DINO Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Ok, wiem, że to nie wskaźnik przełącza, więc może pytanie powinno brzmieć: czym da się ustawić w komputerze tak, aby NIE przełączał w momencie gdy wejdzie na czerwoną kropkę, w koncu to jeszcze 10litrów ! Co mi po rezerwie, której nie moge używać :/ to tłumaczę przedcież,że możesz poustawiać co chcesz na tym wskaźniku i to nie ma wpływu na przełączanie, a w kompie musisz ustawic sobie inna rezystancją przy czerwonej kropce i będziesz zadowolony, najlepiej podjechać na pusto z lapkiem do dystrybutora i zobaczyc jak zmienia się rezystancja w zależności od napełnienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bep Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 ok, teraz juz rozumiem, aczkolwiek ciężko będzie wyjeździć to "ostatnie" 10 l skoro będzie przełączał się na Pb , ok, nie mój problem - powiem mu że płace i wymagam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 ok, teraz juz rozumiem, aczkolwiek ciężko będzie wyjeździć to "ostatnie" 10 l skoro będzie przełączał się na Pb , ok, nie mój problem - powiem mu że płace i wymagam hehe no tak ale też nie da rady równo ustawić, zobacz jaką ma wartość wskaźnik przy pustym i ile przy pełnym, podziel to na 4 i tak poustawiaj w programie, moze uda się trafić ale ja bym na to nie liczył za bardzo, lepiej zerować licznik po każdym tankowaniu i jeździć na wskazania licznika, a te diody tylko tak dla orientacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 no tak jest diody działają na bazie rezystora są 4 do wyboru a przełącza się jak spada poniżej jakiejś ustalonej wartości która była przy autokalibracji np 1B a min .0,8b i jak spada niżej to przełącza a można wsumie ustawić by nie wyłącza za pierwszym ale to katowanie autka ... dziwnie to masz jak masz gaz te 10 l to ciśnienie powinno być .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi