Gość phil750 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Witam myślałem o zamontowaniu w swojej p11 lamp od infinity g20 do przodu ale znalazłem taki filmik i zauważyłem w 46 sekundzie filmu lampy soczewkowe które super wyglądają od czego są te lampy bądź jak przerobić swoje aby tak wyglądały?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzyku888 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Wiesz co tamto auto to jest infiniti ze stanów i tam jest dużo więcej gadżetów do primer tj. do g20, i te lampy to pewnie jakieś oryginalne tuningowe. W polsce można kupić soczewke uniwersalną wypolerować szkło odblask na czarny mat i masz coś w podobie. Tylko niewiem jak to jest dokładnie z tymi soczewami ale ziomek zrobił coś takiego w golfie i miał tylko krótkie bo żeby to fajnie wyglądało wsadził tylko jedną soczewke ale efekt był zajefajny;] . A co do lamp z g20 to masz dwa wybory stany lub japonia żadne u nas niedozwolone więc jak niemasz znajomego diagnosty to zapomnij o przeglądzie. A dróga sprawa to przy kontroli jak się by panowie miśki doczepili to też mogą dowód zabrać . Ale jak już byś się uparł to lepiej kupić z USA do w japoni ruch lewostronny więc bajka taka jak w anglii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość phil750 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 widziałem te od g20 i są inne mają ramki bez soczewek;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzyku888 Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Soczewek do primer i g20 niema trzeba takie lampy samemu robić kolega tak w maximie zrobił super wygląda;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość phil750 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 a ma ktoś może jakąś instrukcje jak zamontować taką soczewke? te lampy na tym filmiku chyba były robione samemu bo innych niż g20 nie moge znaleźć;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo321 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Szkoda ,że coś takiego nie jest dostosowane do ruchu prawostronnego http://cgi.ebay.com/ebaymotors/JDM-Nissan-Infiniti-G20-P11-HID-Black-Primera-Headlight-/260658455076?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3cb0746224 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro1989 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 a ja odgrzeje kotleta, może coś więcej na temat tych soczewek itp?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navstar Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 odgrzewajmy, odgrzewajmy. Macie moze jakies pomysly na przerobke przednich lamp? Tylko nie malowanie na czarno bo to bez sensu :/ Szkoda, ze do naszych p11 nie ma zadnych gadzetow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slaweq22 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 to jest home made ->http://allegro.pl/zestaw-soczewek-soczewka-bixenon-bi-xenon-hid-i2379113877.html jest pare rodzai, widziałem takie coś w T4 VW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navstar Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 slaweq22 --> Nie mam na mysli zabawy w wstawianie xenonow. to nie samochod to takich rzeczy. Mam na mysli, jakas delikatna brew albo jakies ladne klosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slaweq22 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 z tym to nie bedzie problem zawsze możesz zakładać zwykłe żarówki zamiast żarnika, a wracając do brewek to dla mnie to tzw z niemieckiego gej-look Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navstar Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Pozwol, ze nie nazwe wstawianie tandetnych xenonow do starych samochodow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebapol Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 znalazlem na allegro gosc sprzedaje primerke wlasnie z przerobionymi lampami na soczewkowe , zawsze mozna zadzwonic i pogadac na ten temat http://moto.allegro.pl/nissan-primera-p11-97-2-0-aut-klim-do-popr-blach-i2569860910.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuh1305 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Może źle widze ale on nie ma wypolerowanych okienek na soczewke znaczy kloszy wypolerowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 dobrze widzisz. i tak ma być bo teraz soczewka kieruje wiązką światła a nie klosz reflektora zobacz jak jest w maździe 626 około 95r. od mijania masz soczewkę a na przeciwko niej czyste szkło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuh1305 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 No właśnie, masz racje czyli powinien mieć wypolerowane a chyba nie ma. Czy źle widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 nie no raczej jest wypolerowane szkoło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuh1305 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Jeżeli tak to dobrze. Juz sie nie czepiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 jakby było polerowane i soczewka to można i z xenonem działać ,,,ostatnio sie bawiłem i jest faktycznie niebo a ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 (edytowane) Ja w mojej p11.144 zamontowałem xenon Co prawda oryginalny układ samopoziomowania był domontowany we Francji. I muszę przyznać ze "widzialność" w porównaniu z fabrycznymi to niebo a ziemia. Nie mam tylko sprysków bo szkoda mi było zderzak dziurawić ; Edytowane 4 Listopada 2012 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuh1305 Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 (edytowane) Do xenonów spryski są wymagane, więc jak już tyle zrobiłeś to i spryski zamontuj Edytowane 1 Listopada 2012 przez zuh1305 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Do xenonów spryski są wymagane, więc jak już tyle zrobiłeś to i spryski zamontuj Wiesz.. Niby tak ale przeglądy normalnie przechodzę więc albo nie znają się diagności albo tak profesjonalnie to jest zrobione że myślą że tak ma byc ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 badająć nasze lampy p11 mamy tak osłonięte żarówki badz żarniki że nie będziemy robić nikomu krzywdy wiec czy halogen czy xenon świeci tam gdzie potrzeba ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Włąsnie zauważyłem. Gdy jest lampa reflektorowa swiatło Xenonu rozszczepia się i może powodować oslepianie przez rykoszet światła w kloszu,zaś w soczewce światło jest ładnie skupione i nie widze moim zdaniem ani potrzeby układu samo poziomowania ani sprysków tym bardziej że zawsze przed jazdą przecieram szmatką reflektory. Ale wile razu przepisy mijają się z rzeczywistościa. Osobićie goniłbym ludzi którzy montują xenon np w passatach b4,b5 przed fl. Tam szkła kloszy są ryflowane i w ogóle zabija efekt ksenonu i faktycznie oślepia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 tak my w p11 też mamy ryflowanie i cały problem polega na tym że stare lampy mają poobijane i przymatowane szkło co powoduje że cześć światła rozszczepia się na szkle choć nasza lampa ma osłonkę na żarnik i swieci dokładnie w te miejsca gdzie świeci żarówka halogenowa wiec nie ma problemu np od dołu cały żarnik jest przykryty a od góry do połowy ,,,dlatego w P11 są takie ładne dwa słupy światła torszkę mnie to irytuje bo nie doświetla pobocza a mam nową lampę Valeo ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi