Kuba_Almera_Warszawa Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Witam, Mam problem w swojej Almerze 1.5 dCi z migającą kontrolką airbag. Dwa razy próbowałem już "zgasić" kontrolkę poprzez ten zabieg, opisany na forum (z kluczykiem)- dwukrotnie pomagało to tylko na chwilę. Jadę gdzieś i następnego dnia znów miga ta kontrolka. Ostatnio odłączyłem akumulator i poprawiłem styki przy kostce pod fotelem kierowcy. Pomogło też na jeden dzień tylko. Teraz znów miga. Co to może być ? Czy jazda z tak migającą kontrolką jest wykluczona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Jazda nie jest wykluczona, no bo jeździsz. Musisz dokładnie sprawdzić wszystkie połączenia związane z AirBag. Kostki, złączki, napinacze, sprawdzić czy u Ciebie są czujniki zderzeniowe. Jeśli już nie będzie żadnej przerwy w układzie, to na pewno ten sposób zlikwidowania kontrolki zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_Almera_Warszawa Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Jeżdżę, choć od momentu pojawienia się owej kontrolki, sporo mniej i rzadziej. To moje pierwsze auto z airabg i nie wiem co może się zadziać w momencie awarii tego systemu- choćby czy nie wystrzelą poduszki bez powodu w trakcie jazdy ?! A można prosić jakieś podpowiedzi odnośnie ulokowania tych kostek, złączy, napinaczy i czujników zderzeniowych. I czy przy grzebaniu przy nich trzeba odłączyć aku ? Ostatnio odłączyłem i teraz radio nie działa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Sprawa jest taka tutaj proszę o dokładne przeanalizowanie. Dzisiaj pojechałem do elektryka, który dobrze się zna na poduszkach. Powiedziałem dokładnie jak jest: - ruszę mocno siedzeniem pasażera włącza się komunikat błędu poduszki/awarii systemu. Uwaga jest to poważny problem ponieważ w chwili wypadku nie wystrzelą poduszki ! Sprawdziliśmy wszystko i skończyło się tak że odcięliśmy kostki i przylutowaliśmy druciki i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eustachu Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Cześć. W mojej Almie (sedan 2001 1.5b) od dzisiaj miga na czerwono kontrolka poduszki powietrznej. Auto mam 3 miesiące, nie jestem pewien czy w ogóle poduszki ma, ale niepokoi mnie ta kontrolka. Doradzcie co zrobić. Sprawdzać coś samemu czy od razu do mechanika? Dzięki:) Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Cześć. W mojej Almie (sedan 2001 1.5b) od dzisiaj miga na czerwono kontrolka poduszki powietrznej... Witaj . Twój temat został połączony z istniejącym już . Poczytaj zatem sobie od 1. strony. Jeśli nadal będziesz miał pytania w tej kwestii - kontynuuj tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eustachu Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Ok, wykonałem tę sekwencję kluczykiem i rzeczywiście już kontrolka nie miga. Czy to oznacza, że problem został rozwiązany? Czy dalej coś jest niesprawne tylko nie świeci kontrolka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość domino1008 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Witam jestem nowy. Miałem problem z airbag Nissan Almera N 16 1.5 benzyna 2003 rok po pewnym powrocie z pracy zapaliła mi się kontrolka air bar i mrugała. Stwierdziłem ze wyczyszczę styki pod siedzeniami preparatem kontakt 60 i pojechałem potem do elektryka. Elektryk powiedział że nie może złapać sygnału z air bakiem. No to postanowiłem pojechać do drugiego elektryka i powiedział mi to samo. To postanowiłem poszukać podobnego przypadku w internecie ale te przykłady co ludzie opisywali to mi nie pomagały . Potem wpadłem na pomysł żeby sprawdzić na you tube i wpisałem nissan almera n16 1.5 benzyna jak skasować AirBag i zrobiłem jak na filmiku i pomogło . Podaje link do tego filmiku poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi