JACKO29 Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 (edytowane) Masz gotowca , Nowa oryginalna sonda lambda firmy Bosch czteroprzewodowa (dwa biale,szary,czarny) dl.przewodow 31cm. nr.Nissan 226A0-8U300 Bosch 0 258 006 514 lub 0 258 006 513 Jest to oryginalna sonda montowana za katalizatorem w autach Nissan: Micra (K12) 06.05r> silniki 1,2 16V 65 oraz 80KM lub 1,4 16V 88KM Note (E11) 03.06r> silnik 1,4 16V 88KM przesylka + 10zl lub 15zl pobranie lub 33zl kurier "Pocztex" Warszawa 506-907-906 Wystarczyło wejść na allegro na minutę żeby dużo wiedzieć. Edytowane 7 Lipca 2012 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallo75 Opublikowano 8 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Dzieki za podpowiedz ale byłem na allegro szukam tylko potwierdzenia tych danych co podałeś aby nie iść niepotrzebnie w koszta. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 OK!Nie byla to oczywiście złośliwość z mojej strony Sprawdź jeszcze u siebie przewody ,żeby pomyłki nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Kupiłem dziś przednie amortyzatory gazowe KBY- czy coś takiego - drogo trochę po 290 za sztukę + tuleje tylnie wachaczy przednich Delphi czy jak tam po 29zł za sztukę. Czekam do poniedziałku z wymianą. Zobaczę czy będzie milej po wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 kyb - bdb jakość delphi takie sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 johnrambo: Gdzie nabyłeś amorki KYB? Allegro czy gdzie indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Na allegro taniej po 250ZŁ . wolałem w sklepie u siebie na mieście - gwarancja itp. Kto tam wie skąd pochodzą z aukcji - może całkiem dobre?, a może wycofane ze sprzedaży na zachodzi z jakiegoś powodu ? Każdy wie, że najwazniejsze dla biznesu- to pozbyć się najgorszych rzeczy jak najszybciej. Nie chciałem też takich po 120zł . kiedyś takie tanie kupiłem do Skody- na przeglądze po tygodniu użytkowania wyszła skteczność amortyzowania 55-60 % lepiej nie ryzykowac dla siebie Tanie części są dla handlarzy co tanio naprawiają rozbitki. Ale jak kto lubi- wolny rynek i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Johny,a po jakim przebiegu postanowiłeś wymienić?Coś się działo nie ten teges? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Jacko29 - wymieniam, bo cieknie przedni amortyzatro od strony pasażera, a tuleje wachacza wyszły przy okazji - na "szarpakach". Ale to nie było takie oczywiste- bo widoczne dopiero przy szarpaniu/rozciąganiu kół na boki (prawo-lewo). Przy sprawdzaniu amortyzatorów i trzepaniu góra-dół jakoś się nie rzuciło w oczy na przegladzie w maju- chyba, że dopiero teraz się pourywały, albo przegląd na sztukę. Przebieg 79500 km. A ile powinny wytrzymać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Trudno powiedzieć ile powinny wytrzymać,u mnie wahacze wymieniali po 3 latach,jeszcze na gwarancji.Amortyzatory jeszcze mam OK(sprawdzane na trzepaczkach w lipcu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 84 tys km. 6 lat. amorki oryginalne, tydzień temu na trzapakach wyszło ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Czyli...można powiedzieć że albo trzepaki mają do d....,albo taka wagę przykładają do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 (edytowane) od kilku lat robię u nich badania.... to nie jest zakład który robi to za flaszkę... o nieeeeee .... .wynik w procentach na ekranie komputera EDIT.. aż sprawdzę w historii mechanicznej samochodu czy aby na pewno te amorki mam oryżinal Edytowane 30 Lipca 2012 przez graphia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezar138 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Poszukuje korka-zatyczki do pojemnika spryskiwaczy w Nocie. Moze ktos ma namiar na tani zakup w sklepie, lub u kogos. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Nie wiem czy dostaniesz.Podzwoń po rozbitkach z allegro,a jeszcze lepiej serwis.Było już tutaj o korku i niestety kolega musiał kopsnąć się do serwisu.Koszt to chyba było coś ok 20zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Pokombinuj trochę, suwmiarka w rękę i do sklepu. jest tyle różnych pojemników z chemią, napojami itp, że któryś korek-zakrętka będzie pasował. Ja zabezpieczyłem korek w Nocie 30 cm kawałkiem wędkarskiej żyłki z której zrobiłem smycz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 BRAWO Dar1962 prawie jesteś jak MacGyver . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komi Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 (edytowane) Witam mam pytanie jak prawidłowo ma być założony filtr powietrza w Nocie 1.4 wersja 1 czy 2 z gory dzieki Edytowane 15 Października 2012 przez Komi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.a.polak Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 ramką do góry przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komi Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 THX czyli wersja 1 tak też założylem ale ostatnio widzialem u znajomego w CC załozony filtr i zaczlem sie glupio zastanawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.a.polak Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Powietrze powinno przepływać od strony z ramką w kierunku strony bez ramki. Poza tym inaczej się nie da raczej zamontować, gdyż zaślepka komory filtra nie zamknie się prawidłowo. Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 (edytowane) G.a.polak sam sobie przeczysz w dwóch postach. Drugi post jest prawidłowy,ramką w dół. Edytowane 16 Października 2012 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.a.polak Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 (edytowane) Masz rację Jacko nie myślałem, że układ oczyszczania powietrza aż tak bardzo różni się w wersji 1.4 od wersji 1.6 a tak swoją drogą, to wystarczyło poszukać <plaska_się_w_czoło_mode_on> silnik 1.4 http://nissan4u.com/...ol/air_cleaner/ silnik 1.6 http://nissan4u.com/...ol/air_cleaner/ <plaska_się_w_czoło_mode_off> Edytowane 16 Października 2012 przez g.a.polak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Nie plaska się w czoło zdarza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komi Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 No i własnie dlatego mnie to nurtowało bo we wszystkich autach z jakimi mialem do czynienia zasada montarzu filtra jest tak jak w 1.6 a w 1.4 jest na opak dzieki za ostateczne rozwikłanie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi