PabloHasan Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Podobne problemy były i u mnie. By zabezpieczyć kapę przed ponownymi otarciami elementów montażowych zewnętrznych klapy na ranty tych ze elementów zastosowałem ... taśmę dwustronną (TAŚMA DWUSTRONNA BOLL 6mm x 10m). Efekt. Po zamocowaniu, całość przylega idealnie na krawędziach do blachy, taśma dodatkowo skleja te elementy i tworzy warstwę zabezpieczającą przed dostaniem się wody. Jedynie na dolnej krawędzi zostawiłem drobne odstępy by w razie czego woda miała gdzie wypłynąć. Taśmy nie widać, jest jedynie minimalny odstep na grubość ściśniętej taśmy (pewnie ok 1 mm). Taśma nie odstaję poza ranty. Trudność zadania - mała. Problem jedynie z montażem - szczególnej tego plastiku na dole klapy, gdyż jak to taśma dwustronna się lepi do wszystkiego ... tutaj pomoc szwagra, czy kogo tam mamy pod ręką wskazane. Samochód kupiłem z 2011 roku. ślady korozji przez Was opisywane były u mnie znikome, np. śruby jedynie brudne. Co ciekawe ta blaszka na kamerę cofania pod farbą - purchle. W okół wszystko czyste. Na rantach były jedynie drobne ślady zaczątków rdzy, ale ręczna szlifierka modelarska tak jak marineno opisal i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek28 Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Trochę podobny temat. Koledzy czy u Was też tak punktowo na przedniej krawędzi maski i przednim zderzaku odpryskuje lakier?Jego grubość to tylko 90 um. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Wg mnie lepiej zastosować folię do oklejania progów i słupków bo: nie ma problemów z demontażem jeśli zajdzie potrzeba; zabezpieczamy nieco szerzej poza obrys plastików miejsca zagrożone Na fotkach przedstawiam efekt końcowy (zdjęcia robione dzisiaj). Celowo zrobiłem powiększenia kilku fragmentów by można było dostrzec gdzie jest folia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Trochę podobny temat. Koledzy czy u Was też tak punktowo na przedniej krawędzi maski i przednim zderzaku odpryskuje lakier?Jego grubość to tylko 90 um. To normalne, chyba że w ogóle nie jeździsz autem. Na odpryski na krawędzi maski polecam listwę krawędziową - praktyczne i dodaje sznytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi