Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350Z] Felgi, opony

Tokyo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

poszukuję ciekawej felgi w 19 lub 20 calach do Nissana 370z, jak by ktoś coś miał do sprzedani lub coś słyszał to proszę o info

Ktoś z was może wie, czy do 370Z z pakietem sport (felgi 19", i wieksze hamulce) można na zimę wsadzić 18"? Po poprzednim aucie zostały mi praktycznie nowe zimówki 18" i zastanawiam się czy po prostu dokupić felgi, czy lepiej przejść na 19"?

Wydaje mi się, że hamulce w 370z są identyczne bez względu na wersję, a były 370-tki na 18-kach rownież.

• 2 tygodnie później...

Z opisu Nissana:
"The optional Sport Package includes Nissan Sport Brakes with large diameter 14.0-inch front and 13.8- inch rear rotors (versus 12.6-inch front/12.1-inch rear standard rotors) with 4-piston front and 2-piston rear aluminum calipers. "

Stąd moje pytanie o wielkość felg ;)

Witam wszystkich !! 

Jestem na etapie zakupu felg do Zetki i mam mały dylemat więc chciałbym poprosić was o pomoc . Mianowicie , czy pomieszczą mi się te felgi  : http://allegro.pl/rota-grid-19-5x114-3-nowe-i5591475915.html. Seria ET dla zetki to 30 tu jest 20 i szerokość 10.5 stąd moje wątpliwości . 

Z góry dzięki za pomoc . 

Witam wszystkich !! 

Jestem na etapie zakupu felg do Zetki i mam mały dylemat więc chciałbym poprosić was o pomoc . Mianowicie , czy pomieszczą mi się te felgi  : http://allegro.pl/rota-grid-19-5x114-3-nowe-i5591475915.html. Seria ET dla zetki to 30 tu jest 20 i szerokość 10.5 stąd moje wątpliwości . 

Z góry dzięki za pomoc . 

Ja mam u siebie 19-tki 10,5 cala. Wszystko gra i buczy :icecream:

Na FB ktos ostatnio pisal ze przy parametrach 8,5x19 ET35 a tył 9,5x19 ET22 potrzebne byly dystanse. Ja przy 9,5 et20 mam 25mm dystansu

Edytowane przez Bydle

• 4 tygodnie później...

Sprzedam moje felgi Work Euroline DH 19" 9,5 i 10 szerokości Et 20 i 22 z oponami 235/35/19 i 245/35/19

Felgi trzyczęściowe spawane, malowane proszkowo na czarno

Cena 8 000 zł

Dla forumowiczów cena odpowiednio mniejsza.

Zdjecia u mnie w temacie w dziale "Projekty i prezentacje"

• 4 tygodnie później...

Gdzieś tu na forum ktoś pisał o dystansach przy tej feldze http://img13.staticclassifieds.com/images_tablicapl/192606379_2_644x461_felgi-350z-350-z-rays-18-dodaj-zdjecia.jpg

Czy 25 mm na przód i 22 mm na tył wystarczy żeby było równo z obrysem auta ?

Mam w tej chwili na tylnej osi założone 22mm na stronę. W załącznikach fotki w tych samych okolicznościach z i bez dystansów. Natomiast jeśli chodzi o przednią oś zamówię chyba również 22mm. Mam nadzieje, że opona nie będzie dobijać do rantu błotnika. :)

Pozdrawiam. :)

post-89852-0-96189700-1444563770_thumb.jpg

post-89852-0-60250700-1444563797_thumb.jpg

Siemka, jestem na zmianie felg.. moje autko wyglada aktualnie tak : http://zapodaj.net/2aa0e2b469b71.jpg.htmlfelgi to 18 225 oraz 245 sa zle spasowane moim zdaniem (szerokosc) ale coz na takich go kupilem :) ze sprawdzania felgi ui producenta kosztuja okolo 3800zł czyli jakis badziew to nie jest ale do rzeczy podobaja mi sie czarne Japan Racing JR-3 19" oraz przod 9 i tyl 10.5 i oponki przod 235 i tyl 265 co myslicie ? i oczywiscie gwint zarzucic do tego.. chetnie poslucham waszych opinii na ten temat :)