ranger Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Ktoś pamięta z serwisówki samą technologię wymiany? Wlewa się do skrzyni określoną ilość oleju, czy do przelania przez korek kontrolno/wlewowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Do przelania przez korek wlewu-kontrolny!! Jeśli zaczyna ciec zakręcamy mamy stan ,ale samochód musi stać na równym terenie U mnie do skrzyni wlazło 2.7l razem z Milicjantem oleju i wlewowym zaczął ciec olej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzer65 Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Z tego co wyszukałem w necie to do skrzyni biegów Note 1.4 benzyna wchodzi 2.5-2.6L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Do przelania przez korek wlewu-kontrolny!! Jeśli zaczyna ciec zakręcamy mamy stan ,ale samochód musi stać na równym terenie U mnie do skrzyni wlazło 2.7l razem z Milicjantem oleju i wlewowym zaczął ciec olej . W wielu samochodach tak jest, ale też w niektórych francuskich skrzyniach wlewa się konkretną ilość, dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 To ja w mojej Francuskiej mało żywotnej skrzyni( opinia z serwisu ASO Renault) wlałem konkretną ilość oleju 2.7 razem z milicjantem aby dłużej żyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzer65 Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) W moim c4 wlewa się konkretną ilość oleju i tyle też wlałem bo nie ma korka typowego do nalewania i który służył by jako korek kontrolny. Spuszcza się korkiem z boku skrzyni, a uzupełnia np przez odpowietrznik skrzyni ale to nie forum o francuzach. Ktoś może potwierdzić rozmiar klucza korka spustu oleju ze skrzyni biegów w Note 1.4 88KM? Wyżej kolega podaje 11mm ale czy na pewno? Nie mam auta pod ręką i nie mam w związku z tym jak sprawdzić... W przypadku Nissana Note z 2010r z silnikiem 1.4 88KM benzyna i manualną skrzynią biegów, klucz do korka spustu oleju to kwadrat 8x8mm. Zalałem olej Ravenol 75W80. http://www.ravenol.pl/oleje-przekladniowe-mtf-professional-line/1954-RAVENOL-MTF-2-SAE-75W-80-1L.html Edytowane 26 Września 2016 przez analyzer65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako78 Opublikowano 6 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 W dniu 25.09.2016 o 22:13, analyzer65 napisał: O, i to co widać na 3 zdjęciu to nakrętka/śruba plastikowa, którą muszę odkręcić celem nalania świeżego oleju, tak? Wiecie może jaki konkretnie klucz będzie potrzebny do odkręcenia korka spustowego? Nie wiem jak w noteale w micrze 1.6 korekjest na otwór czworokątny jak końcówka w grzechotce .co najśmieszniejsze nie pasuje żaden z rozmiarów.jest to trochę większy niż najmniejsza grzechotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi