Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Snorkel

Gość Talaga12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Bardziej mi chodziło o to że podciśnienie się robi jak jest główka do tyłu.

A z tą wodą... no przecież pod główką jest szczelina dookoła przez którą woda ma wypłynąć elegancko po ściankach.

Panowie, a zaglądaliscie kiedyś do puszki filtra? tam na dole są takie otworki, zgadnijcie po co? następnie orginalnie w blotniku terrano ma takie cuś co się nazywa separator wody. niestety ogranicza mocno przepływ powietrza więc raczej się go wywala. A czy ktoś zauważył że diesel w deszczu chodzi ciszej i ma lepszego kopa? Poszukajcie w googlach pod hasłem samochód na wodę to będziecie wiedzieli o co mi chodzi. Turbosprężarka działa troszkę jak parownik do tej niewielkiej ilości wody deszczowej wtłaczając wodór i tlen. Odwracanie kominków nie ma dla mnie sensu przy silnikach doładowanych, no chyba żeby go gałęzie ze sobą nie zabrały.

A co do otwornicy to ta o której mówię ma specyficzne wiertło bardzo długie a "slimaka" wiercącego ma tylko 15mm reszta to gładki pręt. Wwiercasz sie w blachę, i jak ząbki już biorą to wiertło obraca się gładką powierzchnią nie rozkalibrowując otworu pilotującego i trzeba tylko mocno trzymać wiertarkę bo kopie i idzie jak w masło. Kupiłem ją kiedyś jak zakładałem snorkla do Pajero II i tam otwór wyszedł mi dokładnie na łuku błotnika.

trzeba tylko mocno trzymać wiertarkę bo kopie

to właśnie odnośnie tego co pisałem o precyzyjnym wierceniu

uwaga najtańszy snorkel jaki namierzyłem jest od isuzu rodeo tudzież campo model SS150HF firmy safari za 188zł na wyprzedaży, ciekawe czy by pasował, bo auto tak samo prawie jak t1 wygląda z przodu

to mogło by się udać :)

teraz potrzeba śmiałka który będzie starał się to zrobić i opisze na forum co i jak :P

Gość krzys1001

Mój brat montował taki sam do Y60. Przymierzałem go swojego T1 i wydaje mi się, że coś by z tego było.

Przepraszam jeśli nie znalazłem - ale mam po raz kolejny pytanie, ma ktoś doświadczenie czy w zagazowanym taranie II wzrasta zużycie LPG, a jeśli tak to w jakim %?? no i oczywiście jaki najlepszy i najtańszy, bo u mnie to po gałęźiach dostawał by dzień dnia - a może lepiej coś z kwasiaka?? Z góry dzięki za pomoc.;)

no najtańszych właśnie szukam, a safari to górna półka ... no i można oddać jak nie pasuje :)

Moim zdaniem może pasować. Najważniejsze dopasować do słupka krzywiznę. Dziś odebrałem swój identyczny jak ma ceniakenzo. Jutro będzie zamontowany to pokaże zdjęcia :)

Mamy takie same silniki 3.0 V6. ceniakenzo dziękuję za fotorelację i informacje. Masz u mnie litra podlaskiej samogonki :)

W ostatnim tygodniu prawie podwoiłem wartość samochodu haha. Uzbroiłem go :

Nowe opony BF 30x10.5

Relingi

Snorkel

Oświetlenie

CB

I parę innych gadzetów

Zakup samochodu 4800 zł

A dodatki 4200 zł

Ciekawe na ilu skończę ? :dribble:

Edytowane przez Sensson

dawaj Senson na spotkanie integracyjne, to tego litra razem wypijemy :D

ja postawie drugiego litra samogonu i jakoś to będzie :thumbsup:

no niestety idzie kasy

mój następny wydatek to będzie wyciągarka :D

Gość krzys1001

Moim zdaniem może pasować. Najważniejsze dopasować do słupka krzywiznę. Dziś odebrałem swój identyczny jak ma ceniakenzo. Jutro będzie zamontowany to pokaże zdjęcia :)

Mamy takie same silniki 3.0 V6. ceniakenzo dziękuję za fotorelację i informacje. Masz u mnie litra podlaskiej samogonki :)

W ostatnim tygodniu prawie podwoiłem wartość samochodu haha. Uzbroiłem go :

Nowe opony BF 30x10.5

Relingi

Snorkel

Oświetlenie

CB

I parę innych gadzetów

Zakup samochodu 4800 zł

A dodatki 4200 zł

Ciekawe na ilu skończę ? :dribble:

To i tak tanio Cie to tanio wyszło.

Auto 9000zł

Opony 2400 zl

Amortyzatory 350zł

Nowy rozrusznik 500 zł

Regeneracja alternatora 200zł

Konserwacja ramy 600 zł

I coś tam jeszcze ale już nie pamiętam.

Planuje go podnieść dwa cale, snorkel, tuleje wymienić na polibusze...

Edytowane przez krzys1001

ja odkąd zacząłem inwestować w terrano każdą część co wymieniłem mam zapisana w zeszycie i opisane jaki przebieg datę i cenę, świetna rzecz taki zeszyt mieć :)

to może ja nie będę pisał ile poszło żeby siebie nie denerwować i tak mało wydaliście ... kiedyś pisałem o swoim remoncie gdzieś tam jest a teraz do tego + silnik przebijam wszystkich :P ... drugi raz bym tego nie robił chyba tylko kupił duuzo nowszy za ta kasę.

mam taką teczkę ... na paragony - powiem tak w przypadku stłuczki nie z naszej winy rzecz nie oceniona kasa z oc dla nas ostro w gore idzie - sprawdzone

Gość krzys1001

to może ja nie będę pisał ile poszło żeby siebie nie denerwować i tak mało wydaliście ... kiedyś pisałem o swoim remoncie gdzieś tam jest a teraz do tego + silnik przebijam wszystkich :P ... drugi raz bym tego nie robił chyba tylko kupił duuzo nowszy za ta kasę.

Pewnie sporo. Ale tak to jest ze starymi autami. Po za tym zawsze można coś ulepszyć a to też kosztuje.

Ja zawsze staram się mieć w miare nowe auta.

Ale terrano lubię dlatego zdecydowałem się na kupno.

Edytowane przez krzys1001

ale taka lista jest przydatna, wiesz co kiedy wymieniałeś jak często się zużywa, można porównywać różne firmy produktów na podstawie tych informacji :P

Kochani ale zapominacie o najważniejszej rzeczy. Po co to robimy ? Bo te auta mają duszę. Z miłości panowie z miłości :P

krzys1001 masz podobneTerrano jak ja. Kolor, nalepki tylko u mnie 3D

nie podpuszczaj :)

o jeszcze jako ciekawostka poasuje do wszystkiego :Phttp://gondek.nazwa....temid=1&lang=po

z parcha nie pasuje do terrano... ma dupiaty kąt szyby... odstaje od niej bardzo

a ten z isuzu powinien być ok... pasowność można sprawdzić "na oko" bez wywalania dziury... jedna osoba trzyma go przyłożonego, druga mierzy przestrzeń pomiędzy błotnikiem a wewnętrzną stroną snorkela... za 180zł ja bym zaryzykował :)

jest duża szansa, i jest 10 dni na oddanie więc obawiam się że nie mam wyjścia i niestety muszę przetestować