hugh_h Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Skoro tyle osób już kupiło poliuretany z Olkusza, wiec .... w Olkuszu jest wiele firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clinic112 Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Firm jest wiele, ale Deuter jeden. Napisałem do nich maila, jak by ktoś chciał to mamy 10% zniżki po wpisaniu kodu i zakupach powyżej 50zł. Kod na priv jedynie z powodów oczywistych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Maja już w ofercie tylne odboje na wzór od kolegi azm-61 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clinic112 Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Maja już w ofercie tylne odboje na wzór od kolegi azm-61 ? Szukaj Waść... szukaj : http://poliuretany.olkusz.pl/pl/nissan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 No to jeszcze ni ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawa1987 Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Hehe a ja ma z firmy Elasto-pol no i jak na razie działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 elast pol u pawła czy elast pol? bo to ponoć dwie różne firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haczepsu Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 terrano II muszę wymienić tuleje na drążkach mocujących tylny most czy olkusz też je robi i czy mozna je kupić osobno a nie w komplecie ewentualnie czy polecacie jakies konkretne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 wszyscy je robią... u każdego producenta można kupić osobno... ja używałem deutera i elast polu u pawła... wielkiej różnicy nie widzę... deuter na oko ładniej wykończony... mechaniory polecają elast pola u pawła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawa1987 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 No ja mam od pawła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Maja już w ofercie tylne odboje na wzór od kolegi azm-61 ? na serio pytam: czy w T1 też są odboje z tyłu, i gdzie ...może mnie ktoś oświecić? jak się niedawno okazało jeździłem 2 lata bez żadnych odbojów," na płasko" co prawda więc ich braku nie odczuwałem, teraz go podniosłem i z przodu doszedłem gdzie powinny być, ale nad tylną osią ?jakby ktoś jeszcze foto wrzucił jak one wyglądają to byłbym w ekstazie chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 ja miałem odboje... fabryczne... gdzieś tak od roku nie mam (jeden się zgubił to drugi zdjąłem i zgubiłem)... różnicy nie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 dzięki Dżemowi już wiem jak to to wygląda...znalazłem też pasującą lokalizację, niestety tylko ścięte śruby zostały , no trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 mi też za wiele tych odboji nie zostało. ale tak sobie pomyślałem że jak by z przodu ściągnąć te odboje co są pod górnym wahaczem to skok zawieszenia by się zwiększył ktoś już tak kombinował ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 A co jak wahacz pęknie w zimie od uderzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 mi też za wiele tych odboji nie zostało. ale tak sobie pomyślałem że jak by z przodu ściągnąć te odboje co są pod górnym wahaczem to skok zawieszenia by się zwiększył ktoś już tak kombinował ?? jeżdze tak o ddwóch lat .... ale ty już nie zwiększaj skou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 zawsze to kolejne centymetry które by mogły pomóc w terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 ale ty już masz kolejnych kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 jak to mówią od przybytku głowa nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 również od 2 lat tak jeżdżę, a ile wcześniej ich nie było to pojęcia nie mam, teraz wstawiłem tam takie zatyczki( meblowe chyba) wystają na jakieś0,5 cm i tak nic nie poprawią, na g. wahaczach nie ma żadnych śladów żeby dobijało...ale raczej tylko po płaskim jeżdżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Chciałbym odgrzebac temat. Mam pytanie. http://poliuretany.olkusz.pl/pl/nissan-terrano-i-komplet-tulei-zawieszenia.html Czy w tym zestawie sa wszystkie potrzebne elementy, czy trzeba cos jeszcze dokupowac? Planuje wymienic wszystkie elementy gumowe. Jednak jeszcze nie sprawdzalem ile i czego potrzebuje, bo niedawno kupilem to auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 brakuje tulejek drążka reakcyjnego, no i na 99% będziesz potrzebował miseczki zarówno do drążka reakcyjnego jak i do końcówek drążka stabilizatora...o ile masz ten drążek jeszcze. chyba że te środkowe z fotki to właśnie do drążka... ale seryjnie to miało to to inny kształt... http://poliuretany.olkusz.pl/pl/nissan-terrano-i-terrano-ii-tuleje-przedniego-dolnego-wahacza-tylne-4szt.html takie widzę wymyślili... trochę się różnią od seri, trzeba by miseczki dopasować... zadzwoń do nich i popytaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 no te miseczki właśnie ...będę 3 kpl. potrzebował na wiosnę; wytoczyć, wyprasować , z jakiej blachy? tzn. na 3 auta i do drążka reakcyjnego czyli 12 szt. Hugh ma do tego linię produkcyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 nie wiem czy ma linię produkcyjną ale opracował fajny projekt. tylko bardzo ważne jest aby 1. Nabyć tulejki 2. Zmierzyć tulejki 3. Przeanalizować korelację między wymiarami tulejki a projektem miseczki 4. W razie potrzeby dostosować "fi wewnętrzne kołnierza zewnętrznego" Nie żeby projekt był zły.. tylko tulejki są średnio powtarzalne... rzemiosło takie, oryginał inny, deuter inny, elast pol inny, zamiennik z ted gum inny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 ? może prościej wyciąć to ucho z ramy i wachaczem wysłać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi