JACKO29 Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Mogą być wytarte panewki na wale i nie ma ciśnienia,może być pompa olejowa słaba,nie daje ciśnienia . Najlepiej wykręcić czujnik ciśnienia oleju i wkręcić manometr,będzie wiadomo jakie ciśnienie daje pompa na jałowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elka110 Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 NIc z tego, panewki wymienione główne i korbowodowe - dalej to samo. Pytanie moje brzmi kiedy lub przy jakim przebiegu należy wymienić pompę olejową i czy w ogóle. Coś mi to wszystko śmierdzi. Ta kontrolka świeci się tak uparcie. Nie iwem co dalej. Co jeszcze ? POMOCY!!! Ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Jaki masz przebieg w tym 2.0 dci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elka110 Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 (edytowane) a nie całe 140 tysięcy. Z tego co szukałam w internecie to może być czujnik ciśnienia oleju. Pożyjemy zobaczymy, póki co jeżdżę czym się da, byle nie qq. Edytowane 22 Marca 2017 przez elka110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Mam QQ'2009. Jak to w nim jest z kontrolką poziomu oleju? Na bagnecie sięga do połowy obszaru dopuszczalnego, czyli niby idealnie (mierzone na zimnym silniku), ale po przekręceniu stacyjki pokazuje się Oil Low. O co chodzi? Olej był wymieniany ok. rok temu i jest dość ciemny, więc jest już na niego pora. Czy czujnik uwzględnia jedynie poziom, czy również czas od ostatniej wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Jak masz max. Poziom oleju to wyświetla OK.jak masz połowę na bagnie to zaczyna wyświetlać że Low Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolsxp Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Witam posiadam autko qq 1.6 115km i problem mam taki gdy go odpalam mruga mi oil,lo i mruga.. akumulator odpinalem i pomogło na pół dnia. Oleju ma full świeżo po wymianie ale przed wymiana tez się paliło autko świeżo kupione myślałem ze to od serwisu się zapala ale serwis mam zrobiony ale dalej mruga mi oil lo i gdzie teraz szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Witam, Podczas wyświetlania napisu o stanie oleju jeśli wciśniemy przycisk przełączania funkcji licznika to wyświetli nam poziom oleju na linijce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolsxp Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Witam zakupiłem nie dawno qq 1.6 2009r i właśnie była ta kontrolka oil low ale mruga la tez serwisowa kontrolka i po skasować iu oil low nadal się pali po wymianie oleju nadal to samo i olej mam czysty ze aż przezroczysty ale po oględzinach wyszło ze był pełny wiec nie wiem o co tu chodzi? Gdzie on się znajduje może wtyczka coś nie tak dodam że odpieCię akurat pomogło na pół dnia ale znów wyskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawellko Opublikowano 10 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 (edytowane) . Edytowane 10 Września 2017 przez pawellko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek264 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 w poniedzialek wymienialem olej w ASO, QQ 2009 2.0 dci, zalałem 7 l, do ukladu wchodzi 7,4 na wyswietlaczu 000_ _, przed wymianą było 0000_, nie sprawdzalem jeszcze na bagnecie ale dziwi mnie ten temat czemu tak jest .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 dolej te 0,4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek264 Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 juz poziom sie wyregulował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Odświeżę ten temat, bo intryguje mnie w moim aucie brak informacji o poziomie oleju po przekręceniu kluczyka (oil level ok) i brak graficznego przedstawienia poziomu oleju. Przeczytałem ten wątek i jeszcze jeden. Nie znalazłem odpowiedzi jednoznacznej, dlaczego nie ma informacji i czy jest możliwość aby tą funkcję aktywować. W instrukcji nie ma wzmianki o tym, że może informacji o oleju nie być. Rozgryzł ktoś z was ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 No i? Po pierwsze, mam polifta i inne zegary i inną instrukcję, po drugie poziom oleju mi się nie wyświetla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Wciśnięcie "i" na kierownicy w trakcie wyświetlania komunikatu o poziomie oleju nie skutkuje wyświetleniem "OOO___"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Wciśnięcie "i" na kierownicy w trakcie wyświetlania komunikatu o poziomie oleju nie skutkuje wyświetleniem "OOO___"? Nie mam komunikatu o poziomie oleju (oil level ok) ani też po wciśnięciu "i" nie pojawia się nic, co dotyczy oleju i kontroli jego poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Nie mam komunikatu o poziomie oleju (oil level ok) ani też po wciśnięciu "i" nie pojawia się nic, co dotyczy oleju i kontroli jego poziomu. Witam Zaraz po załączeniu stacyjki wciśnij na "i" . Jeżeli to nie pomoże spróbuj odłączyć na kilka minut akumulator i potem sprawdź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Czytałem tu, że w poliftach tej funkcji nie ma, że w dieslach nie ma. Czy ktoś z Was, kto ma poliftowego QQ J10 z silnikiem diesla ma kontrolę poziomu oleju na zegarach podczas uruchamiania silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 kolega mam PB 2011 i taki komunikat mam oil level ok ,a gdy wcisnę "i" graficznie tez pokazuje.trochę to dziwne że w kopciuchach tego nie ma.a na szybkiego zadzwon do ASo i zapytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 A ja mam taką sygnalizację...... Raz w tygodniu podnszę maskę i przy okazji odlewania płynu do spryskiwaczy sprawdzam poziom oleju na bagnecie. W ten sposób zawierzam sobie a nie jakiemuś czujnikowi mimo, że komputer przy odpaleniu pokazuje „Oli Ok”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 U mnie właśnie komputer nie pokazuje "oil ok" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 może czujnik zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Czy ktoś z Was, kto ma poliftowego QQ J10 z silnikiem diesla ma kontrolę poziomu oleju na zegarach podczas uruchamiania silnika? Nikt nie może powiedzieć, czy ma kontrolę oleju w QQ po lifcie z dieslem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi