skaktus Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Spoko loko, to wiemy, pytanie czy stacja z Juke 2015 podejdzie do starszej wersji - chodzi mi o złącza itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Spoko loko, to wiemy, pytanie czy stacja z Juke 2015 podejdzie do starszej wersji - chodzi mi o złącza itd. Podstawowe (białe) wtyczki + anteny tak, Usb, aux nie. Usb pewnie ogarnie elektryk- gorzej z wtyczką. Aux jest wpiete w białe duże wtyczki. Na zdjęciach stary (nc1) i nowy (nc2). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skaktus Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 A czy ktoś z was ma pinout nowego juke i starego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kravczoo Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 W kwestii poruszonego wcześniej przeze mnie pytania odnośnie wymiany radia/nawigacji na dedykowane i gwarancji, dzwoniłem dziś do kilku ASO i w każdym dowiedziałem się, że wymiana nie powoduje utraty gwarancji. Mimo wszystko pracownicy z całych sił próbowali wybić mi z głowy pomysł wymiany oryginalnej stacji na zamiennik, dopytując co się dzieje, co jest nie tak z oryginałem itp Z tego, co się dowiedziałem, koszt wymiany w ASO to ok. 300zł, więc do zaakceptowania. Teraz pozostaje mi czekać, aż stacja dla mojego cudeńka pojawi się w ofercie GMS, a nie tylko w cenniku (a chodzi tu o ADAYO CE4KU7) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Designer Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) W serwisach nissana znają doskonale ten temat, ale udają że nie niekoniecznie, bo wiadomo tracą zarobek na aktualizacji NC jest to z ich punktu widzenia zrozumiałe, ale z punktu widzenia Klienta .... niekoniecznie. Za te 1700 zł, za aktualizację NC, o których pisał Kravczoo można wybrać wiele fajnych modeli stacji multimedialnych (różnych firm), bijących na głowę tzw. "oryginał". Oryginał dosłownie i w przenośni. Ja, jak pisałem wcześniej, za swój model GMS 6501 New Excellence (najwyższy ówcześnie model z oferty GMS) w okolicach chyba grudnia 2014 dałem 1600 zł w tej cenie był profesjonalny montaż w warsztacie car audio oraz roczny abonament na 4 darmowe aktualizacje oryginalnej licencji Automapy. Teraz ceny tych stacji mocno poszły do góry i model ten kosztuje w granicach 2.000 zł i to bez montażu i bez Automapy za którą trzeba jeszcze chyba dopłacić ok. 200 zł. Mam przy okazji pytanie do DarkaN, widziałem na innym wątku, że wymieniałeś fabryczne głośniki w swoim JUKE'u napisz proszę jakie konkretnie wybrałeś, i czy jesteś zadowolony z ich brzmienia we współpracy ze stacją medialną GMS, którą zainstalowałeś u siebie. ? Jestem na etapie modyfikacji projektu swojego car audio - mimo, iż jest koncepcja prawie gotowa, to jeszcze jest czas aby coś nie coś zmienić... więc każda sensowna opinia w temacie jest dla mnie cenna. Pozdr. Designer. ps. Na pytanie odnośnie gwarancji samochodu po wymianie fabrycznego radia odpowiadam, że wymiana radia nie prowadzi i nie może w żadnym razie prowadzić do utraty gwarancji na samochód, ponieważ radio jest wymiennym elementem wyposażenia samochodu. Usługę taką oferują również autoryzowane stacje nissana. Oczywiście jeśli chodzi o samo radio, to obowiązuje gwarancja producenta radia. W przypadku np. GMS, który ja zakupiłem są to 24 miesiące, co oczywiście nie uchybia ważności uprawnień kupującego wynikających z rękojmi chyba też 2 lata i ewentualnej niezgodności towaru z umową, o ile taka niezgodność wystąpi. ps.2 Odkryłem kilka fajnych dodatkowych funkcji, jak wyszukiwanie głosowe - bardzo pomocne, jak ktoś ma wiele kontaktów w książce tel. oraz automatyczne przełączanie połączeń po uprzednim sparowaniu BT stacji z telefonem. Idę na parking... kolega zadzwonił odebrałem telefon i rozmawiam.... no i myślałem, że będzie problem jak przełączyć się na BT ... otóż byłem w błędzie... nie było żadnego problemu przekręciłem kluczyk w stacyjce, a stacja automatycznie wykryła telefon w trakcie rozmowy i przeniosła rozmowę na tryb głośnomówiący... Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez Designer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peperoncino Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 A co się stanie gdy na karcie pamięci zainstalujemy AutoMapę? Nie odpali ona w ogóle w Juke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajed Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 A co się stanie gdy na karcie pamięci zainstalujemy AutoMapę? Nie odpali ona w ogóle w Juke? Nic się nie stanie. Każdy program do swojego działania wymaga odpowiedniego systemu operacyjnego. Nie uruchomisz programow z Windows na MacOS, czy z iOS na Androidzie. I nie uruchomisz AM na NC. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 A ja mam pytanie o aktualizacje map do Nissan Connect 2 - pomijając ASO na ebay jest sporo ofert z kartami SD z takimi mapami. Czy to jest w miarę pewne źródło zakupu? I druga kwestia - czy da się jeszcze przed zakupem jakoś porównać kupowaną wersję z wersją już posiadaną - co się zmieniło, itp? Wersje są numerowane, ale spotkałem się z taką informacją, że czasem kolejne wersje potrafią się między sobą różnić w dość subtelny sposób i nie warto kupować wszystkich kolejnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Mam takie trzy pytania. 1. W Nissanie JUKE pierwszej generacji czy nawigacja była w jakiejś wersji wyposażenia np. TEKNA czy SHIRA czy trzeba było za nią oddzielnie płacić ? 2. Jeśli w JUKE jest kamera cofania to oznacza to, że jest też fabryczna nawigacja ? 3. Jeśli JUKE nie ma nawigacji , a ma kamerę cofania to czy jest możliwość wgrania nawigacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Odpowiedz na 1-3 pytania.Jeśli Juke ma kamerę cofania zamontowaną fabrycznie wiec posiada stację multimedialną.Niestety jest to model nissanowski Conect 1.Porażka jeśli chodzi o navi.Aktualizacja możliwa tylko cena astronomiczna i niestety nie ma języka polskiego.Lepiej kupić zamiennik stacji np GMS (sam taki posiadam) i wgrać np Automapę.Ja miałem Conect w Juke model Acenta +. Jeśli w Twoim nie ma navi widocznie ktoś usunął kartę z mapą. Edytowane 10 Marca 2017 przez clawis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) clawis czyli dobrze rozumiem. Jeśli JUKE ma kamerę cofania to automatycznie musi mieć nawigację ? Tak pytam dlatego bo jeszcze nie mam tego Nissana u siebie ale za dwa tygodnie go będę kupował od siostry z Niemiec i wiem , że na 100% ma kamerę cofania. A czy jak bym kupił na allegro taką kartę SD z najnowszymi mapami np. to http://allegro.pl/aktualizacja-mapa-2016-karta-sd-nissan-connect-1-i6302850286.html czy by to chodziło dobrze ? Czy muszę szukać karty z Conect 1 czy może być Conect 2 lub Conect 3 ? Edytowane 10 Marca 2017 przez YATES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Teoretycznie tak .Trudno opisać coś czego się nie widzi .Ale jeśli Juke posiada ori stację z kamerą cofania to oczywiście karta sd z Conect ale bez fotki stacji to nie wiem ,który to model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Jutro postaram się wysłać fotkę. Już wszystko wiem. Ten Nissan JUKE ma fabryczną nawigację jednak mapy nie były aktualizowane od nowości , a menu i lektor jest po niemiecku. Czyli muszę kupic coś takiego i będę miał nowe mapy http://allegro.pl/karta-nissan-connect-1-mapy-2017-aktualizacja-v7-i6678411976.html jednak nadal menu będzie w j. niemieckim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Moja propozycja zmienić stację.Decyzje pozostawiam właścicielowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Pewnie sie da ale moja siostra operuje w języku niemieckim więc pewnie taki ma język ustawiony tymbardziej , że Nissan został zakupiony w salonie Nissana niemieckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 OK na pewno tak zrobię bo podstawy angielskiego znam, a niemieckiego nie rozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 W najbogatszej wersji Teknie jest nawigacja fabryczna z kamerą cofania. O ile pamiętam to w tych uboższych wersjach można było zamówić za dodatkową opłatą pakiet Dynamic z nawigacją. Nawigacja Nissan Connect 2 i 3 nie będzie działać w Nissanach z przed liftingu gdzie jest Nissan Connect 1. Ja mam w języku polskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIKAKUS Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Witam, jestem nowy na forum. Czy coś zmieniło się w kwestii NC? Znalazłem na YT ruski filmik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi