connect oraz Tecna - Nissan Connect + BOSE), ale z dźwięku w swoim jestem bardzo usatysfakcjonowany. Od razu zaznaczę, iż absolutnego słuchu nie mam a wysokie częstotliwości moje ucho odcina już na poziomie 14 kHz A co do poprawy jakości, to zawsze zaczyna się od lepszych głośników + wygłuszenie drzwi itp. Myślę, że same odtwarzacze są dźwiękowo na bardzo zbliżonym poziomie i nie da się w warunkach jazdy usłyszeć różnicy (ale jak pisałem wyżej, ja to lajkonik w tym jestem + drewniane uszy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Ja również mam wersję Acenta. Jakość dźwięku jest rzeczywiście fatalna - dźwięk jak z zasłoniętej puszki. Przy pozostawieniu tego samego radia, można dołożyć głośniki wysokotonowe w konsoli pod szybą (do tego niestety trzeba dodatkowo dokupić zaślepki głośników - koszt niewiele ponad 200PLN) Potem wypadałoby wymienić istniejące głośniki w przednich drzwiach na dwudrożne. Taki mam plan na początek. Zaślepki wysokotonowych już mam, teraz szukam porządnych głośników dwudrożnych. Co sądzicie o firmie Hertz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/49389-qq-goniki/page__fromsearch__1 Tu macie wszystko o głośnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/49389-qq-goniki/page__fromsearch__1 Tu macie wszystko o głośnikach. Czyli wszystko się zgadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miras69 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 dzięki, czyli potwierdza się to co koledzy mówili zainwestować trzeba w głośniki i wytłumienie drzwi, a jakiej firmy głośniki byście polecali? co sądzicie o kicx-ach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vvitek Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 A ja mam pytanie odnośnie podłączenia subbufera. Zamówiłem Connect i zastanawiam się jak najlepiej podłączyć basy. Czy macie jakieś doświadczenie w tej materii? W wersji Tekna subbufer jest na wyposażeniu więc jak sądze kable powinny być pociągnięte fabrycznie dla wszystkich wersji z Connect? Albo nawet dla wszystkich wersji, robi to maszyna więc koszt kabla jest niczym w stosunku do odpalania maszyny tylko dla Tekna. Podobnie miałem z Fordem gdzie za automatyczne blokowanie drzwi podczasz ruszania brali jakąś kasę a na forum znalazłem kombinację czynności (kluczyk, szyba, radio, wycieraczka czy co tam jeszcze) która odpalała tą funkcję. Mechanizm był montowany fabrycznie. Będąc ostatnio u dealera wygrzebałem pod wykładziną bagażnika (w Tekna subbufer jest przy kole zapasowym) jakieś kable ale jak zacząłem szarpać próbując usłyszeć dokąd prowadzą pobudził się sprzedawca żeby ratować auto, ale sam nie wiedział co z subbuferem. Zresztą jakieś kable były po prawej i lewej stronie. Będę wdzięczny za informacje. VVitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiraa Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Witam serdecznie To mój pierwszy post więc nie chcąc tworzyć nowych tematów wykorzystuję stary W moim QQ odtwarzam muzę głównie z pendrive'a. Jeden z albumów został prawdopodobnie źle zripowany i odtwarzacz "zgłupiał" gdy próbował odtworzyć felerne mp3. Efekt jest taki, że system audio ma objawy jakby się "zawiesił". Nie reaguje na przyciski, ale najgorsze jest to, że teraz cały czas audio piszczy, nawet po wyłączeniu i włączeniu silnika. Czy jest jakaś możliwość zresetowania sprzętu bez odłączania akumulatora? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 W moim QQ odtwarzam muzę głównie z pendrive'a. Jak go podłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Jak go podłączyć? otwórz podłokietnik, masz tam usb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 otwórz podłokietnik, masz tam usb To wiem ,do tej pory używałem przenośny odtwarzacz cd ale się popsuł a naprawiać nie ma sensu , chodzi mi o przejściówkę z usb na palucha - nie wiem jak się nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) To wiem ,do tej pory używałem przenośny odtwarzacz cd ale się popsuł a naprawiać nie ma sensu , chodzi mi o przejściówkę z usb na palucha - nie wiem jak się nazywa. co to paluch? @Strider - wydaje mi się, że tak, ale specjalnie dla Ciebie to dziś sprawdzę Edytowane 30 Października 2011 przez paba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert k Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Powiedzcie mi, czy jak podłączycie przez USB telefon z nagranymi piosenkami, czy w tym samym czasie telefon jest ładowany z USB? Tak, słuchasz muzy i przyokazji się ładuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) co to paluch? Pendrive w potocznej mowie. Edytowane 30 Października 2011 przez Krakus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) Pendrive w potocznej mowie. to po co Ci przejściówka z USB, skoro pendrive (paluch - nie słyszałem, bardziej stick czy pen) masz na USB? chyba, że się myle, i to jakieś supernowoczesne cacko na eSATA na przykład może chodzi o przedłużacz USB? chociaż raczej nie, bo wejście USB jest w schowku, to raz, że nic tam nie widać czy pendrive jest włożony, a dwa jest tam całkiem sporo miejsca Edytowane 30 Października 2011 przez paba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 to po co Ci przejściówka z USB, skoro pendrive (paluch - nie słyszałem, bardziej stick czy pen) masz na USB? chyba, że się myle, i to jakieś supernowoczesne cacko na eSATA na przykład może chodzi o przedłużacz USB? chociaż raczej nie, bo wejście USB jest w schowku, to raz, że nic tam nie widać czy pendrive jest włożony, a dwa jest tam całkiem sporo miejsca http://www.swiatobrazu.pl/kingston-datatraveler-g3-21114.html w takim razie jak to wsadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) schowek w QQ wygląda z grubsza tak: miejsca jest ok, zatem wystarczy ściągnąć zatyczkę i włożyć do gniazda tak jak ktoś włożył tego zielonego a jeśli byś chciał inaczej to: http://allegro.pl/ka...1857696633.html męska końcówka tego przedłużacza do gniazda w schowku, a żeńska do pendrive Edytowane 30 Października 2011 przez paba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowal510 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 A radzę tak http://www.digitus.info/pl/produkty/akcesoria/czytniki-kart/czytnik-kart-micro-sdhc-usb-da-70314-1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Paba - nie wiesz czy ze zwykłego radia w wersji Visia ( wiesz że tam nie ma w schowku podłokietnika wejścia na pendrive) można wyprowadzić przewód na pendrive i schowć go np. w schowku głównym ? i czy to radio wogóle ma taką mozliwość i czy będzie odtwarzać ? Mp3 na skopiowane płytce mi odtwarza ale nie wiem czy ma mozliwość z pendrive. Nie che mi się ciągle nagrywać na płytki. Czy muszę jednak zmienić radio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) chyba nie masz wejścia USB nigdzie, więc nic nie zrobisz poza wymianą radia lub zasosowaniem emulatora zmieniarki (teoretycznie powinno zadziałać) http://allegro.pl/em...1900774271.html Edytowane 30 Października 2011 przez paba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) Paba wszystko pomyliłem . Mam wejście AUX i potrzeba mi przejściówka do pendriva. Czy jak kupię będzie radio działało? Dużo to kosztuje? Dzięki za wyrozumiałość i cierpliwość. Edytowane 30 Października 2011 przez Krakus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) Dobra, pierw powiedz z którego roku jest samochód nie masz w podłokietniku takiego gniazda jak na zdjęciu? (do którego podłączono na tym zdjęciu niebieski pendrive) jeśli nie masz takiego gniazda w schowku to w zasadzie taka sama dla Ciebie jak i dla Eda jeśli macie gniazdo AUX np. na froncie tego radia to podłączycie kablem słuchawkowym zakończonym z obu stron mini-jackiem 3.5mm męskim zwykły odtwarzacz mp3, z którego będziecie puszczać muzykę odtwarzacze takie wyposażone są w pamięć flash i są dość tanie, np. http://allegro.pl/sa...1880493082.html oraz http://allegro.pl/ka...1882146566.html przejściówka AUX->USB nie istnieje bo przy AUX potrzeba przetworników C/A , systemu odtwarzania, których pendrive nie ma Edytowane 30 Października 2011 przez paba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi