Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Modzenie autek

devi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

brać nie marudzić, zestaw godny polecenia! jeździ sie jak na seryjnym sprzegle, odrobine pedal sprzegla jest twardszy ale jest po mesku a nie jak w dacii logan :D

Co powiecie o spręzynach Hotchkis? dokladnie takie http://www.ebay.com/itm/Hotchkis-19413-Performance-Coil-Spring-Set-Front-and-Rear-/310506758908?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Model%3A350Z&hash=item484ba522fc&vxp=mtr

Edytowane przez przemal

• 2 tygodnie później...

Ano kazdemu co innego sie podoba. Dla mnie np slabo wyglada pakiet zderzakow Nismo bo Z wtedy wyglada tak jak by udawalo Porsche ktorym nie jest. Moim zdaniem ta klapa nie jest zla ale tez troche zalatuje jakis egzotykiem ala Ferrari tak jak by silnik byl z tyl. Osobiscie bym tego nie zalozyl...

Tak jasne, chyba ludzie którzy nie mają nismo tak jak Ty, tylko mówią albo jacyś co mają z tym jakiś wewnętrzny problem

Nikt nie każe żeby się podobało albo nie podobało, ale te teksty o Porsche mówią wiele jaki masz stosunek do aut i innych aspektów których nie poruszę, bo nie chce się kłócić. Swoją drogą założę się, że nigdy nie widziałeś auta na żywo ani jednego ani drugiego załączonego poniżej - same zdj nie oddają jak auto wygląda w świetle dziennym, a wiem bo ja mam zwykłe 350z i Nismo, a mój szef ma GT2 i Carrere 4S - nigdy nikt mi nie powiedział że jeżdżę pseudo Porsche. Dałem porównanie do GT2 bo mogę się mylić, ale jeśli miały by mieć coś wspólnego to te dwa właśnie. Jakoś nie przychodzi mi do głowy inne "Porsche", by miało coś wspólnego.

Żeby była jasność - piszę w lekkim oburzeniu, bo sam użytkownik 350z porównuje Z do Porsche..ile można widzieć takie posty na forach. I to żeby jeszcze ktoś dla zgrywów, bądź z czystej sympatii-rywalizacji użytkownik innego auta rzucał teksty tego pokroju. Zwykle np z forum Mustanga, Camaro.. coś w ten deseń ktoś powie. Eh..litości..

dla porównania wybrałem zdj w kolorze czerwonym auta - oba auta są wersją gt to trudno żeby nie miały dyfuzorów oraz spoilerów

post-52846-0-82420000-1365274998_thumb.jpg

post-52846-0-06220000-1365275005_thumb.jpg

post-52846-0-57074400-1365275016_thumb.jpg

post-52846-0-52069900-1365275024_thumb.jpg

Swoją drogą założę się, że nigdy nie widziałeś auta na żywo ani jednego ani drugiego załączonego poniżej

I tu sie myslisz bo mieszkam za Odra i widzialem wiecej luksusowych sporotwych aut w ciagu ostatniego miesiaca niz Ty w swoim zyciu ale nie o to chodzi.

Mnie sie po prostu nie podoba pakiet NISMO - a wrecz odrzuca mnie bo wyglada dla mnie to jak tandetny laminat ala 'Fast & Furious' i nie widze nic zlego w tym ze mam taki gust a nie inny.

Dla mnie akurat to auto najlepiej wyglada w wersji poliftowej, bez zadnego spojlera z tyl, bez wycieraczki, maska z garbem, diodowe lampy, bixenon i koniecznie felga z szerokim rantem.

Szczerze? To 350Z w wersji seryjnej przedlift nawet na RAYS'ach jest po prostu nudne i nie robi na mnie wrazenia natomiast w takim zestawieniu jak wyzej napisalem uwazam ze niszczy wszystkie inne auta w tej klasie, nawet Porsche mnie tak nie kreci jak Z w wersji STANCE.

Dodam jeszcze ze wersja cabrio takze mnie sie nie podoba i tyl tego auta wyglada tragicznie za fotelami ale to tylko moja opinia.

teksty o Porsche mówią wiele jaki masz stosunek do aut i innych aspektów których nie poruszę

A ja wlasnie chetnie wyslucham, bo nie wiem co masz na mysli wiec wal smialo jak nie tu to na PW.

A teraz mnie zlinczuje za inne pogladu bo przeciez to takie polskie jak ktos mysli inaczej

To dla mnie ideal 350Z:

9051a904a413df0dm.jpg  b7964c3a73952b4am.jpg

Edytowane przez Bydle

Eeee... błotniki porobione na ostro w tym czarnym to wiocha. Rotory w felgach w stosunku do bryly auta jakos z d*py dobrane.

Edytowane przez pawell31

Wszystko w porządku, jak wspomniałem co się podoba, co się nie podoba - zależy od osoby, ale rzucanie kiepskich tekstów nie jest fajne.

Nie wiem ile masz lat, ja aż tak dużo nie mam żeby się przechwalać, czy widziałem dużo, czy nie dużo, bo to jest nie do zdefiniowania.

Czy ja linczuje za inne poglądy ? nie, ale faktem jest to, że masz sam 350z - chyba, że jak pisałeś w innych postach, to mi się pomyliło z kimś innym - i porównywanie do Porsche jest dla mnie żenujące, bo jak wspomniałem ile można czytać tego typu wypowiedzi i to jeszcze od człowieka jeżdżącym 'ala porsche' (jeśli dobrze pamiętam, to sam masz de, nie hr'a, bo szukałeś auta za pół darmo, więc do ideału trochę będzie brakowało). Nie mów proszę, że komentarz tyczący się głupich tekstów, które nie są związane z Twoim gustem i opisanym 'ideale' w kolejnym poście są 'takie polskie'. Nie jesteś Polakiem, czy o co chodzi? bo tak słyszałem na mieście, że to podobnież to takie 'polskie - jak ktoś gada głupoty z zazdrości, bo jest burakiem, bądź z innych pobudek - Ty raczej to robisz z innych przyczyn, bliżej mi nie znanych, ale - proszę Cię, litości. Co ma np carbonowa klapa do Ferrari - silnik z tyłu? to z jakich materiałów wykonane są elementy,takich, czy innych > to inna historia, ale czy widziałeś żeby Ferrari miało maskę, dach, klapę w carbonie?(a auto w innej kolorystyce)z pewnością ludzie instalują carbonowe klapy bo tam jest silnik.. Podoba się z takimi wykończeniami, czy innymi - super. Zrób auto by przynosiło Tobie uśmiech na twarzy i spotykaj się na zlotach.

na http://my350z.com tam by Cie zlinczowali - polecam http://my350z.com/forum/2003-2009-nissan-350z/536729-the-dumbest-question-youve-been-asked-about-your-car.html

tam ludzie opisali przypadki tego typu tekstów - oczywiście to taki najprostszy przykład

Nie wiesz w jaki stanie technicznym jest moje auto wiec nie wysuwaj ocen jak nie widziales/nie jechales (wlasnie tutaj mi chodzi  typowo polskim zachowaniu). Ja nie jaram sie kazdym KM w tym samochodzie i dla mnie nie ma znaczenia czy mial bym HR czy DE. Ja tym autem jezdze na codzien - mam wersje US, automatyczna skrzynie biegow - co mnie cieszy bo wychowalem sie na automatach i dla mnie to wygoda - i wcale nie czuje sie z tego powodu gorszy a obstawiam ze to auto jest lepszym stanie technicznym niz 3/4 tych szrotow co wisza na allegro. Tak samo nie wstydze sie przyznac ze kupilem auto lekko uszkodzone i zrobilem je profesjonalnie pod siebie dzieki czemu zaoszczedzilem jakas monete ktora teraz moge wydac na malowanie auta, zakup gwintu, nowych felg czy obszycia wnetrza - czysta kalkulacja/biznes.

Dodam ze jestem czystym polakiem z krwi i kosci i wlasnie irytuje mnie tego typu teksty.

Czy jezdze ala Porsche - tak jezdze ala Porsche i sam sie z tego smieje mowiac o tym przy ludziach i nie uwazam tego za cos zlego. Dla mnie 350Z to genialne auto w prowadzeniu i jezdzi mi sie nim tak dobrze jak zadnym innym.

Stary to jest forum gdzie kazdy moze sie wypowiedziec pod warunkiem ze ma pojecie i widzial a z tego co ja widze to po prostu mnie sie to nie podoba i nie trzeba odrazu sie oburzac. Jak skoncze moje auto i mi powiesz ze wyglada slabo to ok ja nie bede sie oburzac.

Co do klapy to wywoluje ona u mnie odczucie obojetnosci ani mi sie to nie podoba ani nie razi po prostu ciekawostka ktora po raz pierwszy zobaczylem. Ja bym tego u siebie nie zalozyl bo kojarzy mi sie ona z Toyota MR2 albo Ferrari 355.

A co do blotnikow to bez tej 'wiochy' te kola i to zawieszenie by tak nie siadlo. STANCE to nie jest cos co kazdemu sie podoba - a ja sie jaram tym stylem jak pedofil w sklepie z zabawkami :dribble:

Dodam jeszcze ze w moim aucie pewnie znajdzie sie wiele rzeczy ktore wielu z was sie nie spodobaja ale kazda krytyke przyjme z uniesiona glowa.

Ten tez prasuje mi zwoje na mozgu :D8475245532_b1f60e8890_b.jpg

Edytowane przez Bydle

panowie dajcie na luz   jednemu sie podobają rude a drugiemu  czarnule 

jedni  przywiązują większą wage do mocy silnika i osiągów a inni do wyglądu  

czy było coś malowane w aucie nie mma znaczenia  jeżeli jest to dobrze zrobione 

350z  jest sportowym autem  z bardzo dobrym zawieseniem   i nie musi nic udawać   ani udawadniać 

jedyne zastrzeżenia to zamała moc silnika  bo nawet 313 km w hr  to mało 

jedyne zastrzeżenia to zamała moc silnika  bo nawet 313 km w hr  to mało

właśnie wczoraj odjeżdzały mi jakieś mercedesy v8 compresory haha ,m3 E-92 ,jakaś preluda na turbinie ,ale z tą było jako tako do przodu,ze starym wrx-em było też na równo i to wszystko działo się w ciagu 30minutowej pojezdzawki po centrum .Nie no w porównaniu jakie mam do s14a lekko zmodowanego 350z nie jedzie ,ale znowu na zakretach daje radę i tak jeden woli spojlery ,felgi dyfuzory ,a drugi moc.Może jakaś ustawka dzisiaj?pogoda nawet nawet

Mysle ze dla zwyklych zjadaczy chleba dobry dolot + mala korekta komputera i jest dobrze :)

A swoja droga to sa jakies uklady wydechowe o zwiekszonej srednicy ktora pozwola wydobyc kilka KM wiecej ale zeby nie byly glosne - przedewszystkim uciazliwe w trasie - ja akurat nie jestem fanatykiem pierdzacych wydechow i dla mnie auto jak ma ryczec to tylko na bardzo wysokich obrotach ale tez w granicy rozsadku.

- to np dla mnie jest przesada i takiego czegos bym w zyciu nie chcial u siebie w aucie bo glosny wydech odbieral by mi cala przyjemnosc z jazdy na codzien.

Wiec da rade zakupic cos sensownego przy czym nie dostane migreny w uzytkowaniu codziennym?

Edytowane przez Bydle

Jak dzieci które auto ładniejsze :)

Ja sie pochwałę. nowymi modami bo to temat o modach

Właśnie jestem w trakcie wymiany sprzęgła i koła dwumasowego na kit spec twin ss-trim do tego dorzucam shortshifter chłodnice oleju i wspomagania utwierdzam tez mocowanie skrzyni i tylnego mostu w poniedziałek powinienem skończyć to sie podziele odczuciami jak sie na lekkim jednomasie jeździ

ja też wywalilem orginalną chłodnice wspomagania   zastosowalem chłodnice oleju z opla  calibry turbo 

No fabryczna nie daje rady przy wyższych temperaturach na torze, kupiłem tez wzmocniona pompę oleju ale nie wziąłem pod uwagę faktu ze zeby to założyć pól silnika trzeba rozebrać (cały rozrzad do zrzucenia) zobaczę może chlodnica oleju załatwi sprawę

AS, wygląda, że pogoda na SSS będzie w miare, ale jeszcze dla pewności poczekam do 17.04 z zapisem. Moglibyśmy się ustawić na jakieś testy nieco wcześniej, tylko muszę podtlenek zatankować. Wymieniam dysze na 100KM. Zastanawiam się też na Toyo 888, znalazłem parę za 3400 pln, Federali nie robią w 19" :(.

A odnośnie Porsche to rzeczywiście tak ludzie mówią, że Z to takie "porsche dla ubogich" :)

No ja sie dziś zapisałem na sss musze w końcu jakieś miarodajne pomiary zrobic

Za toyo w 19 to dobra cena a opona jest naprawdę fajna jak po torze nie będziesz jeździł to wystarczy na długo

Ja dziś odpalilem grata z tym aluminiowym zamachem i jest naprawdę głośno do tego musze sie do shortshiftera przyzwyczaić bo teraz zeby bieg zmienić trzeba 2 cm ruch wykonać ale jest fajnie Mnie chyba jeszcze strojenie czeka bo śmierdzi benza z wydechu jak z odwiertu :)

ass jaką pompe paliwa masz   

na jakim doładowaniu jeżdzisz teraz 

Mike_370z pamiętasz że pijemy za twoje heee

Edytowane przez jarek1111

Pompa paliwa walbro 255 lph No Jarek jestem pod wrażeniem inwencji śledzę Twój projekt i trzymam kciuki malo jest takich. customowych rozwiązań i nie mam tu na myśli tylko Polski tak ze jesteś pionierem

Jeśli Ci mogę coś doradzić to zabezpiecz przewody paliwowe zeby nie przechodziły za blisko turbin

Edytowane przez AAS