manix Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Obie dobre , ja jednak michelinki bym przytulił z tych dwóch. Was , nie masz wrażenia że szybciej "znikają"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Drugi sezon teraz jeżdżę to obadam przy zmianie. Po pierwszym wydawało mi się wszystko w normie, ale nie mierzyłem mm. W sumie lekko u mnie nie mają, ale nie kładą się przesadnie na ściankach (rozmiar 16"). Przy większym napadaniu na suchym czuć już pływanie, ale takie dość przewidywalne. Fajnie kleją na mokrym. O hałasie się nie wypowiem, bo mam milion dB w kabinie Na razie w każdym razie jestem na tak, podobnie jak w przypadku GY ultragrip (Podjazd na Soszów w tym roku zaliczony pozytywnie pomimo, że jakiś młot zatrzymał się w połowie, zamiast brać z rozpędu Edytowane 23 Stycznia 2015 przez was79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert13 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 już na 90% zapadła decyzja Michelin Alpin A4 185/65 R15 88 T - przemawia za nimi sprawa scieralności , mam nadzieje że będą zachowywać się jak lenie Michelin ENERGY SAVER - chodzi mi o trwałość. Waham się tylko jescze nad Gooyear Ultra Grip 9 ( 120zł oszczędnosci w porównaniu do Alpin 4) tylko to jest dość świeża opona i mało jest recenzji użytkowników. Czy ktoś może z uzytkowników forum miał już mozliwość jazdy na tej oponie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Przestań , UG są jak wino, coraz lepsze. Była zresztą promocja na nie ,że zwracali kasę za czwartą , przy zakupie kompletu, co czyniło ją niesamowicie atrakcyjną, aż sobie plułem w brodę , że tydzień wcześniej kupiłem conti ts850 , a zimy jak nie było ,tak nie ma. Made to feel good http://www.poland-transport.eu/pl/articles/3279 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 +1 manix Trochę ich przetestowałem, bo jeździłem na 7, 7+, 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 już na 90% zapadła decyzja Michelin Alpin A4 185/65 R15 88 T - przemawia za nimi sprawa scieralności , mam nadzieje że będą zachowywać się jak lenie Michelin ENERGY SAVER - chodzi mi o trwałość. Waham się tylko jescze nad Gooyear Ultra Grip 9 ( 120zł oszczędnosci w porównaniu do Alpin 4) tylko to jest dość świeża opona i mało jest recenzji użytkowników. Czy ktoś może z uzytkowników forum miał już mozliwość jazdy na tej oponie? Jeździlem jeden sezon na Alpin 4 i bardzo dobrze się na nich jeździło.Nie pakuj się w rozterki,bo to nie jest dobre.Masz dobre gumy,tak samo jak UG,a że 120 większy koszt.... sądzę że to za firmę Michelin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack66 Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Witajcie. Jeździ ktoś z was na zimówkach Uniroyal ? jakie wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Mam pewne doświadczenie z tymi oponami - sam jeździłem 4 sezony zimowe na modelu MS plus 66, a od dwóch lat mój brat użytkuje je w swoim note , tyle że już nowszy model MS plus 77. Uniroyal postąpił tu podobnie jak swego czasu Dębica z modelami Frigo i Frigo II. Starsze są lepsze na świeżym i ubitym śniegu, ale bardziej hałaśliwe, solidne na mokrym i nieco gorsze na suchym. Dobrze nadają się do jazdy po drogach gruntowych, piachu i w ogóle do małego off roadu w warunkach zimowych. Nowszy model jest bardziej "cywilny", pracuje ciszej, lepiej jeździ na mokrym i w błocie pośniegowym. Na szosę, miasto czy dłuższe przeloty autostradą będzie dobrym wyborem. A tak na marginesie - koleżanka-małżonka w swoim polo ma letnie Rainexperty tego producenta. Zaopatrzyłem ją w nie wychodząc z założenia, że na suchej nawierzchni (prawie) każdy jest mistrzem, a dopiero podczas ulewy można odróżnic kierowców od tych, co mają prawo jazdy - nie znam lepszych opon deszczowych. Zero aquaplaningu nawet podczas szybkiego pokonywanie głębokich kałuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Co do Rainexpertów wymienionych przez Dar'a to są super.Na suchym może troszkę głośne,za to na deszczu i wodzie nie ma zmiłuj,wybierają ładnie każdą kropelkę i jazda jak po suchym.Co do zimy,miałem Michelin Alpine A4 też złego słowa nie powiem o nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Mam pewne doświadczenie z tymi oponami - sam jeździłem 4 sezony zimowe na modelu MS plus 66, a od dwóch lat mój brat użytkuje je w swoim note , tyle że już nowszy model MS plus 77. Uniroyal postąpił tu podobnie jak swego czasu Dębica z modelami Frigo i Frigo II. Ja tam do codziennego przemieszczania się do pracy od lat w zimie używam rodzimych Frigo II. I jest super. W większym śniegu ciągną rewelacyjnie. W błocie są bardzo poprawne. Na lód i tak nie ma dobrych opon ;-). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listomek2015 Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Dokładnie jak kolego piszesz Ranger sam użytkowałem tych opon były super a mieszkam na wsi nie mam odśnieżane jak w mieście ale do rzeczy w oponie najważniejszy jest ukształtowanie bieżnika i często nie muszą być drogie żeby byłe dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Dokładnie jak kolego piszesz Ranger sam użytkowałem tych opon były super a mieszkam na wsi nie mam odśnieżane jak w mieście ale do rzeczy w oponie najważniejszy jest ukształtowanie bieżnika i często nie muszą być drogie żeby byłe dobre A przed bieżnikiem ważniejszy jest skład gumy,nawet renomowanej firmie nie zawsze się to uda. Dębica trafiła z tym idealnie w swoich zimówkach, zwłaszcza w S-30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Produkty Dębicy są po prostu skrojone na polską zimę, gdzie drogi główne, krajowe, są dość rozsądnie utrzymane a najczęściej problemem jest wyjechanie z zaśnieżonego parkingu czy drogi osiedlowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 niestety, znacznie gorzej radzą sobie przy większych prędkościach (spory hałas) oraz na suchej i mokrej (bez śniegu - co u nas zimą też się zdarza) nawierzchni. Uniroyal moim zdaniem jest bardziej uniwersalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 niestety, znacznie gorzej radzą sobie przy większych prędkościach (spory hałas) oraz na suchej i mokrej (bez śniegu - co u nas zimą też się zdarza) nawierzchni. Uniroyal moim zdaniem jest bardziej uniwersalny To prawda znacznie gorzej radzą sobie jak nie ma śniegu. Tylko jaki ma sens ma wtedy zmiana opon na zimowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 ma sens, bo guma w letniej na niskie temperatury się nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 ma sens, bo guma w letniej na niskie temperatury się nie nadaje Oczywiście,że ma to sens,przy założeniu,że jak zima to śnieg. I tu najtańsza Frigo spełnia swoją rolę,no ale skoro gorzej radzą sobie jak go nie ma,to jaki to ma sens. Swoją drogą za Oceanem nie takie zimy,tam nikt nie zmienia opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Tak, tak, a na TVN 24 potem pokazują karambole na 100 aut 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 .Swoją drogą za Oceanem nie takie zimy,tam nikt nie zmienia opon. Nie patrz tak daleko....u nas też mało kto zaklada zimówki A co niektórzy nie wiedzą co to wogóle jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) opony zimowe cechują się innym składem mieszanki i w efekcie inaczej zachowują się na drodze, jedli ktoś uważa że opony zimowe to fanaberia i zbędny luksus polecam mu zimowe spacery wykonywać w sandałach lub lakierkach na gładkiej podeszwie - wizyta u ortopedy w ramach niemal gwarantowana w ogóle uważam że powinno się wprowadzić obowiązek używania opon zimowych choćby po to by nie obserwować takich scenek jak ślizgające się auta pod podjazdem przed skrzyżowaniem .Swoją drogą za Oceanem nie takie zimy,tam nikt nie zmienia opon. Nie patrz tak daleko....u nas też mało kto zaklada zimówki A co niektórzy nie wiedzą co to wogóle jest. za oceanem domyślam się że masz na myśli USA kiedy zaatakuje ich zima taka jak u nas trochę ostrzejsza to ogłaszają stan zagrożenia Edytowane 30 Października 2016 przez marinero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Nie patrz tak daleko....u nas też mało kto zaklada zimówki A co niektórzy nie wiedzą co to wogóle jest. No proszę,a tu w PL niemal problem narodowy. Brakuje tylko nakazu obowiązku jazdy na zimówkach,jakbym sam nie umiał myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Wiem coś o tym bo tylko Notek ma dwa komplety opon (lato zima), reszta aut śmiga na jednych . Jadąc do Polski zimą muszę wymieniać opony bo można słono zapłacić już we Francji...o Germanii nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Wiem coś o tym bo tylko Notek ma dwa komplety opon (lato zima), reszta aut śmiga na jednych . Jadąc do Polski zimą muszę wymieniać opony bo można słono zapłacić już we Francji...o Germanii nie wspomnę Czyli w takiej Francji i Germanii ludzie mają lepiej,bo nie muszą myśleć. Niech jeszcze wprowadzą po 5 czujników na każde koło i biznes się kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 No proszę,a tu w PL niemal problem narodowy. Brakuje tylko nakazu obowiązku jazdy na zimówkach,jakbym sam nie umiał myśleć. Obyś bardzo się tym stwierdzeniem nie zdziwił,nie takie orły lądowały w rowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Wypadki były,są i będą. Żadne czujniki,ABS-y,ESP czy opony nie zastąpią rozsądnego myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi