Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Tak ale śiatło nie rozszczepia się tylko w kloszu lecz głównie na szkle reflektora i to powoduje oslepianie. Dlatego kiedys jak miałem golfa III wyszlifowałem szkło reflektora i założyłem soczewke Tańszym kosztem zrobione lampy soczewkowe bo jak wiadomo na alletanio to koszt wysoki nawet 600 zł a tak zapożyczamy soczewke z rozbitego jakiegoś(tylko nie angola) trochę zabawy z montażem i nowe swiatła za 300 zl gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuh1305 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 xenon który jest źle ustawiony bardziej oślepia niż zwykła lampa źle ustawiona. Dlatego w xenonach musi być samopoziom bo jadąc po dziurach światło świeci w niektórych momentach wyżej i oślepia jadącego z naprzeciwka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Kolego układ samopoziomowania nie działa podczas jazdy lecz ustawia kąt padania swiatła tylko podczas włączenia siateł na zasadzie tego ile ludzi siedzi w pojeździe. A czujniki są zamontowane na wachaczu. Nie ma mowy o tym że działa on podczas jazdy i koryguje snop swiatła jak się w dziure wpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 teź mi sie tak wydaje ,, robiłem doświadczenia jak sie rozprasza światło w p11 i powiem tak z okrągłej plamy robi się płaski pasek wypłaszacza górny i dolny zakres wiec skraca zakres -długość świecenia w krótki a szeroki obszar ,,i tak jak mówię nasze lampy typ H1 jest najbardziej dostosowana do nawet xenona ,,,bo ukierunkowanie strumienia światła jest bardzo ograniczone ,,, światła sieją prosto do przodu i n ie dają na prawo i lewo ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) xenon który jest źle ustawiony bardziej oślepia niż zwykła lampa źle ustawiona. Dlatego w xenonach musi być samopoziom bo jadąc po dziurach światło świeci w niektórych momentach wyżej i oślepia jadącego z naprzeciwka. Poczytaj ten temat z forum: http://forum.nissank...ujacy-ksenonow/ Tofu Ty mówiać p11 masz na mysli p11 sprzed liftu rozumiem? Bo piszesz "nasze lampy", a ja mam p11.144 na soczewce ) A powiedz mi w p11 przed liftem szkoło na reflektorze jest szklane czy tandetny plastik?? Edytowane 11 Listopada 2012 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 ryflowane szkło ,,,tak w p11 po lifcie p11.144 ma soczewkę i idelanie sie nadaje pod żarnik xenononowy zresztą różne wersje tak miały + sprysk wycieraczek nie było, ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 ryflowane szkło ,,,tak w p11 po lifcie p11.144 ma soczewkę i idelanie sie nadaje pod żarnik xenononowy zresztą różne wersje tak miały + sprysk wycieraczek nie było, ,, Dokładnie ) Wrzuce zdjęcie jak wygladał reflektor przed ksenonem na zwykłem halogenowej i po zamontowaniu ksenonu Przed: i po montazu Różnica diametralna ) Jakby ktoś chciał to ja ogólnie montuje tego typu zestawy więc zapraszam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 fabrycznie tam masz h7 wiec dałeś h7 xenonowy czy d2s ,,???? nie wiem czy to ma znaczenie przy soczewce ,, no i polerkę albo mycie lamp zrób bo dużo zostane na szkle /plastiku od klosza mam to samo Porównanie nowa stara lampa ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Ksenonowe H7. Przed każdym wyjazdem samochodem przecieram lampy zwilżoną scierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 chyba jutro połącze te tematy ,, http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/85633-p10-p11sposoby-na-poprawienie-swiatel-opis-instalacji-opinie-xenon/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 ryflowane szkło ,,,tak w p11 po lifcie p11.144 ma soczewkę i idelanie sie nadaje pod żarnik xenononowy zresztą różne wersje tak miały + sprysk wycieraczek nie było, ,, to teraz już sam niewiem mam p11 144 ma soczewkę oraz sprysk wycieraczek, Tofu piszesz że nie było ,chyba dobrze rozumiem,żarowkę stosuje h7,to reasumując kupić żarnik xenonowy,wypolerowac i bedzie git,mogbys mi podac od jakiego papieru zacząc.Wiem że gdzieś to pisałeś coś nie moge znależć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Nie musisz nic polerować. Tofu pisał o polerowaniu w p11 ryflowanego szkła a my w p11.144 mamy gładki plastik. Kup zestaw na alletanio zmontuj i ciesz sie nowym lepszym swiatłem jak ja od 3 miesięcy Jak chcesz to zapraszam do mnie Zajmuję sie montażem tego tupu zestawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbborsuk Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Możesz zrobić zdjęcie urządzenia do samopoziomowania na wahaczu ? Bo mam dodatkową pompkę na światła spryski ale nie mam ksenonów a tak już kupiłem... a wiem ze taki zestaw i pojemnik z dwoma pompkami byl tylko w primerach z xenonami ( primera p11.144) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) Nie mam jak zrobić zdjęcia. Ostatnio jak wrzuciłem foto z mojego fona to się ludzie ze smiechu pokładali http://allegro.pl/ni...2802485821.html masz druga pompke która pompuje na reflektor ze zbiornika? Nie tylko z ksenonami Były wersje primery ze spryskiwaczem,BEZ KSENONÓW Obejrzyj czy na reflektorze tam gdzie masz zaznaczone: Czy masz takie wyjście na żarówke czy zwykłe h7. Bo były wersje ze spryskami i ksenonem,oraz ze spryskiem i BEZ KSENONU Jak masz spryski to pół bidy bo u nas akurat można tak fajnie poprzeplatac te kabelki i zmontowwac w te "fabryczne" miejsca że nawet na stacji diagnostycznej sie nie połapali Sprysk jest i gitara Edytowane 27 Listopada 2012 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbborsuk Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 niestety kupiłem samochód po stłuczce.... obie lampy przednie zostały wymienione i wydaje mi sie ze zostały zamienione na tańsze zwykle lampy... bo przetwornic w nich nie ma... tylko miejsce jest na nie ale sadze ze to w każdej jest ;P i zastanawiam sie czy jak wstawię reflektory z xenonem to czy będzie samopoziomowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 (edytowane) wątpliwe Zobacz na wahaczu czy masz takie urządzenie jak przesłałem On jest nad nim zamontowany ja mam z tyłu i z przodu ale nie wiem czy tak było fabrycznie Nad powinno być z przodu ok 50 cm od koła Ale jaki masz w ogóle problem?? skoro masz już spryski to tematu wg mnie nie ma Zmontuj ładnie Ksenonik alle.....pl schowaj przetwornice prawą pod zderzakiem a lewą obok akumulatora(ale owiń ją folią aluminiową żeby zakłóceń nie było ale nie ściśle tylko tak lekko i zrób kilka otworów w folii) bo nawet jak piszą ze nie powoduje to i tak drobne są Na przeglądzie nikt CI maski nie bd otwierał (chyba że masz źle ustawione światła dlatego pierw je ustaw na stacji diagnostycznej a dopiero później montuj ) Edytowane 29 Listopada 2012 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomyddc Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Odnowię trochę temat. Chcę w S14 założyć układ samopoziomowania z P11. Z czujnikami nie ma problemu, silniczkami regulacji raczej też nie. Jedna tylko sprawa to potrzebuję fotkę modułu sterującego tym. Jest na allegro wiele modułów, które mają różne opisy ale nie wiem który odpowiada za samopoziom. Moduł w P11.144 znajduje się za schowkiem. Jakby ktoś mógł zrobić fotkę i podesłać mi lub wstawić tu na forum to byłbym wdzięczny. Myślę, że układ nie jest bardzo skomplikowany, a chcę poważnie podejść do tematu Xenonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 chyba mówisz o p11.144 starsze nie miały ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomyddc Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 oczywiście P11.144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi