masculin Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Numery w telefonie zapisane mam w formacie +48501300400, używam polskich liter tzn. ż, ł itp. a telefon to Nokia e66. Podczas odbioru auta sprzedawcy udało się tylko połączyć bezprzewodowo NC z telefonem. Ksiązka nie chciała się automatycznie zaimportować i dopiero w domu zrobiłem to ręcznie zgodnie z instrukcją. Też mam Nokie e66 i zdarzało misię podobnie. Generalna zasada dla telefonów z Symbianem - musisz wpisać nr kontaktu tak jak się wyświetla w samochodzie. U mnie np musiałem usunąć wszystkie zera i prefiksy +48 przed numerem. To pomogło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taaatooo Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 (edytowane) a ja mam inny problem niestety nie posiadam NC, telefon HTC Tytan Kiser II, parowanie bez problemu, dodawanie kontaktów pojedynczo po BT - udało mi się przesłać tylko 2 kontakty, reszty zestaw QQ nie widzi pomimo, że HTC pokazuje status "kontakt wysłany". mam też dziwny objaw po włączeniu stacyjki i uruchomieniu silnika, QQ łączy się z HTC (Connect OK) i od razu pokazuje Calling ... i się wiesza, nie wybiera żadnego numeru, nie łączy się, tylko wyłączenie stacyjki powoduje odblokowanie zestawu audio. Po ponownym włączeniu stacyjki to samo. Doraźnie poradziłem sobie skasowaniem telefonu z listy sparowanych i ponownym sparowaniu. Efekt powtórzył się po 1-2 dniach. Znowu skasowałem i ponownie sparowałem, kilka dni już działa OK (nie łączy się automatycznie) choć nadal nie mogę dodać kontaktów Dodam że w HTC mam Windows Mobile 6.x. odświeżę temat, sprawdzałem również na drugim egzemplarzu z Windows mobile 6.1 również nie działa przesyłanie kontaktu wgrywałem również patch'e do Tytan Keiser II ze strony producenta - również nic nie wniosły czy ktoś ma pomysł co z tym fantem zrobić ?? dodam, że problem z Auto-Calling...zniknął po ostatnim usunięciu z listy sparowanych i ponownym sparowaniu Edytowane 16 Lipca 2010 przez taaatooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus351 Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Witam, Czy macie problemy z dodawaniem książki telefonicznej do NC z Iphone 4s ? Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Witam, Czy macie problemy z dodawaniem książki telefonicznej do NC z Iphone 4s ? Pozdrawiam M. żadnego problemu nie mam. Mam piątkę ale system ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus351 Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Dzięki, czyli coś robię nie tak ( qashqaia mam od kilku dni) :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Spróbuj pare razy krok po kroku. Chociaż ja robiłem na starym iOS a na nowym nie mam pojęcia moze cos zmienili i dlatego. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus351 Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Po dopisaniu iphone do systemu dochodze do momentu " send name" czyli przeslij pozycje ... No i nie wiem jak przeslać kontakt poniewaz iphone nie ma opcji wysylania kontaktu przez bluetooth a jedynie smsem lub mailem ? Chyba pozostaje mi wprowadzanie ręczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 (edytowane) Ale to chyba z nc musisz wybrać opcje żeby pobrał kontakty z telefonu i wtedy connect sam pobiera kontakty wszystkie Byłem sprawdzić w aucie. Laczysz tel. pózniej wchodzisz w opcje, dalej telefon i pózniej download phonebook i czekasz ok. minuty Edytowane 26 Października 2013 przez Dareq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus351 Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 (edytowane) Już wiem, Acenta nie ma connect więc mogę tylko ręcznie dopisać kontakty do książki :-) Auto mam od kilku dni i dopiero uczę się go Edytowane 27 Października 2013 przez markus351 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Już wiem, Acenta nie ma connect więc mogę tylko ręcznie dopisać kontakty do książki :-) Auto mam od kilku dni i dopiero uczę się go Ja też od niedawna mam nowego QQ Acenta bez Nissan Connect i na pewno auto może sobie sobie skopiować książkę - mi z mojego HTC One skopiowało bez problemu po podłączeniu przez bluetooth. Więc zapewne jest to tylko kwestia kompatybilności z różnymi markami telefonów,niestety nie działa ze wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi