castoro Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Trzeba to zaprogramować - zdaje się, że po zamknięciu szyby do końca trzeba przytrzymać przycisk ok 5 sec. Jasne - jest też opisane w Instrukcji - którą czasem trzeba poczytać . Jasne - jest też opisane w Instrukcji - którą czasem trzeba poczytać . qqmario - poradziłeś sobie z zaprogramowaniem podnoszenia / opuszczania szyby ? I nie przejmuj się jak za jakiś czas znowu Ci przestanie działać. Dużo kolegów twierdzi że są z tym problemy a i Serwis nie wie jak to rozwiązać - jest to jakaś niewielka wada, co jakiś czas z powrotem się "rozprogramowuje". Spróbuj wykonać procedurę - przekręcając kluczyk i dalszą cześć procedury - przy niezamknietych drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) Jasne - jest też opisane w Instrukcji - którą czasem trzeba poczytać . qqmario - poradziłeś sobie z zaprogramowaniem podnoszenia / opuszczania szyby ? I nie przejmuj się jak za jakiś czas znowu Ci przestanie działać. Dużo kolegów twierdzi że są z tym problemy a i Serwis nie wie jak to rozwiązać - jest to jakaś niewielka wada, co jakiś czas z powrotem się "rozprogramowuje". Spróbuj wykonać procedurę - przekręcając kluczyk i dalszą cześć procedury - przy niezamknietych drzwiach. Problem ten wystepuje zawsze po odłaczeniu zasilania.(akumulatora lub bezpiecznika)I jest to normalne.Bład tez mogą powodować nieautoryzowane dodatkowe odbiorniki właczone w instalację CAN ,ew.wadliwy modół BCM. Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Problem ten wystepuje zawsze po odłaczeniu zasilania.(akumulatora lub bezpiecznika)I jest to normalne.Bład tez mogą powodować nieautoryzowane dodatkowe odbiorniki właczone w instalację CAN ,ew.wadliwy modół BCM. Mi się rozprogramowało podnoszenie (tylko, opuszczanie działało) bez żadnego z powodów który wymieniłeś. Po prostu któregoś dnia przestało działać. Nie zajmowałem się tym, akurat zbliżał się przegląd i mi to zaprogramowali w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) Mi się rozprogramowało podnoszenie (tylko, opuszczanie działało) bez żadnego z powodów który wymieniłeś. Po prostu któregoś dnia przestało działać. Nie zajmowałem się tym, akurat zbliżał się przegląd i mi to zaprogramowali w serwisie. Wiec skąd wiesz(skoro sie tym nie zajmowałeś),czy np.z powodu wilgoci,mrozu itp.nie zaszwankował moduł BCM?Moduły i komp potrafia płatać figle w nissanach(samoczynnie zapalajace się swiatła,brak ryglowania drzwi itp.)Kilka osób na tym forum miało nawet wymieniane je na gwarancji.Mi też raz w tiidzie zaszwankował,ale o tym już pisałem. Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Wiec skąd wiesz(skoro sie tym nie zajmowałeś),czy np.z powodu wilgoci,mrozu itp.nie zaszwankował moduł BCM?Moduły i komp potrafia płatać figle w nissanach(samoczynnie zapalajace się swiatła,brak ryglowania drzwi itp.)Kilka osób na tym forum miało nawet wymieniane je na gwarancji.Mi też raz w tiidzie zaszwankował,ale o tym już pisałem. To jest możliwe. U mnie stało się to jeszcze przed tegorocznymi mrozami, więc to nie od mrozu. Ale wilgoć - to już prędzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia96 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Szyba od kierowy opuszzca sie automatyczna do gory i na dol. Szyba pasazera (przod),zeby opuscic do samego dolu i na odwrot trzeba trzymac do konca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Tak, też uważam że to fascynujące. Ciekawe ile na tym oszczędzili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Szyba od kierowy opuszzca sie automatyczna do gory i na dol. Szyba pasazera (przod),zeby opuscic do samego dolu i na odwrot trzeba trzymac do konca ? W Fiacie Linea jest dokładnie tak samo. Natomiast w Skodzie Octavii obie szyby opuszczają się automatycznie.Nigdy nie zrozumiem ksiegowych w firmach motoryzacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia96 Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 (edytowane) W corolce jak nacisnolem zamykanie,wyjołem kluczyk ze stacyjki to szyba sie automatycznie sama domkneła. W QQ staje O-o Edytowane 17 Maja 2012 przez wisnia96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 W corolce jak nacisnolem zamykanie,wyjołem kluczyk ze stacyjki to szyba sie automatycznie sama domkneła. W QQ staje O-o W Infiniti FX mam jeszcze kilka innych bajerów ale cena też jest kilka razy wyzsza od QQ.Trzeba sie poprostu przyzwyczaić i nauczyc z tym jeździć bo ten typ tak ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Czy obecnie, w 2012 roku, dalej jest problem z modułem domykania szyb? Chcę kupić QQ 1.6 Acenta i dukupić moduły domykania szyb dla 4 drzwi (koszt prawie 500zł) i nie wiem czy warto? Sprzedawca twierdzi, że nie ma problemu z działaniem. Może problem został wyeliminowany poprzez unowocześnienie alarmu, modułu itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 ponawiam pytanie kolegi aqua..... , ktoś ostatnimi czasy montował taki feature ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Mam moduł sterowania szybami, za który zapłaciłem ponad dwa lata temu około 30$:-Zamykanie szyb po zamknięciu samochodu pilotem -Otwieranie szyb po wykonaniu kombinacji: otwórz-zamknij-otwórz-zamknij pilotem -Szyby z funkcją 'auto' - tylko jedna uwaga: działają pojedynczo i w moim przypadku szyba pasażera z przodu nie chciała się zaprogramować -Szyba kierowcy zamyka / otwiera się po wyłączeniu stacyjki o ile przycisk został naciśnięty przed jej wyłączeniem. Pierwsza aukcja z listy (nie wiem, czy ten ma wszystkie te funkcje): http://www.aliexpress.com/item/Car-auto-power-window-closer-module-for-NISSAN-specialized-qashqai-08-14-car-security-window-closer/32241335223.html?spm=2114.01020208.3.20.7rzDew&ws_ab_test=searchweb201556_1_79_78_77_92_91_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Wstrzymaj się z zakupem i poczekaj na opinię od Jacko29 on montuje właśnie taki moduł z małymi problemami ,jutro powinien mieć jakieś info , albo od razu na PW pisz do niego z pytaniami , bo w sumie tez czekam na rezultaty jego pracy ,wyniki i opinię . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 No niestety,przyjdzie jeszcze poczekać na efekty.Jak zwykle,niezwykły czynnik ludzki jest jak złośliwość przedmiotów martwych...Zawsze znajdzie się ktoś,komu bardzo na czymś zależy i ja muszę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Wstrzymaj się z zakupem i poczekaj na opinię od Jacko29 on montuje właśnie taki moduł z małymi problemami ,jutro powinien mieć jakieś info , albo od razu na PW pisz do niego z pytaniami , bo w sumie tez czekam na rezultaty jego pracy ,wyniki i opinię .A wiec czekamy na wieści od Jacka... Mam moduł sterowania szybami, za który zapłaciłem ponad dwa lata temu około 30$: -Zamykanie szyb po zamknięciu samochodu pilotem -Otwieranie szyb po wykonaniu kombinacji: otwórz-zamknij-otwórz-zamknij pilotem -Szyby z funkcją 'auto' - tylko jedna uwaga: działają pojedynczo i w moim przypadku szyba pasażera z przodu nie chciała się zaprogramować -Szyba kierowcy zamyka / otwiera się po wyłączeniu stacyjki o ile przycisk został naciśnięty przed jej wyłączeniem. Pierwsza aukcja z listy (nie wiem, czy ten ma wszystkie te funkcje): http://www.aliexpress.com/item/Car-auto-power-window-closer-module-for-NISSAN-specialized-qashqai-08-14-car-security-window-closer/32241335223.html?spm=2114.01020208.3.20.7rzDew&ws_ab_test=searchweb201556_1_79_78_77_92_91_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9 Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Jacko zakładasz moduł do Swojego J11? U mnie w J10 nie było problemu - wtyczki z panela drzwi kierowcy wpiąłem do modułu, wychodzące z modułu wpiąłem do panela, do tego dwa sygnałowe z centralnego i po sprawie Dodatkowo moduł, który mam u siebie ma czujniki, które odłączają prąd, gdy szyba jest zamknięta. Prąd podawany jest do tego momentu, aż szyba nie zostanie zamknięta, a nie przez określony czas (co może uszkodzić silnik). Gdy mam pozamykane szyby i zamykam samochód do słychać charakterystyczne klik, klik, klik... z modułu (sprawdza dwa razy wszystkie szyby w koło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Zakładam,duże słowo.Chciałem założyć,ale moduł,który mam miał być p&p i poniekąd jest,jest też jeden kabel,sygnałowy.Ale po podaniu napięcia na niego jest echo.Nie zamyka szyb.Martwy.Dzisiaj z kumplem trochę sprawdzaliśmy go i wychodzi że na wyjściu do zamykania,po podaniu napięcia zamiast 11-12v ma 7!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Mówisz o kablu z siłownika centralnego? Ja wziąłem sygnał otwarcia / zamknięcia z przewodów umieszczonych za głośnikiem w drzwiach kierowcy (wiązka), tylko nie pamiętam jakie to były kolory. Miałem bardzo fajny tutorial do ruskiej strony, ale nie mogę znaleźć, za to mam tylko takie: https://www.drive2.ru/l/5702316/ https://www.drive2.ru/l/6042488/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 No tak,alewszędzie masz dwa wolne przewody do podłączenia napięcia i sygnału,u mnie jest jeden i nie mogę tego rozkminić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 U mnie było po jednym: jeden to + siłownika przy zamykaniu, drugi to +siłownika przy otwieraniu. Ty masz jeden to pewnie powinien być + od siłownika zamykania zamka? Podanie krótkiego impulsu powinno uruchomić domykanie, pod warunkiem że stacyjka jest wyłączona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Przerabiałem to ,nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 To przecież musi tak działać. Może kupiłeś uszkodzony moduł? Może gdzieś jest jakaś zworka, może ustawione sterowanie masą? Nie wiem co doradzić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 No ,ja też nie wiem co myśleć.Dlatego byłem umówiony do elektryka,ale niestety musiałem odwołać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Pokopałem jeszcze i znalazłem to , bo nie daje mi spokoju że nie działa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi