Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Snorkel

Gość Talaga12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

a wiec wlasnie zakonczylem montaz snorkla, wszytsko ladnie pieknie tylko przy narozniku sie troche niespasowal i wyrownalem to klejem do szyby.

Otwory na sruby zabezpieczylem przed rdza i otwory tez wypelnlem klejem do szyb przed woda.

Nie zdjmowalem blotnika.odkrecilem tylko nadkole plastikowe i wszytsko ladnie szlo zalozyc.

do slupka nie przykrecalem narazie bo trzyma sie bardzo stabilnie.

Jutro zrobie fotki jak bedzie jasno i wstawie.

a ot o fotka.

post-93708-0-71204600-1453654135_thumb.jpg

Edytowane przez chudy__

a wiec wlasnie zakonczylem montaz snorkla, wszytsko ladnie pieknie tylko przy narozniku sie troche niespasowal i wyrownalem to klejem do szyby.

Otwory na sruby zabezpieczylem przed rdza i otwory tez wypelnlem klejem do szyb przed woda.

Nie zdjmowalem blotnika.odkrecilem tylko nadkole plastikowe i wszytsko ladnie szlo zalozyc.

do slupka nie przykrecalem narazie bo trzyma sie bardzo stabilnie.

Jutro zrobie fotki jak bedzie jasno i wstawie.

a ot o fotka.

Genialnie się prezentuje :-)

Musze pomyśleć o czymś takim do siebie.

nie dosc ze pozwoli mi teraz na bezstresowe pokonywanie z rozpedu glebokich kałuz i wyjazdow w bardziej nieznane tereny bez niespodzianek z przejazdem przez wode (bo nie zakladlem go po to zeby celowo topic sie tylko dla bezpieczenstwa w razie takiej potrzeby) to jeszcze cieszy oko :)

hugh a to cos moze sie stac urwac czy cos w tym stylu? bo dzis akurat musialem jechac krotka trase z prekdosciami do 90km/h nie zauwazylem zeby cos niepokojacego sie dzialo. No ale postaram sie to na dniach przykrecic.

pomijając napotkane gałęzie, nawet jeżeli trzyma się mocno to podczas jazdy taki długi element będzie wpadał w drgania, a drgania mają to do siebie że wszystko z czasem im się podda

• Upvote 1

dzieki za te info ktore rzeczywisice powinno byc logiczne i przemyslane przy montazu ale jednak nie zawsze sie to robi :)

W tygodniu przy wolnym popoludniu zloze to.

dzis "dokrecilem" snorkel do slupka

w cudzyslowiu poniewaz nie nawiercalem go tylko zrobilem taki ala patent ktory sie sprawdza, przetestowany. ale to pokaze na foto jak porobie.

Edytowane przez chudy__

• 4 miesiące temu...

Cześć,

kupował ktoś ostatnio Snorkla do mawvericka 95r?

Gdzie najlepoiej i w rozsądnych $$?

Edycja:

Chodzi mi o plastik fantastik, nie kwasówy albo PCV

Edytowane przez erykwiking

kupuj poprstu pod terrano II.kilka postow powyzej czy tam na poprzedniej stronie masz foto mojego mavericka.

na allegro dostaniesz w kwocie okolo 350zl

Edytowane przez chudy__

Są dwa rodzaje

jeden z kolanem 90*

http://allegro.pl/snorkel-nissan-pick-up-d21-terrano-i-2-7-td-i6228115203.html#thumb/1

Drugi z dwoma kolanami S

http://allegro.pl/snorkel-nissan-navara-d22-terrano-ii-3-0-2-5-ddt-i6248277909.html

Pod maską u mnie wygląda to tak ( brakuje turbiny póki co, ale puszka filtra jest w miejscu poprawnym i zaciąga z nadkola po stronie kierowcy)

post-99889-0-00584800-1466406817_thumb.jpg

• 7 miesięcy temu...

Hello,

Pytanie mam. 2 dni temu rozwaliłem oryginalny kominek do snorkela Safari. Koszt nowego to 450zł. Pytanie czy ktoś z Was korzystał z filtra cyklonowego i czy warto w taki zainwestować? Prosze o porady bo zakupy musze zrobic wkrótce.

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka

chodzi ci o samą główkę snorkela?

jeśli tak, to zmierz średnicę zewnętrzną, mam leżeć jedną na półce może będzie pasować

Hejka Snaku tak o główkę czyli kominek. Średnica to 3,5" wiec 88mm. Pytanie tylko czy kominek czy nie wrzucić cyklona od razu. Na pustynie się nie wybieram, ale zawsze to jakaś dodatkowa ochrona. Szczególnie ze po UA na filtrze bylo sporo syfu i piasku.

niestety mój ma 3" (75mm)

3,5 cala jest do kupienia za 90zł

cyklon jest dobry na pustynię, ale również jak dużo jeździsz w kolumnie, szczególnie latem jak jest sucho

zawsze to jakaś dodatkowa ochrona

są też do kupienia filtry wstępne (takie skarpetki do snorkela) lub gąbka którą nakładasz na główkę

Filtr tez bede zmieniał na Airbox Simota ciekawe jak bedzie sobie radził :-)

Z safari jestem mega zadowolony. Wiele na siebie już przyjdą i pomijając kominek jest niezniszczalny.

Clinic - tylko Safari już ma zabójczą cenę, bez sprowadzania i itp. 500 ojro ... to już ten Bravo zapewne jakościowo nie odstaje od niego dużo i koszt w tej chwili śmieszny (w porównaniu do Safari oczywiście) :)

EDIT:

Dziś miałem czas i prześledziłem cały wątek - fajnie że dało radę podpasować coś od innych aut :)

Ja jestem ciekaw jak jest z tym Bravo dedykowanym, co prawda do 2.7 Td i pytanie ile będzie rzeźby do 3.0 V6 go zaadoptować :iiam:

Też czytałem wypowiedź Lemmy-ego odnośnie wodowania, może coś w tym jest skoro do 3.0 V6 nie było dedykowanego zestawu ;), nie mniej jednak warto mieć te parę cm wyżej niż seria plus puszkę z nadkola :)

Edytowane przez Hellsin

• 9 miesięcy temu...