Mac27 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 (edytowane) Witam Posiadam fabryczną nawigacje . Czy ktoś z Szanownych kolegów odpowie mi na pytania: - czy da się podpiąć pod ten fabryczny "ekran" kamerę cofania, - jeżeli nie da się , to jaki zestaw kamera- wyświetlacz polecacie. Pozdrawiam. Edytowane 3 Stycznia 2010 przez Mac27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Spróbuj ruszyć temat w tym dziale http://forum.nissanklub.pl/index.php/forum/38-car-audio-cb-radio-nawigacja/ Nie spotkałem się jeszcze nigdzie z tym tematem,może tam koledzy pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edo Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Chyba nikt z użytkowników Notesów zalogowanych na forum nie ma fabrycznej nawigacji, albo się nie chwalił. Niestety jesteś "skazany" na poszukiwania gdzie indziej. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cdlxxvi Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Connect technicznie może wyświetlać obraz z kamery, gdyż tak jest w wyposażonych w kamerę Quashqaiach. Z kolei w Notesowej instrukcji do Connecta nie ma nic o kamerze. Nie ma również śladu po niej nigdzie w menu (ale możliwe, że nie jest to kwestia innego oprogramowania Connecta i że funkcja kamery uaktywni się po jej podłączeniu - iPoda ani audio przez bluetooth też nie można wybrać jako źródła dźwięku, dopóki nie są podłączone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skwara11 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Mam connect i przy odbiorze samochodu powiedziano mi, że nie ma możliwości podłączenia kamery. Chętnie zamontowałbym kamerę w Nocie, ale musiałby to robić serwis aby nie stracić gwarację. Może ktoś już coś takiego zamontował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg70 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Witam.Postanowiłem zamontować kamerę cofania bezprzewodową zamiast czujników cofania ,których nie miałem.Kamera jest na podczerwień.Wrzucam kilka fotek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Wszystko fajnie. Tylko jest jedno ale. W samochodach posiadających fabrycznie montowane kamerki mają one wygląd oczka i bardzo mało wystają poza auto. Żeby przypadkiem komuś nie zachciało się tego zniszczyć. Różne ludziska chodzą po ulicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Witam.Postanowiłem zamontować kamerę cofania bezprzewodową zamiast czujników cofania ,których nie miałem.Kamera jest na podczerwień.Wrzucam kilka fotek. Greg 70 nio fajny gadzet, zapodaj coś więcej ,gdzie kupiłes cena ,i jak się sprawuje,dla mnie bomba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 A później jak gadżet nawali to będziecie prać tyłem po słupkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg70 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Greg 70 nio fajny gadzet, zapodaj coś więcej ,gdzie kupiłes cena ,i jak się sprawuje,dla mnie bomba . Kupiłem na Tablica.pl za 100 zł,EAL RVC3610. Kolega ma ten sam model widoki super w dzień i w nocy. http://www.youtube.com/watch?v=qX151FfOVwo&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Kupiłem na Tablica.pl za 100 zł,EAL RVC3610. Kolega ma ten sam model widoki super w dzień i w nocy. http://www.youtube.com/watch?v=qX151FfOVwo&feature=related Dzięki za wiadomość mi się podoba ,jak zakupię to poproszę o instrukcje montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jest tylko jeden problem imho. Jeżeli ma sie akcesoryjną navi, to na szybie będa przyklejone dwa ekrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.a.polak Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 bedzie jeden, jeśli ekran kamerki pasuje do uchwytu od navi. przecież nie potrzebujesz nawi do parkowania, nie sposób pomylić drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Tak ale nadal nie wiemy jak podłaczyc i czy sie w ogole da pod nissan connect cokolwiek o takim dzialaniu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Witam.Postanowiłem zamontować kamerę cofania bezprzewodową zamiast czujników cofania ,których nie miałem.Kamera jest na podczerwień.Wrzucam kilka fotek. Witam Zapytam kolegę jak sprawuje się zestawik cofania,został juz przetestowany? Ja szukam na allegro i nie mogę się zdecydować na coś konkretnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg70 Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Witam.Wszystko działa jak należy,jestem zadowalony,obraz ostry,bezpieczne parkowanie w nocy,bardzo przydatny gadżet. Weber29 zobacz na te. http://allegro.pl/eal-rvc3610-kamera-cofania-bezprzew-monitor-i2308809344.html http://allegro.pl/monitor-3-5-z-kamera-cofania-do-samochodu-i2284887957.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Witam.Wszystko działa jak należy,jestem zadowalony,obraz ostry,bezpieczne parkowanie w nocy,bardzo przydatny gadżet. Weber29 zobacz na te. http://allegro.pl/eal-rvc3610-kamera-cofania-bezprzew-monitor-i2308809344.html http://allegro.pl/monitor-3-5-z-kamera-cofania-do-samochodu-i2284887957.html Dzięki za podpowiedz greg70 , ten pierwszy zestaw to taki jak zakupiłeś?Jestem jeszcze ciekaw jak wpięcie w instalację elektryczną ma się do gwarancji auta ,czeka mnie pierwszy przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobi Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 (edytowane) Koledzy i koleżanki po wielu bojach w końcu udało mi się zamontować kamerę cofania do Notka, wszystko opisałem w mojej instrukcji. Poprzedni zestaw z bezprzewodową kamerą i nawigacją goclever nie spełniał swojej roli, więc przyszedł czas żeby go zastąpić. Mam nadzieje, że teraz rozwiązanie będzie trwalsze i że kamera cofania to nie będzie jakiś wyimagowany luksus w naszych autach i zaczniecie je sobie montować, bo koszt na prawdę niewielki, w moim przypadku to 222zł. Z góry przepraszam za błędy które ewentualnie tam się znajdują, ale chciałem to szybko napisać bo czasu mało. Na ewentualne zauważone błędy proszę o przesyłanie wiadomości priv, będe się starał je wyeliminować i wrzucić na serwer ponownie. Na zachęte do ściągnięcia instrukcji, fotki Do rangera: Mam nadzieje, że nie złamałem regulaminu umieszczając logo forum w poradniku, jeżeli tak prosze o wiadomośc to je usunę. kamera cofania.pdf Edytowane 9 Czerwca 2012 przez Tobi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Tobi dobra robota z tym pdf-em pomysłowy montaż monitora. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Do rangera: Mam nadzieje, że nie złamałem regulaminu umieszczając logo forum w poradniku, jeżeli tak proszę o wiadomość to je usunę. Instrukcja sporządzona przez członka klubu i opublikowana na forum klubu. Nie widzę uchybień w stosunku do regulaminu. Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Co do kamerki w fabrycznej navi to powinno się dać i w waszych ja mam navarę z navi i u mnie się dało nie tylko kamerkę ale również DVD i dvbt a systemy navi są raczej bardzo podobne gdzieś na forum są moje posty na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Do Note pasuje idealnie kamera od Qashqai"a w miejsce lampki oświetlenia tablicy(ona również posiada oświetlenie diodowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 A wiec chyba da sie obraz z kamery zapodac na naszych NC.....dzis wpadla mi przelotem w oko reklama nowego QQ z naszym standartowym NC gdzie byl wyswietlany obraz z kamer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Gmarcin,powinnosię dać.Nie przypuszczam ,aby Nissan trudził się nad zamawianiem do modelu multimediów jednych z kamerką,a innych bez możliwości jej podpięcia.Poza tym ,musiałbyś jakoś sprawdzić czy masz z tyłu gniazdo Video i wyprowadzone łącze do wzbudzenia kamerki(jeden przewód). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 najlepiej będzie wyjąć radio i sprawdzić czy jest wyjście na kamerę co do tego stwierdzenia ,że Gmarcin,powinnosię dać.Nie przypuszczam ,aby Nissan trudził się nad zamawianiem do modelu multimediów jednych z kamerką,a innych bez możliwości jej podpięcia.Poza tym ,musiałbyś jakoś sprawdzić czy masz z tyłu gniazdo Video i wyprowadzone łącze do wzbudzenia kamerki(jeden przewód). to bym tego taki pewien nie był - zawsze mógłby zaoszczędzić kilka Euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi