Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tarcze hamulcowe do Note

Gość jan_us
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Już sobie nie pojeżdżę, coś mi się zatarło w lewym kole, smród spalenizny a felga taka gorąca że dotknąć nie idzie. Od jakiegoś czasu słyszałem "świerszcze" w lewym kole... 

Czy przy wymianie klocków i tarcz w ASO jest jakaś gwarancja? bo z tego co widzę na FAV to 30 tyś km temu były wymieniane ale w 2013 roku (tak mało jeżdżę) 

Edytowane przez szembor

Powodem pewnie było zawieszenie się klocka hamulcowego. Efekt spotykany przy okazjonalnym wykorzystaniu samochodu. Jeżeli tarcza się nie przegrzała, może wystarczyć gruntowe przeczyszczenie zacisku - bez wymiany części. Na gwarancję nie licz - to było trzy lata temu ;). No i usterka raczej spowodowana przestojami a nie wadliwymi częściami ;)

• Upvote 1

Powodem pewnie było zawieszenie się klocka hamulcowego. Efekt spotykany przy okazjonalnym wykorzystaniu samochodu. Jeżeli tarcza się nie przegrzała, może wystarczyć gruntowe przeczyszczenie zacisku - bez wymiany części. Na gwarancję nie licz - to było trzy lata temu ;). No i usterka raczej spowodowana przestojami a nie wadliwymi częściami ;)

Dzięki wielkie za odpowiedź.

Wysłane z mojego JAZZ przy użyciu Tapatalka

• 1 rok później...

Polecacie klocki i tarcze różnych firm np. ATE czy TRW. OK. A czy ktoś z Was testował taki komplet jednego producenta:  tarcza hamulcowa ATE (taka jak by kadmowana) o symbolu 24 .0122 - 0216 .1 oraz klocki ceramiczne też ATE o symbolu

13. 0470 - 2709. 2. Podaję również link do strony na Allegro: 

http://allegro.pl/ate-ceramic-tarcze-klocki-p-nissan-note-e11-260mm-i6992283659.html

Każda Wasza uwaga pomoże mi we właściwej ocenie, dobrze i kupnie odpowiedniego odpowiedniego zestawu do wymiany hamulców

Polecacie klocki i tarcze różnych firm np. ATE czy TRW. OK. A czy ktoś z Was testował taki komplet jednego producenta:  tarcza hamulcowa ATE (taka jak by kadmowana) o symbolu 24 .0122 - 0216 .1 oraz klocki ceramiczne też ATE o symbolu

13. 0470 - 2709. 2. Podaję również link do strony na Allegro: 

http://allegro.pl/ate-ceramic-tarcze-klocki-p-nissan-note-e11-260mm-i6992283659.html

Każda Wasza uwaga pomoże mi we właściwej ocenie, dobrze i kupnie odpowiedniego odpowiedniego zestawu do wymiany hamulców

Na pewno nie beda zle :)

To jest ATE, jeżeli cena ci pasuje to nad jakością się nie musisz zastanawiać.

Edytowane przez NazgulXL

• 1 miesiąc temu...

A ja kilka dni temu zdecydowałem się na zestaw z ASO. Cenowo jakoś nie najgorzej (z 20% ranatem You+Nissan) a zestaw jak na razie spisuje się super.

Z tego co wiem,to ASO bierze pierwszy sort z Brembo,więc nie powinieneś mieć z nimi kłopotów.

Też zakładałem Brembo tarcze i klocki......powiem Wam że na prawdę Notek w miejscu staje.

Bardzo dobre tarcze i klocki, no i nie ścierają się....felgi są czyste.

• Upvote 1