Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11] pęnięty mechanizm centralnego zamka tylnej klapy

Gość Riki

Rekomendowane odpowiedzi

Zeszłej zimy pękł mi element przekazujący ruch siłownika centralnego zamka na zamek. Da się bez tego żyć, otwieram klapę bagażnika kluczykiem, ale bardzo chciałbym tak jak kiedy robić to przy okazji otwierania drzwi. Często wkładam wózek, rowerek, dodatkowo przymierzam się do kupna sterowania centralnym zamkiem na pilota.

Szukam już parę miesięcy tej części, niestety bez efektu, zastanawiam się czy da się to trwale skleić ? Ewentualnie macie pomysł gdzie kupić taką drobnostkę ?

pekniecie.jpg

umiejscowienie.jpg

i ja mam tak samo, próbowałem to kleić różnymi wynalazkami i po pary otwarciach i zamknięciach puszcza.

PP i PE żadnym klejem nie skleisz, A z tego jest robiona większość elementów. Jedyną opcją ich łączenia jest spawanie.

Chodzi ci o ten plastikowy element zapobiegający wypadnięciu bolca?

Może to jakoś dorobię z grubej blachy ?, zastanawiam się czy jak zdejmę zawleczkę, to rozleci się zamek ? czy tylko wypadnie ta płytka z urwanym elementem.

Myślałem też o sklejeniu przez przyklejenie blachy w kształcie L dla wzmocnienia i zwiększenia powierzchni klejonej.

kleiłem różnymi metodami i klejami i zawsze puszczało, ale jak chcesz to klej, a tej zawleczki nie zdejmowałem więc nie wiem co będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...