Thespian Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 to szykujcie się do sprintu życia, jak hugh_h da znać że pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 hahaha to 5 dych za info na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 bez sensu, jak sprawdzisz że pasi, bierz te pozostałe 3 i będziesz puszczał po 3-4 stówki sztuka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 no to czekamy ciekawe czy dasz rade przypasować, jak przypasujesz to chyba 90% tyranów z forum będzie miało snorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sensson Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 No i d*pa w kwiatach. Zakupiony przeze mnie snorkel nie pasuje ni cholery do mojego modelu. Okazuje się, czego nie przewidziałem, że mój model ma poszerzane fabrycznie nadkola. Sugerowałem się fotkami ceniakenzo u którego błotniki są płaskie. Tak więc panowie jeśli ktoś chce nowy snorkel to w promocyjnej cenie sprzedam. Powiedzmy stówkę taniej tj. 350 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzys1001 Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 No i d*pa w kwiatach. Zakupiony przeze mnie snorkel nie pasuje ni cholery do mojego modelu. Okazuje się, czego nie przewidziałem, że mój model ma poszerzane fabrycznie nadkola. Sugerowałem się fotkami ceniakenzo u którego błotniki są płaskie. Tak więc panowie jeśli ktoś chce nowy snorkel to w promocyjnej cenie sprzedam. Powiedzmy stówkę taniej tj. 350 zł Daj zdjęcia auta. Jestem ciekaw jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 No i d*pa w kwiatach. Zakupiony przeze mnie snorkel nie pasuje ni cholery do mojego modelu. Okazuje się, czego nie przewidziałem, że mój model ma poszerzane fabrycznie nadkola. Sugerowałem się fotkami ceniakenzo u którego błotniki są płaskie. Tak więc panowie jeśli ktoś chce nowy snorkel to w promocyjnej cenie sprzedam. Powiedzmy stówkę taniej tj. 350 zł nadkole ściągnij i podetnij je trochę na snorka, później ładnie sylikonem połącysz, jak ci się nie uda to ja mam na zbyciu te poszerzenia zobacz właśnie przymierzyłem nadkole tam jest jeszcze kupę miejsca, może masz inny snorkel?? a i u mnie błotniki nie są płaskie tylko nad kołem jest wypuklenie jak u ciebie!!!! nie produkowali innych błotników do terrano I !!!!! Uploaded with ImageShack.us tu widać wypuklenie błotnika nad tylnym kołem. w przednich błotnikach jest takie samo!!! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us NIE PODDAWAJ SIĘ KOMBINUJ, NIKT NIE MÓWIŁ ŻE BĘDZIE ŁATWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 a więc ... pojechałem do ic podaje gościowi na magazynie numer zamówienia .. "jest a co to panie będzie to łatwiej znajdę" .. snorkel ... "sno...co ?"... taka rura ... "aaa" i przynosi mi wieeelkie pudło "chyba to tu -safari napisane, zgadza sie?" po pierwsze wygląda na pancerne po szybkim przystawieniu do auta zapowiada się dobrze, kąt zaryzykuje stwierdzenie właściwy, podebranie na błotnik podobne, kształt przodu (tego co najbardziej do przodu wystaje) prawie taki sam jak błotnika, no jedyne co to długie toto jest idzie bardziej do przodu niż ten u enzo otwór wychodzi trochę przed lampą pozycyjną, generalnie to ja akurat mam teraz tam właśnie wlot bo to silnik td25, ale jak założę 27 co czeka to będzie trudniej, i z kształtem błotnika tęż pewnie będzie kombinacja, jak będe miał drugie ręce do pomocy to zrobimy zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 czekamy na foto relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sensson Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Tak wyglądają u mnie nadkola. Są fabrycznie poszerzone. Zwróć uwagę na przetłoczenia na nadkolach. Czyli cieniakenzo u ciebie są takie same ?! W załączeniu też zdjęcia snorkela i jego nr fabrycznego. Jest chyba taki sam jak u ciebie ? Edytowane 22 Lutego 2013 przez Sensson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 wszystko takie samo jak u mnie. tylko nie widać wytłoczenia błotników na fotkach bo są matowym podkładem tylko pomalowane ale zapewniam cię że są. też jak powiercisz otwory przykręcisz to się dopasuje z przodu snorkela bedzie tylko dziura około centymetra dajesz dookoła czarny sylikon mogę ci zdradzić patent jak się sylikonuje żeby wyszło jak w oryginale nie poddawaj się tak łatwo ja 2 dni walczyłem tu widać wypuklenie Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 ja to bym chciał jakis błotnik do testów też mi sie nie widzi żeby tam dziury były, wychodzę z założenia ze silkon to w łazience i tylko tam, jeszcze cos pokombinuje jak by to przymierzyć, ewentualne dziury to bym chyba gumę porowatą dociął na podkładkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sensson Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Rzeczywiście błotnik wygląda tak samo Hugh_h zastanawiałem się żeby kupić na allegro używany błotnik ok 200-400zł i na nim poćwiczyć http://moto.allegro....2979028582.html Ceniakenzo - masz rację raz kozie śmierć. W poniedziałek wywalę dziurę i wówczas będę się martwił. Ewentualnie myślałem aby po demontażu nadkola delikatnie młotkiem spłaszczyć tą krzywiznę wówczas snorkel powinien bardziej przylegać. Co do silikonu. Hmmm myślałem bardziej o kleju do szyb ( jest też czarny ) ten jak zaschnie to jest praktycznie nie do usunięcia. Gumy bym nie polecał ponieważ na słońcu i w temperaturze będzie parciała. Poza tym będzie ją ciężko utrzymać w czystości. p.s Ceniakenzo czy rozwiązałeś już problem jak zamocować snorkel do słupka ? Edytowane 22 Lutego 2013 przez Sensson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 ja chyba mam błotniki stare tylko muszę poszukać pod śniegiem chyba że na złom poszły jutro zobaczę. no klej do szyb też by był dobry rzeczywiście można lekko podklepać tą wypukłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 no jest guma i guma, dobra nie parcieje, no ja mam 10 dni na decyzję co ze snorklem ... ale mam też takiego pmoysła że owinę błotnik streczem potem na to jakiś nasiąkliwy papier (bo maty mi szkoda) i maznąć żywicą - wszystko mam na stanie poza dodatnia temperaturą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 no właśnie z ta dodatnią temperatura to jest lipa :/ chyba będę musiał do warsztatu dać autko na wymianę przedniej szyby , bo klej od +10 stopni działa jak chcesz to mogę ci wysłać gumę z poszerzeń nadkoli ona nie parcieje ma jakieś 0.5cm tylko jest twarda, jakieś dwa kawałki po 20cm mi zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 gdybyś się dokopał do błotników to daj znać, takie pytanie w td27 za błotnikiem siedzi puszka rezonansowa od powietrza to to wywalacie czy zostaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 w 3.0l benzyna tez ona jest. trzeba ją wywalić bo nie połączysz snorka jak ktoś chce to mam na zbyciu i jeszcze taka rurkę co idzie z filtra nad chłodnicę spoko jutro popatrzę czy są te błotniki bo nie pamiętam czy je zostawiłem czy poszły na złom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 a teraz się tak przyglądałem ze wlot powietrza od 27 tez jest w tym samym miejscu co u mnie, tyle ze w 27 jest jeszcze otwór do podczepienia puszki w błotniku, i puszka nie powinna przeszkadzać przy założeniu tego snorkla tyle że samo podłączenie żeby było szczelne będzie wymagało niezłej ekwilibrystyki a może zrobimy własny import .... http://rv4x4.en.alibaba.com/product/624691549-200248606/Nissan_Navara_D21_snorkel.html po doliczeniu wszystkich opłat pewnie wyjdzie drugie tyle ale i tak znośna cena by była ciekawe jak z jakością, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 mi ten snorkel jakoś nie leży, wolę typowy komin lepiej wygląda i nie zbiera syfu z dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 może i tak ale ten trudniej zgubić w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 święta prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandor Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Taki sobie zróbcie, tani, dobry, pieruńsko wytrzymały a to jego podłaczenie, wszystko na silikonowych przewodach używanych w motosporcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 w sumie, nawet gdybyś stożek zgubił to małe koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandor Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 150zł za całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi